pani.serwusowa 14.01.10, 09:26 Jedno zdanie, z porannego maila: Your Amazon.co.uk order has dispatched Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 19:48 Dziękuję I'm over the moon. I'm so happy that, I'm waving my tail! Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 20:01 Alez nie ma za co. Mialam poczekac do jutra i stopniowac napiecie, ale co tam... Sasiad zapukal do mnie godzine temu z nowina, ze odebral owa paczke podczas mojej nieobecnosci. Rozpakowalam, sprawdzilam - wszystko git, tak wiec jutro gnam na poczte. Teraz wszystko w rekach Royal Mail, a potem (niestety) Poczty Polskiej. Odpowiedz Link
wilowka Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 20:16 Wspaniale, tuptam i śpiewam radośnie Mam nadzieję, ze Poczta Polska będzie myślała, ze to czipsy octowe P.S. Naprawdę macie czipsy octowe? Jak smakują? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 20:33 Kurna, to musze znowu te paczke otworzyc i dorzucic Ci te chipsy. Jak jeszcze sie nie przezarlam chipsami (a to bylo wtedy jak jeszcze tego brzeziniaka nie bylo, co go juz teraz nie ma), to octowe byly moje favoritki. Odpowiedz Link
wilowka Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 21:09 Mój kolega w czasie liceum (wiesz, jak jeszcze tego brzeziniaka nie było...) w wielkim brytyjskim świecie był na nauce języka i opowiadał o czipsach octowych. I tak je zapamiętałam do dziś, bo wydały mi się czymś niezwykle odmiennym od naszej kultury czipsowej. Taki powiew wielkiego świata i do dziś (nie żeby codziennie, tylko czasami) zastanawiam się jak smakują. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 21:53 Jak lubisz ocet i chipsy, to Ci zasmakuja. Dorzuce do paczki. Mam nadzieje, ze jakas Pani Krysia (sorry, Krysiu2000!) sie nie polasi na nie. Odpowiedz Link
wilowka Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 21:56 AAAA DZIĘKUJĘ! Serwusowa, jak ja Ci się odwdzięczę? Przesłałabym Ci mango, ale ono takie soczyste, może byś wolała ziemniaka? Nie no serio, napisz swój adres wyraźnie, żebym Ci mogła jakiego suwenira wyekspediować. Albo i zasugeruj co by ci miłym było. tralalaa czipsy octowe tralalala Odpowiedz Link
wilowka Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 22:23 Ale w Lidlu to chyba nie będzie takich rdzennych z naszej polskiej ziemi... No nic, pomyślę. A misia byś nie chciała? Honorujesz Ty jeszcze misie w ogóle? Hę? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 22:28 Maskotki jakies, ale takie krwawe. Zombiaki jakies, cos na ksztalt bohaterow z "Nighmare before Christmas". To takie i owszem. A najlepiej, zeby mi jeszcze pasowaly do kluczyka samochodowego, czyli male. Jesli mowimy naturalnie o Twoich wyrobach hand-made. Jak Cie kiedys wena najdzie, to mozesz mi zrobic, nic na sile. Bo tak w ogole to podziwiam ludzi, ktorzy sobie tak potrafia cos udziargac. Odpowiedz Link
wilowka Wybieraj :) 14.01.10, 22:39 te powyżej nie ja robiłam, ale mam książkę z wzorami. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wybieraj :) 14.01.10, 22:42 O rany! To ja do jutra cos wybiore. Baaaardzo mi milo! Teraz sie sprobuje przespac, bo mnie chorobsko meczy. Spokojnej nocy! Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wybieraj :) 15.01.10, 12:15 Wybor byl bardzo trudny - zdjecie atrakcyjne w tresci. Rycerze uroczy - oni zawsze kradna moje serce. Ale te cztery upiorki w gornym rzedzie (3,4,5 od prawej, a takze ten lysek, drugi od lewej ) stoczyly ostateczna batalie. And the winner is: Trzeci od prawej w gornym rzedzie - ubrany na czarno, z dlugimi wlosami - bo troche do mnie podobny. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 21:40 > Teraz wszystko w rekach Royal Mail, a potem (niestety) Poczty > Polskiej. Wy mi tu na poczte polske nie nalatujcie. Centralna rozdzielnia pracuje jak miodzo, no czasem miejscowi listonosze troche namieszaja. Najwieksze problemy mam albo ze SwissPost albo wlasnie z RoyalMail, ze DeutchePost nie wspomne. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 21:49 Ja z Royal Mail zawsze wszystko mam cacy. No, moze poza tym, ze w zeszlym tygodniu nie bylo ich u mnie przez pare dni. Zreszta, to najstarsza poczta na swiecie i dba bardzo o swoje dobre imie. Cos tam strajkowali ostatnio... Ale pewnie mieli za ciemno w pracy. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wilowken! ;> 14.01.10, 22:22 Tiaaa, na 20 przesylek do Anglii zgubili 12 (w ciagu roku) poczta polska na kilka setek moze ze dwie. System trackingu przesylek wchodzacych do Anglii nie dziala, na maile odpisuja po dwoch tygodniach i dodatkowo zupelnie nie w temacie. O szwajcarskiej poczcie sie wypowiadac nie bede, szkoda nerwow, Wilowka, jesli Serwusowa wyslala Ci przesylke typu RR lub CP to bedziesz ja mogla sprawdzic tutaj: www.pocztex.pl/dokl_inf_telef.php tzn jak wejdzie do Polski A jesli dziala tracking wychodzacych angielskich to tutaj powinno byc kiedy wyszla z Anglii: www.royalmail.com/portal/rm/personal?pageId=tab_track_rm&catId=500185&mediaId=83900761 Odpowiedz Link
wilowka :) 14.01.10, 21:50 Właśnie Proszę mię tu na duchu podtrzymywać, a nie straszyć, że mi śniegowce jaskiniowców na zwiesne przyjdą...tfu tfu Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wilowken! ;> 15.01.10, 10:26 Wlasnie wrocilam z poczty. Teraz wszystko w rekach... No, nie w naszych. Odezwe sie dzis na priva. Milego dnia! Odpowiedz Link
wilowka Tadam Tadam! 19.01.10, 20:49 Szanowni Państwo. Dzięki Pani Serwusowej, na polskiej ziemi wylądowały te oto skarby Ciapy - w których będę się obawiała chodzić po dworze w trosce o ich kondycję Są szałowe! Czipsiory - Worcesterowe i pełen wypas - ręcznie robione octowe (jeszcze ich nie otworzyłam, czekają do weekendu na odpowiednią oprawę) herbatniki pełnomaślane (były, już nie ma, przechwycił je Maleństwo i przy akompaniamencie ciamkania rzekł: Aleee dooobre, nie? Na pewno dobre. Choć opinię swą wydaję po skosztowaniu ćwiarteczki jednej sztuki, reszta w brzuchu Maleństwa) I przemiły liścik. Przesyłka z tego co pamiętam wysłana w piątek, dziś dotarła do mnie. Wiwat Royal Mail i Poczta Polska. A właśnie! Pamiętacie ten dialog: wilowka 14.01.10, 20:16 Mam nadzieję, ze Poczta Polska będzie myślała, ze to czipsy octowe pani.serwusowa 14.01.10, 21:53 Jak lubisz ocet i chipsy, to Ci zasmakuja. Dorzuce do paczki. Mam nadzieje, ze jakas Pani Krysia (sorry, Krysiu2000!) sie nie polasi na nie. Pani Serwusowa zadbała o wszystko. Otwierając pudełko natknęłam się na taką informację: Dziękuję! Odpowiedz Link
pani.serwusowa :)))))))))))))))))))))) 20.01.10, 10:09 Bardzo sie ciesze, ze paczka bezpiecznie dotarla. I ze sprawila Ci radosc. Daj znac, jak octowe. Odpowiedz Link
krysia2000 Re: Tadam Tadam! 20.01.10, 11:20 Tę wiadomość o czipsach mogłyście se kumy darować. A juz z pewnością o octowych. Mój ulubiony flejwa to kwaśna śmietana i szczypiorek. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Tadam Tadam! 20.01.10, 11:23 A Ty, Krysiu nie pracujesz na poczcie, he? Sour cream and chives - widzialam setki razy, nie probowalam. Odpowiedz Link