12.01.11, 10:48
Mam takie pytanie: czy ja sama na ''własną rękę'' mogę Guciowi podawać w jedzonko jakieś witaminy? Czy wy dajecie tak od siebie coś pieskom? Mojemu co drugi dzień wet kazał dawać Gammolen i tak mu daję ..to na drapanie jego podobno...:) Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Witaminy. 12.01.11, 12:04
      Witaj:)
      Kochanie jeżeli piesek jest na karmie suchej, to nie ma potrzeby podawania witamin osobno. Karma zawiera wszystkie składniki potrzebne, i witaminy odpowiednie do wieku i masy psa. Nie przedobrzyj, bo nadmiar witamin też szkodzi. Pozdrawiam.
      • anita_nr1 Re: Witaminy. 12.01.11, 13:56
        Ja też tak słyszałam, że jak piesek dostaje suchą karmę (np. Royal Canin) to nie są potrzebne żadne dodatkowe witaminy. Pytałam się weterynarza i to potwierdził :) Pozdrawiam !!!
        • shih-an Re: Witaminy. 12.01.11, 19:42
          Jeśli pies je dobrej jakości karmę, absolutnie nie powinno się podawać żadnych dodatkowych witamin.
          A Gammolen to tylko wielonienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 3 i Omega 6. Wzmacniają włosy i skórę. Nie zaszkodzi nawet ich przedawkowanie (w przeciwieństwie do witamin).
          Pozdrawiam
          • qqqq33 Re: Witaminy. 20.01.11, 19:36
            Nasz też dostaje suchą karmę, ale podlizywał ścianę i weterynarz kazał przez jakiś czas podawać Canifos junior. Bardzo mu smakuje, zjada bez problemu. Pozdrawiam Inka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka