Dodaj do ulubionych

sniadanie urodzinowe dla dzieci

16.03.11, 09:30
Rzadko sie zdarza by urodziny wypadaly w sobote-moje blizniaki mlodsze maja szczescie tym razemsmileNo i chcialabym zrobic jakies sniadanie inne niz zwykle-i tak wczesniej wstaje a w sobote mozna poszalec w kuchnismile
Ale weny niet ostatnio to moze mnie poratujecie?smile
Myslalam o pankejkach,salatkach owocowych-macie lepsze pomysly?smile
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 11:42
      moze po prostu zrob im to, co lubia najbardziej?
      nie wiem, sniadanie z motto - zaleznie od hobby. nie cudowalabym za bardzo, w koncu to ich swieto i im chcesz sprawic przyjemnosc smile i moze raczej juz brunch zrob?
      ile lat koncza, czym sie interesuja, jakie potrawy lubia, jakie nie wchodza w rachube?
      spontanicznie przychodzi mi do glowy motto "american diner de luxe" z pankejkami, szejkami, frytkami (mccain z piekarnika naprawde dobre sa smile)hamburgerami i sundae ice cream.
      w realu w mrozonkach dostaniesz b. dobre hamburgery z miesa argentynskich krow black angus a dla wegetarian b. dobre swieze wegetarianskie. no i cola obowiazkowo wink
      ale to mi do glowy przychodzi, moze twoje dzieci takich rzeczy nie lubia?
      jaki jest ich np ulubiony film? czesto tez da sie pokombinowac ze sniadaniem - wariacja na jego temat smile
      • iwu Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 12:22
        Gdybym ja była dzieckiem, to na urodzinowe śniadanie chciałabym:
        - gofry
        - albo mufiny, np wytrawne z dodatkami w postaci twarożków przeróżnych
        - albo mini pizze, a na wierzchu co tylko dusza zapragnie, również owocowo
        - coś na cieście francuskim
        - albo scones
        - do picia koniecznie kakao! Mniam. Ewentualnie soki.
        Ehhhh... Się rozmarzyłam.

• edyta95 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 14:20
          gofry, jaja sadzone w ładnych formkach, pankejki z syropem klonowym
          Ale np moj syn najbardziej się cieszy jak usmaże jajecznicę z 7 jaj i 2 cebul, albo boczek wędzony smażony z żółtym serem i oczywiście cebulą. No wszystko od gustu zależysmile
    • fettinia Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 15:36
      DziekujesmileAmerican dinner brzmi niezle-moze jedynie bez frytek i hamburgerow na sniadaniesmileChyba,ze caly dzien w stylu amerykanskim zrobiesmile
      Chudzielce sa,wiec nadmiar kalorii im nie zaszkodzismile
      Koncza 13 lat.
      • ania_m66 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 15:41
        o brunchu pisalam. na sniadanie hamburger z frytkami to hardcore.
        ale w sumie sam hamburger w bulce z salata, sosami i ogorkiem tudziez cebula bedzie niezlym kontrastem do wafli i pankejkow na slodko i moze okazac sie hitem impezy.
        • fettinia Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 15:53
          a wiesz-zrobie tak po poludniu jak towarzystwo przyjdzie na impreze-duzo roboty przy tym nie ma a domowy McD na pewno sie sprawdzi no i zdrowszy niz ten prawdziwybig_grin
          do tego chicken wingsy i mam dzieciarnie z glowybig_grin
          • ania_m66 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 17:11
            no to wtedy te hamburgery z argentynskiego black angusa dosc drogo wypadna smile (5 euro za 2 szt, ale duze)
            jesli bedziesz robila sama, to pamietaj, ze wylacznie mieso wolowe i nic wiecej. zadnej soli, pieprzu, jajka, bulki, czosnku. nic
            robisz kulki z dobrze wyrobionego miesa, rozplaszczasz, ewentualnie leciutko smarujesz, wlasciwie muskasz olejem i fruuu na patelnie grillowa lub grilla. nie przesmazyc. posolic i popieprzyc po zdjeciu. wtedy smakuja jak hamburgery a nie jak frykadela w bulce smile
            • olusinska Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 18:53
              Na przyjęcie domowy fastfood jest genialnym pomysłem.
              A na sniadanie zrób to, co lubią, ale bez większych ekstrawagancji. Myślę, że te sałatki owocowe i jakieś muffinki mogą być dobrym pomysłem.
              A ja gdybym była na ich miejscu - najchętniej bym zjadła jakieś naleśniki i kakao smile
              Kakao mi się kojarzy z takimi leniwymi niedzielami smile

Ja ostatnio też problem miałam - mamy urodziny w piątek, dość okrągłe i chciałam, zeby były wyjątkowe. Ale pomysłu na prezent niet. Chciałam też upiec tort ale jakiś oryginalny. Upiekłam dziś murzynka, ale to nie to i chciałam jutro coś lepszego. I okazało się, że jutro i pojutrze w pracy siedzę i nie dam rady nic już zrobić sad A miało być tak pięknie sad
              • edyta95 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 19:36
                zrób Mamie kupon na usługi jakie Jej wykonasz, no nie wiem, prasowanie, wspólne kino, zawiezienie na zakupy.... no to co Mama lubi, a nie może sama albo to czego nie lubi i zrobisz za Nią
              • ania_m66 olusinska 16.03.11, 19:50
                zrob moze to? pracy przy tym pare minut, efekt bdb. tylko nalezy kupic papilotki/foremki papierowe do mini muffinek lub pralinek.
                a na prezent moze jakis samodzielnie zaprojektowany kupon - bon, czy jak sie cos takiego po polsku nazywa na wspolny weekend/dzien/popoludnie, gzie pojdziecie z mama do fryzjera, na zakupy, do kawiarni, czy kina, albo pojedziecie do spa.
    • a74-7 Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 21:01
      Ja z kolei przygotowuje sernik New York dla swojego dziecka na sobote smile)
      Urodzinki beda w reatauracji z racji dojrzalego wieku ;-D
      a potem ulubiony serniczek i szampanik na poprawke .

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/SzGwPHO8OV8La5MV4B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/oyKLevy0fmETVE0FDB.jpg

ale ciagle pamietam te teen's party's glosna muzyke i wdeptane w dywan angielskie kanapki
      big_grin big_grin
    • zwiatrem Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 16.03.11, 21:56
      - nalesniki z bita smietana
      - gofry z bita smietana lub pulpa owocowa
      - szaszlyki owocowe lekko zapieczone lub swieze z czekoladowa poelwa lub bita smietana
      - brzoskiwinie z puszki w ciescie francuskim
      - spienione cacao
      - szklanice pelne swiezo zrobionego jogurtu owocowego lub czekoladowego

albo "szwedzki" stol z lakociami, troche z kazdej opcji
      • olusinska Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 17.03.11, 08:49
        Takie zwykłe prezenty już mam. Tzn. kupiłyśmy z siostrą i szwagrem bilety do teatru dla rodziców, bo oni sami nigdy by się nie wybrali.
        Oprócz tego kupiłam jej ulubione perfumy, których używa od zawsze tylko na wyjątkowe okazje i kojarzą mi się nieodłącznie z dzieciństwem smile Ale perfumy dam chyba tacie, żeby jej wręczył, bo on to z prezentami jest na bakier... Do tego jeszcze pójdą kwiaty jak nie zapomnę po pracy po nie pobiec.
        No i wiecie chciałam coś takiego od siebie, dlatego ten murzynek. Ale wydał mi się taki ubogi jakiś. Ale zawzięta jestem i jeszcze będą z niego ludzie smile
        Dzięki za rady smile

PS Fetti - koniecznie zdaj relację z tego, co w końcu przygotowałaś.
    • szpulkaa Re: sniadanie urodzinowe dla dzieci 17.03.11, 12:58
      Nic, tylko gofry, górę gofrów, bajeczną górę gofrów big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka