jan.kran 27.01.10, 21:47 Kupujemy gotowe u Turka na rogu, wrzucamy do piekarnika i posypujemy świeżą kolendrą. Jakieś inne propozcje ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Pseudo pizza 27.01.10, 21:58 Na mega szybki obiad, lub ciepla kolacje klade na naany szynke lub salami dla lubego (ja wole bez wedliny), na to pomidory w plastrach lub polowki koktajlowych, posypuje ziolami (swieze, lub suszone, jakie mam) i zoltym serem/mozza - znowu - zalezy co mam. Zapiekam do zarumienienia sie sera. Odpowiedz Link
keepersmaid Re: Nan. 27.01.10, 23:22 Uzywam do jedzenia indyjskich gestych sosow, wyzywam sie wtedy w jedzeniu rekami, taka np. vegetable korma zjadam przy pomocy kawalkow nan, bez sztuccow (i nie robiac balaganu). Odpowiedz Link
krysia2000 Re: Nan. 28.01.10, 00:06 No właśnie chciałam napisać, że w tej roli naan spisuje się znakomicie. Zresztą samemu można upiec naany, nadziewane do tego. Równie to łatwe, jak pizza. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Nan. 28.01.10, 08:01 keepersmaid napisała: > Uzywam do jedzenia indyjskich gestych sosow, wyzywam sie wtedy w jedzeniu > rekami, taka np. vegetable korma zjadam przy pomocy kawalkow nan, bez sztuccow > (i nie robiac balaganu). -----------> Odwiedzamy naszego ulubionego Hindusa niekiedy i wtedy dokładnie robimy jak opisujesz Odpowiedz Link
izabelski Re: Nan. 28.01.10, 00:16 w wersji eleganckiej na starterek papryka upieczona w piekarniku do wora sciagnas skorke pokrois w paski ulozyc na naan posypac pokruszonym serem kozim zapiec jeden z najszybszych starterow wege jakie popelnilam Odpowiedz Link
kanuk Re: Nan. 28.01.10, 18:20 To u Wasz sie ten chleb nazywa Nan ? Tu piszom Naan. Ale dzis wiaatr.... Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Nan. 29.01.10, 16:31 Prawidlowo naan. To plaski chleb zrobiony z bialej maki i drozdzy, serwowany w Indiach, Birmie, Kaszmirze. Moze byc z dodatkiem czosnku, czarnuszki, kolendry, kokosu, czy jablek. Wyglada tak: Odpowiedz Link