cathy23 Re: Karta 'Śmierć' 05.07.03, 16:34 Chciałam się dowiedzieć czy ta karta jest zła czy dobra. Czy jest to zapowiedz końca czegoś np.kłopotów czy wręcz przeciwnie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.podlaska Re: Karta 'Śmierć' 08.07.03, 22:37 Witam, Karta ta ma swoje znaczenie w calym cyklu wielkich arkanow. Nie mozna isc dalej, jezeli nie nastapi przemiana. Cos musi umrzec, zeby cos nowego moglo sie urodzic - w sensie symbolicznym. Interpretacja tej karty jako fizyczna smierc jest splyceniem i uproszczeniem Tarota. Pozdrawiam serdecznie Iza Podlaska Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Karta 'Śmierć' 05.07.03, 17:42 zalezy od ukladu innych kart. czasm smierc ma pozytywne znacznie np. oznacza koniec zmartwien. Odpowiedz Link Zgłoś
kajsik Re: Karta 'Śmierć' 07.07.03, 08:54 Witam, Karta "Śmierci" może mieć różne znaczenie. Zależy to od układu kart. Zazwyczaj oznacza odmianę ale zarówno w tym dobrym jak i w złym znaczeniu. Tak przynajmniej powiedziała mi kiedyś wróżka. Odpowiedz Link Zgłoś
i.r Re: Karta 'Śmierć' 07.07.03, 11:04 nigdy nie odbieram karty smierci jako czegos zlego, wrecz przeciwnie. odbieram ja jako transformacje, zarowno wewnetrzna, jak i zmiane zewnetrznych czynnikow. podchodze do niej z bardzo duza dawka optymizmu. w ogole podchodze do tarota z duza rezerwa, szacunkiem ale i optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś