fettinia 27.01.10, 12:48 Dzisiaj golabki z kasza gryczana i z soja.Ale glowka byla spora i jeszcze troche tej kapuchy zostalo.Moglabym zrobic jak zwykle kapuste,ale moze macie jakies ciekawe,inne przepisy?Ale w wersji bezmiesnej prosze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: kapusta wloska 27.01.10, 12:55 Mam. Wstawilam do indyjskiego watku wczoraj, ale ze ciezko Ci sie grafika laduje, to Ci kopiuje: Kapusta po punjabsku Na 4 porcje 1/2 cebuli 2.5cm imbiru 1 zabek czosnku 2 zielone chili (uzylam czerwonej, bo taka akurat mialam) 4 lyzki oleju 1 lyzeczka ziaren kuminu 1 lyzeczka kurkumy 500g kapusty, dosc drobno posiekanej 1 lyzeczka soli 1/2 lyzeczki mielonego, czarnego pieprzu 2 lyzeczki mielonego kuminu 1 lyzeczka mielonej kolendry 1/4 lyzeczki chili w proszku 1 lyzka niesolonego masla Cebule, chili, czosnek i imbir posiekac drobno nozem, albo w malakserze - byle nie na paste. Usmazyc na oleju, aby cebula zmiekla, ale nie zbrazowila sie. Dodac kumin w ziarnach, kurkume i smazyc minute. Nastepnie dodac kapuste i wymieszac dokladnie, aby przyprawy ja oblepily. Dodac reszte przypraw, podlac 2 lyzkami wody, przykryc i dusci do miekkosci, mieszajac od czasu do czasu. Kiedy kapusta jest juz miekka, dodac maslo, doprawic sola i wymieszac. Pyszna. Odpowiedz Link
363636r Re: kapusta wloska 27.01.10, 13:43 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,103057857,103057857.html Było całkiem smaczne a mięso możesz sobie odpuścić. Odpowiedz Link
fettinia Re: kapusta wloska 27.01.10, 13:52 O dziekuje za pomysly Tylko nie wiem czy ten kumin przejdzie Chyba szybciej Rafalowe "golabki" Odpowiedz Link
momas Re: kapusta wloska 27.01.10, 13:58 Przeczytalam przepis Serwusowej. No i przypomnialo mi sie, ze taka kapuste robila moja bratowa...(no prawie tamtejsza). Bez kuminu bo wie, ze go nie znoszę Bardzo dobre to bylo Odpowiedz Link
fettinia Re: kapusta wloska 27.01.10, 14:08 czyli jak owy nieszczesny kumin pomine to bedzie ok? Odpowiedz Link