Dodaj do ulubionych

Maksymalna zdolność?

09.02.07, 15:16
Witam!
Mamy z narzeczonym dochody 2800 netto (razem), zadnych innych zobowiązań, ale
też brak wkładu własnego. Jaki maksymalny kredyt możemy uzyskać i w którym
banku? Czy mamy szansę na mieszkanie kosztujące 220-230 tys.? Dziękuję za
pomoc.
Obserwuj wątek
    • mpatrys Re: Maksymalna zdolność? 09.02.07, 15:31
      Witam,
      w Polbanku moga Panstwo dostac 225 000 we CHF (rata-1016,64) lub 284 000 w PLN
      (rata-1284,59).
      Jezeli sa Panstwo zainteresowani prosze o kontakt
      Patryk Mazurkiewicz
      patryk.mazurkiewicz@polbankefg.pl
      502 501 473
      Pozdrawiam
    • boguszewski1 Re: Maksymalna zdolność? 09.02.07, 17:33
      Witam,
      Jeżeli nie macie żadnych obciążeń i umowę o pracę np. na czs nieokreślony to
      możecie liczyć na około 250 000 zł. Macie szanse na mieszkanie kostujące 220-
      230 tys.? W celu dokładniejszych informacji
      Proszę o kontakt.Pomogę.
      0506 248 005
      mjboguszewscy@wp.pl
      Pozdrawiam
      MAREK
      • venilia Re: Maksymalna zdolność? 12.02.07, 21:36
        Dziękuję za pomoc, mam przynajmniej jakąś orientację w temacie smile
        • duza_ania Re: Maksymalna zdolność? 13.02.07, 11:51
          Ale jeśli podalibyście jeszcze jaką walutę byście chcieli, to moze ktoś mógłby
          odpowiedzieć gdzie w ogóle byłoby korzystniesmile
          • venilia Re: Maksymalna zdolność? 14.02.07, 22:01
            Dziękuję za pomoc jeszcze raz, znaleźliśmy już mieszkanie za kwotę 215.000.
            Chcielibyśmy wziąć w CHF na 30 lat, tylko nie wiem, czy starczy nam zdolności
            na CHF czy PLN raczej. Dodam, że teraz mamy dochody 4000 br/miesiąc, jednak ja
            mam dopiero od grudnia 2500 brutto, wcześniej miałam 1250 (pół etatu, teraz mam
            cały), to chyba obniży naszą zdolność? Obydwie umowy są na czas nieokreślony w
            dużych firmach międzynarodowych.
            • szele11 Re: Maksymalna zdolność? 14.02.07, 22:38
              Generalnie Banki do wyliczenia zdolności biorą średnią z ostatnich 3 m-cy
              zatrudnienia - w marcu będziesz mogła okazać się zarobkami, które teraz
              dostajesz. Jeżeli macie ok. 35 lat, to są Banki, które w CHF dają kredyt max. na
              35 lat (ale max. do 70 roku życia kredytobiorcy). Na 30 lat w CHF mogą być
              problemy przy zarobkach 4000 brutto.
              • venilia Re: Maksymalna zdolność? 14.02.07, 22:51
                Obydwoje mamy poniżej 30 lat. Niestety wniosek będziemy składać wkrótce, zatem
                moje dochody będą zaniżone uncertain Więc praktycznie pozostaje nam 35 lat w Chf lub
                30 lat w PLN?
                • ziut19 Re: Maksymalna zdolność? 14.02.07, 22:59
                  Skad. Wystarczy aneks do umowy o prace i wiekszosc bankow przyjmie juz nowe
                  wynagrodzenie. Bez wiekszych problemow.
                • szele11 Re: Maksymalna zdolność? 14.02.07, 23:07
                  A partner ile zarabia ??? Skoro pisze Pani, że teraz macie łączny dochód 4000
                  PLN brutto, to przy Pani dochodach (teraźniejszych) wychodzi zarobek partnera na
                  poziomie 1500 PLN brutto. Jeśli tak jest, to obawiam się, że nawet w PLN może
                  być ciężko. Czy nie warto poczekać troszeczkę??
                  • venilia Re: Maksymalna zdolność? 15.02.07, 11:35
                    Dokładnie tak, tyle zarabia. widzę, że opinie są różne, niektórzy przewidywali
                    250 tys zdolnosci, a tu brak na 215 w PLN. sad Czekać nie mozemy, bo ceny u nas
                    nadal rosną i nie będzie stać nas nawet na kawalerkę. Mam jednak nadzieję, że
                    dostaniemy kredyt.
                    • mpatrys Re: Maksymalna zdolność? 15.02.07, 11:50
                      witam,
                      ma Pani zdolność. Prosze o kontakt
                      502 501 473
                      • paulina.doradca Re: Maksymalna zdolność? 15.02.07, 17:11
                        W jakim mieście jest ta nieruchomość? Ceny w tym kwartale nie powinny iść
                        drastycznie w górę.Na Pani miejscu poczekałabym ze względu na to, ze kredyty na
                        skraju zdolności zazwyczaj są droższe a później będzie Pani mogła wybrać
                        dogodniejszą ofertę.
                        • venilia Re: Maksymalna zdolność? 15.02.07, 19:09
                          Wrocław. Z tego co wiem ceny od grudnia do stycznia poszły 8% w górę. Obserwuje
                          sytuację mieszkaniową i nie tylko u nas od jakiegoś czasu i nie widzę szans na
                          zatrzymanie cen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka