Dodaj do ulubionych

Znów problem...

30.05.15, 14:01
Cześć dziewczyny, dawno nie udzielałam się na forum ale wątki śledzę na bierząco. U nas pojawił się problem z drogami moczowymi:-( od środy zauważyłam częstsze oddawanie moczu, przestał utrzymywać i noc nieprzespana, 6 wyjść nie licząc ile razy nie zdążyłam i trzeba było w domu sprzątać... W czwartek wizyta z Rufim u weta, antybiotyk, usg i badanie moczu - diagnoza stan zapalny, krew i białko w moczu, pogrubione ścianki pęcherza... Dzisiaj wizyta kontrolna, dalej antybiotyk, dieta dla psów z problemami. Pi 2 godzinach idziemy siku a tu zamiast moczu gęsta krew... Oczywiście panika, tel do weta, kolejna wizyta, 2 zastrzyki przeciwkrwotoczne i czekamy... Nie wiadomo z czego ten stan zapalny bo bakterie w moczu nieliczne... W pn mamy kolejną wizytę, w środę znów badanie moczu i krwi żeby zobaczyć co z nerkami się dzieje... Póki co wizyty 250 zł kosztowały a gdzie do końca leczenia... Ale nie żałuję mu bo zdrowie psinki najważniejsze... Strasznie smutno widzieć tak chorą psinkę, ciagle śpi, widać ze źle się czuje... Trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło...
Pozdrawiam Bożena
Obserwuj wątek
    • carrie.bradshaw-preston Re: Znów problem... 02.06.15, 09:21
      i jak sie psinka czuje???
      • bozka432 Re: Znów problem... 02.06.15, 11:10
        Jest lepiej. Jest na diecie niskobiałkowej, na antybiotykach. Jutro idziemy na badanie krwi moczu i usg wiec zobaczymy jak wyniki. Juz tak często nie trzeba z nim wychodzić, wczoraj trochę pobiegał a dzisiaj z zabawką do mnie przyszedł wiec wyglada na to że lepiej się czuje bo do tej pory ciagle spał. Dobrze widzieć jak znów merda ogonkiem :)
      • bozka432 Re: Znów problem... 03.06.15, 20:50
        Jestem po kolejnej wizycie u weta i nie jest ciekawie :-( wyniki z moczu fatalne, wet podejrzewa kamień w pęcherzu :-( do niedzieli antybiotyk i dieta, pózniej znów badania, prawdopodobnie rtg... Jeśli to piasek to dieta i leki pomogą, a Jeśli diagnoza sie potwierdzi i to kamień to czeka go operacja :-(
        • an3czka2 Re: Znów problem... 16.06.15, 23:07
          Witaj kochana, mnie też dość długo nie było i tu taka niemiła wiadomość. Mam nadzieję że już jest lepiej z maluszkiem. Te nasze psiaki to jednak są kochane ale i delikatne. U mnie co rusz jak nie jedna to druga coś ma, ale już się przyzwyczaiłam , nie mamy wyjścia. Kosztów nawet nie liczę, bo co to zmieni, i tak zawsze polecę do weta po pomoc. Życzę maluszkowi powrotu do zdrowia, napisz jak jest teraz, czy coś się zmieniło.
          Pozdrawiam z małpkami .
          • bozka432 Re: Znów problem...|końca nie widać :( 24.09.15, 08:33
            U nas problemów końca nie widać... od czerwca pies ma powracające zapalenie pęcherza, lekarstwem zmiana diety i tu konflikt, dieta urologiczna wyklucza hipoalergiczną... jutro jedziemy na konsultację do weta dermatologa zobaczymy co i jak... mało tego zrobił mu się ogromny krwiak na łapce - bez powodu, z niczego nie spadł, nie uderzył się... łapka go nie boli, nie utyka... jutro morfologia żeby sprawdzić czy zapalenia żył nie ma, co się dziej że my żyły pękają :( od tyg jest na antybiotykach i sterydach... oby to pomogło :(
            pzdr
            • spennande Re: Znów problem...|końca nie widać :( 25.09.15, 22:24
              Strasznie to smutne, ale trzymajcie się. Na pewno niedługo będzie lepiej. Psinka ma bardzo dobrą panią! Pozdrawiam :-)
    • kryspina007 Re: Znów problem... 16.05.16, 10:09
      mojego psa dwa lata temu potrąciło auto... masaklra widziec to jak pies cierpi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka