Dodaj do ulubionych

Kolejny problem z psiakiem

20.03.11, 20:49
Jak to jest że jak się coś stanie to już potem wszystko wali sie na głowe. Gdy udało nam się pomyślnie przejść przez poważne zatrucie mojej małej psinki to po tygodniu pojawił się problem z wypróżnianiem, okazało się że miała bardzo zatkane zatoki okołoodbytowe a do tego nie mogła wogóle zrobić kupki, dostała jakiś antybiotyk, coś osłonowego i parafine. No i niby chyba jest lepiej ale piesek od czasu do czasu dalej saneczkuje i zauważyłam że teraz coraz częściej liże się po brzuszku, w miejscu którym sika. No i zdaża jej się skomleć troszke. Ewidentnie coś jej dolega
Ehh jak nie jedno to drugie. Tylko że ja już nie wiem co to może być. Średnio 2 razy w tygodniu jesteśmy u weta. No i zanosi się na to że jutro znowu czeka nas wizyta. Może któraś z osób na forum wie co to znowu może być bo mnie już jest tak szkoda tej mojej małej myszki...
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Kolejny problem z psiakiem 21.03.11, 08:49
      Maxima to tak jest w życiu. Mały piesek jak małe dziecko, zawsze coś. Ja miałam ,,rencistę" przez 14 lat prawie. Miesiąc bez weta to święto było. Zatrucia, krwawe biegunki, zapalenia uszu non stop, horror. Zatrucia to jego wina bo żarł wszystko co popadło i śmierdziało. Cuda wrabialiśmy, osiatkowanie kaganca i nic, dalej kombinował. W końcu przestał jeść, to zaczęły się uszy i ciągnęły z przerwami do końca życia. Z malutką mam spokój na szczęście. Twoja kruszynka może ma te efekty jeszcze po antybiotykach, żołądek musi dojść do siebie. Saneczkowanie może ma po czyszczeniu zatok, może myj jej po spacerku przemywaj szarym mydłem lub do higieny intymnej pupke i ,,psioche". Mogła po antybiotykach złapać lekką grzybice i swędzenie z tym związane. Koniecznie wetowi powiedz o tym. Zastanawia mnie tylko po co antybiotyk na zaparcie?, czy czyszczenie zatok. Myślę że wszystko się wyjaśni u weta. Szkoda malutkiej, ale zobaczysz wyrośnie z tego. Powodzenia:) Pozdrawiamy z lilką.
      • maxima90 Re: Kolejny problem z psiakiem 21.03.11, 20:35
        ehh ja wiem że też troche jestem przewrażliwiona, ale tak się strasznie o nią martiwe. to takie moje oczko w głowie jak dziecko dosłownie. mam tylko nadzieję że się to unormuje wszystko. i bedzie dobrze
        • an3czka2 Re: Kolejny problem z psiakiem 21.03.11, 22:28
          Z całego serducha wam obu tego życzę:). Na bank będzie dobrze, musi. Jesteś odpowiedzialną Pancią i dobrze. Uściski dla malutkiej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka