monika1124 21.04.07, 15:08 Witam Jakie mniej więcej zarobki muszą mieć kredytobiorcy, aby uzyskac kredyt na mieszkanie w wysokości 500 tys zł?? z góry dzięki za odp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziut19 Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 15:36 A ilu ich jest? Maja dzieci, kredyty, karty kredytowe? Jaka waluta ich interesuje, w jakim sa wieku? Odpowiedz Link
monika1124 Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 16:16 Jest dwóch kredytobiorców w wieku 24 lat. Brak jakichkolwiek zobowiazań. Dochód od 5 do 7 tys netto miesięcznie. Jaki mógłby być najdłuzszy okres kredytowania i ile w przybliżeniu wyniesie rata miesięczna? Odpowiedz Link
poscigg Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 18:05 Witam Raty w CHF na 30 lat oscylują w granicach 2.250-2.400 zł w zależności od wybranej oferty bankowej. Oczywiście istnieje możliwość kredytowania na dłuższe okresy. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani bliżej zapraszam na poscigg@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
ziut19 Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 18:39 Okres w zlotowkach to nawet 50 lat. W walucie 45 lat. Na 30-35 lat bedzie zdolnosc w zlotowkach a w walucie tez, ale juz w mniejszej ilosci bankow. Nalezaloby dokladnie okreslic ile tak naprawde macie tego dochodu. Rata przy okresie 45letnim troche mniejsza, bo nieco ponizej 2.000, ale za to calkowity koszt kredytu zabojczy Odpowiedz Link
beasiem Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 15:52 Jestem doradcą w Polbanku i jeżeli nie ma żadnych innych zobowiązań kredytowych z dochodami netto ok. 5.800 można uzyskać kredyt w CHF we wnioskowanej wysokości. Na kredyt w PLN niższy. W przypadku pytań proszę o maila na gazetowego. Odpowiedz Link
arfer Re: kredyt 500 tys 21.04.07, 22:17 Kredyt w PLN niższy niż w CHF ?? Tylko w Polbanku, co ? Odpowiedz Link
bunio87 Re: kredyt 500 tys 22.04.07, 13:40 Jestem przedstawicielem jednej z wiodących niezależnych firm doradztwa finansowego w Europie. Oferuję swoją pomoc w doborze najlepszego programu kredytowego z wszystkich dostępnych na rynku. (zarowna analiza finansowa jak i samo doradztwo jest darmowe). Nie podejmuj tak ważnej decyzji samodzielnie. Pierwszy kontakt: Bunio_87@o2.pl Odpowiedz Link
monika1124 Re: kredyt 500 tys 22.04.07, 18:06 Dziekuję wszystkim za odpowiedzi. Prowadzę działalność gospodarczą , więc nie mogę podac stałego równego dochodu.Pewnie bank obliczy średnią. W kazdym razie dochód netto do niedawna wahał się od 5 do 7 tys zł. Czy dla banku istotny jest fakt, że firma bardzo szybko się rozwija? Tzn. obrót co miesiąc jest zawsze wyższy od obrotu w poprzednim miesiącu , w związku z tym dochód także. Np. W lutym mój dochód netto wyniósł 7 tys, ale w marcu to już 12 tys zł. Z jakiego okresu bank liczy średnią? przewiduję dalszy wzrost zarobków, więc może warto poczekać kilka miesięcy, aby ta średnia była wyższa? I jeszcze jedno: czy dla banku jest ważne, że w domu, który zamierzam zakupić na kredyt, będzie też prowadzona działalność gospodarcza? Przepraszam za chaos w poście i pozdrawiam Odpowiedz Link
ziut19 Re: kredyt 500 tys 22.04.07, 20:37 Bank liczy srednia. Za 6 lub 12 miesiecy. Jesli rozliczysz kwiecien to mozesz wziac w PKO BP nawet tylko na podstawie 4 miesiecy tego roku. Co do dzialalnosci w domu: generalnie ma to znaczenie dla banku. Natomiast istotne jest czy dom juz w projekcie ma czesc przeznaczona typowo na dzialalnosc (nie wiem czym sie zajmujesz, wiec nawet nie wiem czy ta dzialalnosc wymaga specjalnych pomieszczen, np. gabinetu lekarskiego lub warsztatu) czy jest zwyklym domem, w ktorym niejako "przy okazji" bedzie prowadzona Twoja dzialalnosc. Odpowiedz Link
klaudia160 Re: kredyt 500 tys 22.04.07, 20:58 Witam serdecznie, Jeżeli interesują Panią warunki kredytowe jakie mogłaby Pani otrzymać w Deutsche Bank, serdecznie zapraszam. klaudia.bialucha@db-pbc.pl - Doradca ds. Produktów Finansowych Deutsche Bank Odpowiedz Link