27.12.13, 16:17
Mam plyn do przemywania oczu dla mojego psiaka, czy dobry wybor? Tam jest napisane ze do oczka mam aplikowac a czy moge na wacik i przemywac?
A mam tez kropelki do nauki siusiania na maty, takze bedziemy probowac ;) Choc maly i tak przewaznie zalatwia sie na mate, gorzej z ta "grubsza sprawa" ;-)
Jeszcze czekam na plyn do czyszczenia uszek, spray przeciw gryzieniu- czy bede mogla juz go uzywac nie zaszkodzi malcowi? I szampon dla szczeniaka. Najczesciej co czytalam to polecane sa preparaty trixie, wiec mam nadzieje ze dobrze wybralam i maluch tez bedzie zadowolony ;-)
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: trixie 28.12.13, 17:28
      Trixe to niezła firma. Specjalizują się w zaopatrzeniu dla pasiaków. Ja używam płynów do oczek przemywania Optekx lub zwykłego borasolu z apteki. Kiedy lila miała przebarwienia od łez to żel firmy Hery jest dobry. Uszka przemywaj powierzchownie, staraj się nie grzebać w uszach bez potrzeby. Ja do uszu używam płynów dostępnych u weterynarzy, są drogie ale przy ich alergii to konieczność. Staraj się używać kosmetyków z górnej półki, to niestety konieczność w tej rasie. Spreje anty- gryzienie, czy anty- siku nie używałam. Uważam że to szkoda kasy, nie wierzę w taki,,cuda". Nie dawaj się nabierać na takie bzdety. Maluszek i tak się nauczy w swoim czasie załatwiania swoich potrzeb.
      Pozdrawiam Ania
      Ps: Ważne aby dla maluszka szampon był taki który nie powoduje łzawienia oczek.
      • kamila2401 Re: trixie 28.12.13, 23:21
        Dziekuje za pomoc!!!
        Dzis bylismy u weterynarza, wszystko ok! ;-) Bardzo sie cieszymy, Simbus jest z Nami juz tydzien. Staram sie teraz uczyc go zalatwiania na matach,gazetach. czasami sie udaje, czasami nie :D Jak sie uda to nagradzamy maluszka. A w jakim okresie malec powinien zalatwiac sie juz w jednym miejscu, jest to jakos "ustawione" czy po prostu kiedy sie nauczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka