Dodaj do ulubionych

Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretację!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:49
Witam,
chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób można zinterpretować ucieczkę sprzed
ołtarza we śnie...zdarzył mi się juz ten sen po raz drugi-cudowny dzień,
wszyscy zachwyceni moim pozornym szczęściem(nie jestem szczęśliwa!)kierują
sie w stronę kościoła-stoi tam pan młosy,ale ja wiem,że go nie kocham,że to
nie ten i na poczekaniu wymyślam plan awaryjny-ucieczkę....nie czuję się z
tym dobrze-wiem,że zawiodę rodzinę i wszystkich gości,ale wiem też,że gdybym
powiedziała sakramentalne "tak",nie byłabym nigdy spełniona w miłości.
Czy ktoś mógłby zinterpretować mój sen???Z góry dziękuję za wszelie uwagi,
pozdrawiam
Kasieńka!
Obserwuj wątek
    • oneira Re: Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretac 05.02.05, 06:10
      Jaki jest twój stosunek do tzw. "instytucji małżeństwa" na jawie?
      Czy nie uważasz, że ślub oznacza koniec miłości? No wiesz, codzienne obowiązki,
      domowy kierat, rutyna...Przed ślubem jest miło i romantycznie a po ślubie "szara
      proza życia", której się obawiasz?
      Dlatego we śnie uciekasz, by uniknąć rozczarowania ?
      Za mało o tobie wiem, to są tylko gdybania, ale może pomogły ci trochę.
    • tamaya_lunaris Re: Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretac 05.02.05, 12:57
      Jeżeli jesteś teraz z fazie poszukiwania związku może to brak gotowości do
      załozenia rodziny. A może ten sen pokazuje poprostu rozłam pomiedzy twoimi
      pragnieniami i tym, co Ci narzucają inni z otoczenia. Nie chcesz im powiedzieć,
      że masz inne upodobania, aby ich nie zaranić, ale droga jaką ci wytyczają, też
      Ci nie odpowiada. Próbujesz, więc od tego uciec zamiast zdecydować się odważnie
      mówić o swoich pragnieniach.
      Pozdrawiam, Tamaya
    • Gość: BeataAnna Re: Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretac IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 06.02.05, 17:08
      Nie jestem dobra w interpretacji snów, ale powiem to co nasuwa mi się na myśl
      po przeczytaniu tego co napisałaś. Może w rzeczywistym świecie nie czujesz się
      kochana, jeśli masz partnera może nie jesteś do końca z nim szczęśliwa,może
      boisz się zaufać do końca.Może dlatego podświadomie we śnie uciekasz przed
      wypełnieniem miłości, jakim dla większości ludzi jest ślub. A może nie jesteś
      jeszcze na tyle dojżałą osobą i gotową na to by założyć rodzinę. Może ukochany
      jest na to gotowy, ale Ty jeszcze nie...stoisz przed wyborem...co zrobić, a
      może boisz się tego co następuje po ślubie, czyli obowiązków, trudów
      życia...może też w Twojej rodzinie są nieszczęśliwe małżeństwa...stąd lęk i
      takie sny... może nasłuchałaś się o życiu po ślubie, rozwodach, od znajomych
      stąd niechęć albo po prostu...za bardzo się nad tym zastanawiasz wszystkim. Sny
      nie koniecznie mogą znaczyć coś złego,może to jednak przestroga by nie spieszyć
      się pochopnie z taką decyzją, jeśli nie jesteś jeszcze pewna partnera...mnie np
      ciągle się śni że wychodzę za mąż...ale niestety nikogo nie mam...podświadomie
      tego pragnę...założyć rodzinę stąd takie sny...podobnie jest u Ciebie...Nie bój
      się tego...z czasem gdy zaufasz swojemu partnerowi tak do końca, przestaniesz
      się bać tego co będzie dalej..w życiu z nim...po ślubie, i sny...będą piękne.Na
      pewno w nich nie będziesz uciekać...ukochany na pewno Cię zatrzyma...musisz
      tylko postarać się być pozytywnie nastawiona do wszystkiego co przyniesie życie
      i odganiać złe myśli...Jeśli jednak jesteś samotna, może nie odczuwasz jeszcze
      potrzeby posiadania męża, a tu wszyscy bliscy "poganiają" ;-)ale tak jak mówię
      nie warto się spieszyć,bo można tylko się rozczarować. Życzę Ci
      powodzenia "Uciekająca Panno Młoda" ;-) może we śnie trzeba założyć wysokie
      szpilki..trudniej będzie uciekać...- to tak humorystycznie na
      zakończenie...Pozdrawiam gorąco...mam nadzeję, że...moderator zostawi moją
      odpowiedź...
      • delphine2 Re: do bEataAnna 06.02.05, 17:13
        Gość portalu: BeataAnna napisał(a):

Pozdrawiam gorąco...mam nadzeję, że...moderator zostawi moją
        > odpowiedź...

a dlaczego miałbym ją usunąć ?? mogę się dowiedzieć :)

MOD nie polega na usuwaniu co mi sie podoba tylko to co łamie regulamin
        czytaj FAQ

z pozdrowieniami, delphine2
        • Gość: BeataAnna Re: do bEataAnna IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 06.02.05, 17:48
          hmmm...aż się boję pisać tutaj, zajrzałam teraz z obawą, że otrzymałam złą
          odpowiedź, ale wpadłam na to forum przypadkiem. Nie będę zaśmiecać go i łamać
          praw forum,bo to nie moja intencja, ale chciałabym móc czasami coś napisać...bo
          mi to pomaga. Mam nadzieję, że nikt mnie nie będzie tutaj ganiać za to...:-(.
          Pisanie na forum to moja ucieczka przed problemami...szukanie zrozumienia, może
          ktoś ma podobne doświadczenia, staram się znaleźć pomoc, chłonę każde mądre
          słowo, każdą dobrą receptę na życie...chociaż nie zawsze mam się siłę
          uśmiechać...w ogóle każdy dzień to dla mnie teraz cud życia...ale codzień
          powtarzam treść afirmacji...i może kiedyś będzie lepiej...

Nie umiem jeszcze szukać tematów które mi są potrzebne, szukam czegoś o kartach
          klasycznych, o ich znaczeniu, rozkładach, w internecie są strony, ale często
          pojawiają się niezgodności, a na książki kasy brak. Tak, zajęłam się
          rozkładaniem kart, bo nie mogę tego nazwać jeszcze wróżeniem...ale...wczoraj
          gdy facet zerwał z moją siostrą, i normalnie tak bylo mi jej żal, powróżyłam
          taką prostą wróżbą która oznaczała, że się pogodzą, jeśli ona zda się na własne
          siły....i wieczorem się pogodzili...to daje mi wiarę że karty mogą
          podpowiedzieć jak można rozwiązać problem. Chociaż nie do końca..ale mimo to
          zawsze można uznać to za zabawę w zimowe, długie, samotne wieczory...;-)

Cieszę się że powstało to forum...naprawdę życzę dużo dobrych forumowiczów,
          żadnych problemów z nieuczciwymi autorami.

pozdrawiam serdecznie...(boję się logować tutaj, a
          imię..i id...widzę że jest widoczne...mimo to mam nadzieję, że mi się nie spali
          komputer hehe...;-)))) to tak humorystycznie oczywiście, nie szydząco...)
          • delphine2 Re: do bEataAnna 06.02.05, 18:00
            Gość portalu: BeataAnna napisał(a):

> hmmm...aż się boję pisać tutaj, zajrzałam teraz z obawą, że otrzymałam złą
            > odpowiedź, ale wpadłam na to forum przypadkiem. Nie będę zaśmiecać go i łamać
            > praw forum,bo to nie moja intencja, ale chciałabym móc czasami coś
            napisać...bo
            >
            > mi to pomaga.

Po to jest forum aby z niego korzystać i wypowiadac się ... Jesli pomaga
            cieszymy sie ze mamy nową forumowiczkę :)

>
            > Nie umiem jeszcze szukać tematów które mi są potrzebne, szukam czegoś o
            kartach
            >
            > klasycznych, o ich znaczeniu, rozkładach,

wyszukiwarka jest tutaj : szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
            poza tym zapraszamy na forum o "rozwoju duchowym" ktore niedawno powstało tutaj
            jest link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25670
            z tym ze trzeba miec konto aby Pisac :)

pozdrawiam serdecznie...(boję się logować tutaj, a
            > imię..i id...widzę że jest widoczne...mimo to mam nadzieję, że mi się nie
            spali
            >
            > komputer hehe...;-)))) to tak humorystycznie oczywiście, nie szydząco...)

dlaczego tak piszesz ? nikt ci tu nie zagraza - mozesz sie logowac smialo :)

tutaj zakladasz konto:

konto.gazeta.pl/konto/0,0.html?
            back=forum.gazeta.pl/forum/71,1.html%3ff=25670
            • delphine2 Re: sprostowanie- beataAnna 06.02.05, 18:03
              aha te linki co podalem prosze wklejać z poniewaz nie porobiłem
              odnosnikow ale to przez brak czasu :)
    • agrentowy4321 Re: Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretac 08.03.23, 03:15
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: Uciekam sprzed ołtarza-b.proszę o interpretac 28.04.23, 17:35
      Bardzo bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka