Dodaj do ulubionych

żyć się odechciewa ?

15.06.03, 21:22
Dwa lata temu wzięłam kredyt na zakup mieszkania w PKO BP ok 40.000 zł , jest
to kredyt w walucie euro. Obecnie juz spłacam około 60-70 zł miesięcznie
więcej niz w roku ubiegłym i juz sama nie wiem co robic .Przeciez to jest
kredyt na 25 lat czy mam go przewalutowywać czy znalezć inną ofertę banku
zeby jeden kredyt spłacić drugim a;e to pewnie nie jest takie proste w
otrzymaniu tego drugiego kredytu. Naprawdę ręce opadają na to wszystko w tym
naszym kraju , a panie w banku już teraz nie interesują się swoimi klientami
nigdy nie mają czasu oraz brak im konkretnych wiadomości.Może Państwo mi coś
poradzą?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: żyć się odechciewa ? 16.06.03, 12:47
      nadia6 napisała:

> Dwa lata temu wzięłam kredyt na zakup mieszkania w PKO BP ok 40.000 zł , jest
      > to kredyt w walucie euro. Obecnie juz spłacam około 60-70 zł miesięcznie
      > więcej niz w roku ubiegłym i juz sama nie wiem co robic .Przeciez to jest
      > kredyt na 25 lat czy mam go przewalutowywać czy znalezć inną ofertę banku
      > zeby jeden kredyt spłacić drugim a;e to pewnie nie jest takie proste w
      > otrzymaniu tego drugiego kredytu. Naprawdę ręce opadają na to wszystko w tym
      > naszym kraju , a panie w banku już teraz nie interesują się swoimi klientami
      > nigdy nie mają czasu oraz brak im konkretnych wiadomości.Może Państwo mi coś
      > poradzą?
      Niech Pani daleej z paniami nie rozmawia , idzie do Dyrektora Oddziału i
      poprosi go o poradę i pomoc.
      Ten człowiek dziala wimieniu banku ale i w trosce o klienta. Ma on możliwosci :
      zmiany - na wniosek Pani - warunków kredytu, np. wydłużenia spłaty kredytu.
      Jeśli Pami tego żąda to nowe warunki będą lepsze dla Pani o nawet o do 2
      punktów procentowych. Może Pani też z tym dyrektoremustalić: czy nie jest
      opłacalne zaciągniecie jakiegoś kredytu /w PKO BP/ na spłatę kredytu, bądż
      pożyczki hipotecznej. Nie należy sie załamywać. Bank bedzie napewno Pani
      przychylny - jest to też w jego interesie.

Mariusz
    • doradcy.expandera Re: żyć się odechciewa ? 16.06.03, 12:50
      > Dwa lata temu wzięłam kredyt na zakup mieszkania w PKO BP ok 40.000 zł , jest
      > to kredyt w walucie euro. Obecnie juz spłacam około 60-70 zł miesięcznie
      > więcej niz w roku ubiegłym i juz sama nie wiem co robic .Przeciez to jest
      > kredyt na 25 lat czy mam go przewalutowywać czy znalezć inną ofertę banku
      > zeby jeden kredyt spłacić drugim a;e to pewnie nie jest takie proste w
      > otrzymaniu tego drugiego kredytu. Naprawdę ręce opadają na to wszystko w tym
      > naszym kraju , a panie w banku już teraz nie interesują się swoimi klientami
      > nigdy nie mają czasu oraz brak im konkretnych wiadomości.Może Państwo mi coś
      > poradzą?

Dla osob splacajacych kredyt w euro jest jednak rada: czeac. Po przewalutowaniu
      bedziesz miala do splaty nie 40 tys. a np. 55 tys. w zlotych; jesli wezmiesz
      pod uwage wyzsze oprocentowanie zlotych okaze sie rata jest wyzsza np. o 200
      zl. A zatem trzeba czekac az euro spadnie - to jest tak jak z gielda, trzeba
      miec silne nerwy
    • kopov Re: żyć się odechciewa ? 18.06.03, 11:29
      Panie w banku dostają pieniądze za to, aby być do twojej dyspozycji.
      1. Umów się na spotkanie przynajmniej z kierownikiem departamentu kredytów
      przedstaw sprawę i poproś o zmniejszenie oprocentowania kredytu.
      2. Sprawdź w innym banku warunki kredytu (najlepiej jak ci to wydrukują) jeśli
      będą korzystniejsze a myslę, że będą wróć do swojego banku pokaż co proponuje
      konkurencja i powiedz, że jeśli twój bank się nie dostosuje do konkurencji to
      ich pożegnasz, w moim przypadku to się sprawdziło.
      pozwodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka