Dodaj do ulubionych

Domowy chleb

27.03.07, 21:35
Jeśli ,Ktoś wypieka piękny chlebek w maszynie do pieczenia czekam na fajne przepisy i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • wesolutkixl Re: Domowy chleb 08.04.07, 19:55
      Jeśli chodzi o mnie to najlepiej ,najsmaczniej wychodzi mi ten ponoć najtrudniejszy do upieczenia czyli Graham Ciemny na miodzie grubej mące z dodatkiem ziaren siemienia,dyni i słonecznika jest smaczny.Jaki zapach w domu przy jego pieczeniu to trzeba przeżyć.Piekę w maszynie w/g własnego przepisu.Za 4 razem wyszedł, ale warto było się poświęcić.Dziś ten smak nie gości już w wielu domach,a ile jest satyswakcji po jego upieczeniu, to tak jak kiedyś czekało się na prezenty od Św.Mikołaja.Ci co dbają choć trochę o swoje zdrowie powinni tego koniecznie spróbować.Pozdrawiam.
    • wesolutkixl Re: Domowy chleb 16.05.07, 21:57
      Na razie jak widzę zaintereresowanie własnym wypiekiem jest kiepskie,ale pożyjemy zobaczymy -nie każdy ma pojęcie o zdrowiu, a co dopiero o odchudzaniu.Wpadłem na stronkę, gdzie zaczyna mówić się coś niecoś o chlebku domowej roboty.Oby to zakwitło jak drzewa na wiosnę- bo temat jest jak woda na pustyni, kostka knor dla knora,jak lody i zabawka dla dziecka- po prostu ważne.Pozdrawiam. A oto nowe odkrycia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11143&w=51487348&a=51487348
    • wesolutkixl Re: Domowy chleb 06.09.07, 21:39

> Jeśli ,Ktoś wypieka piękny chlebek w maszynie do pieczenia czekam na fajne prze
      > pisy i z góry dziękuję
      Tu znajdziecie kilka przepisów na wspaniałe chlebki
      www.cincin.cc/index.php?s=4fc6ef8e10d6e90265bfa072dba9578c&showforum=7
      • bowana Re: Domowy chleb 07.11.07, 08:47
        Hej. Ja ostatnio pieke domowy chlebek, ale niestety nie umie sama
        dobrac odpowiednia ilośc, wagę i.t.p. by wyszedł dobry chleb,
        maszynke mam nową, i narazie jak czytam opis, to dla mnie jest to
        czarna magia, ale za to z gotowych mąk, wychodzi, bardzo zmaczny
        jest z cebulką i tez bardzo fajnie pachnie, jeszcze z z orkiszu i
        amarantu też piękę, to sa takie gotowe jak normalna mąką w torebkach
        kilowych i tylko wody sie dodaje. Zawsze to lepsze niż te kupne
        chleby, które sa fajne pół dnia, a potem tego zjeśc sie nie da...
        Pozdrawiam.
        • wesolutkixl Re: Domowy chleb 09.02.08, 23:58
          Domowy chlebek piekę dokładnie rok, nie mam pojęcia jak smakuje obecnie ze sklepu.Zaletą takiego chleba jest dobór odpowiedniej mąki(ziarna),która w piramidzie zdrowego żywienia jest podstawą żywienia.Wspaniały unoszący się aromat po całym domu,smak niepowtażalny,niezapomniany.Zawsze świerzy,pieczesz kiedy kończy się pieczywo, a wszyscy pałaszują,że aż im się uszy trzęsą.Warto zabawić się w piekarza i choć na początku różnie chlebek wychodzi i tak zawsze jest zjedzony do ostatniej kruszyny.Pozdrawiam
          • sandra3035 Re: Domowy chleb 02.06.08, 15:47
            domowy chlebek jest pyszny:)) ja tez go uwielbiam chociaż jem rzako
            bo nie potrafie piec,ale ..może zaczne :))dzieki za przepisy!!:)
    • gocha06_75 Re: Domowy chleb 21.10.08, 17:31
      Absolutne mistrzynie w pieczeniu wszelkiej maści pieczywa to dla mnie Mirabelka
      i Tatter. Na swoich stronach uczą od zera pieczenia chlebów, również tych na
      zakwasie, i innego pieczywa w sposób przystępny dla największych "lajkoników" ;)
      A to linki do ich stron:
      piekarniatatter.blogspot.com/
      www.chleb.info.pl/
      Co więcej - nie trzeba mieć maszyny do chleba - one pieką cuda w piekarnikach :)))
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka