momas 27.08.11, 22:38 nigdy nie przepadalam za lodami.... jednak ostatnio chyba sie uzależnilam Tiramisu z firmy na G sa swietne. Piszę to ja, po skonsumowaniu ogromnej porcji tychze lodów. Mniam, mniam... Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: lody :) 27.08.11, 22:45 a ja wrecz przeciwnie. kiedys, jako dziecko uwielbialam. potem stopniowo coraz mniej. a teraz moga praktycznie nie istniec no dobra, czasami... jak mnie najdzie. ale naprawde b. rzadko. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: lody :) 27.08.11, 23:48 Z firmy na G dobre są sorbety również na przykład cytrynowy czy gruszkowy . Odpowiedz Link
aleksandra999 Re: lody :) 28.08.11, 14:42 prawdą jest, że ich sorbety są najlepsze, ale polecam też smak pt liker pomarańczowy mniam mniam a z takich na patyku to najbardziej lubię w czekoladzie z migdałami Odpowiedz Link
roseanne Re: lody :) 28.08.11, 06:24 od lodow zdecydowanie wole sorbety, jesli firma na G to ta co mysle, to czarna porzeczka bije wszystkie inne smaki no i jogurtami mrozonymi, czyli fro-yo nie pogardze sa super, w Kaliforni wrecz obowiazkowo sie trzeba wybrac na ten specyfik, bierze sie pojemnik, napelnia sie samemu mieszajac smaki do woli , potem mozna jeszcze dodac posypke - sztuczne cukrowe lub orzechy, owoce , kubek na wage i zaplacic cena rownowazna z lodami komercyjnymi wiekszosc punktow ma swoje karnety, gdzie zakilka kubkow dostaje sie darmowa porcje Odpowiedz Link
czekolada72 Re: lody :) 28.08.11, 14:55 Nie ma lepszych z firmy na Starowislnej tuz przed mostem na Wisle, no nie ma lepszych! I z samych prawdziwych skladnikow!! Odpowiedz Link
salsadura Re: lody :) 28.08.11, 16:21 Sprawdzę już niedługo Czekolado!Podobno jest jakaś nowa lodziarnia na Sławkowskiej,całkiem niedawno otwarta i chwalona..Ach,już nie mogę się doczekać!Nie wiem czego bardziej:Krakowa,czy lodów. Odpowiedz Link
salsadura Re: lody :) 28.08.11, 16:23 Ostatnio w kółko tego słucham: www.youtube.com/watch?v=ZFsxfucBmcs Odpowiedz Link
edyta95 Re: lody :) 28.08.11, 19:09 pitu pitu z tymi prawdziwymi składnikami. Ostatnio pani w mleczarni mi tłumaczyła, że oni też nic nie dodają, absolutnie nic. Pytam dajecie owoce, no tak dają, kupują wsady owocowe, a tam w składzie wsadu jak byk składniki polepszające. W tej lodziarni też bym coś znalazła, wystarczy, że używają past do produkcji lodów, np pistacjowych, a w składzie pasty całe bogactwo dodatków. Poza tym stabilizatorów używają na bank, a stabilizatory są aromatyzowane aromatem waniliowym, albo śmietankowym. A tego jestem pewna bo takiego bez dodatków szukam już kilka lat Odpowiedz Link
czekolada72 Re: lody :) 29.08.11, 08:13 Ja tam nie zamierzam sie ani upierac, ani wyklócac, ani udawadniac Lody sa ubijane z mleka i prawdziwych dodatkow typu owoce, czekolada, orzechy, i/lub jajka. Jezeli lody sa czekoladowe - to idzie prawdziwa tabliczka czekolady, jezeli sa truskawki - to takie z kobiałki, podobniez inne owoce. Orzechowe - prawdziwe orzechy. Lody schodza od reki, kolejki sa najkrotsze na 20 min stania. Dziewczyny i wlasciciel ucieraja same reczna maszyna. Lodziarnia nie ma filii, wszystko robione jest na zapleczu, czynna jest pol roku, przez pozostałe pol - paczkarnia, smiem twierdzic, i nie tylko ja, ze tez najlepsza w Kraku. Odpowiedz Link
daxter Re: lody :) 29.08.11, 09:27 Ja lubie z Lidla ewentualnie dobra tez jest firma movenpick ale najlepsze bez chemii sa produkcji własnej fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,112326399,112326399.html Odpowiedz Link
momas Re: lody :) 29.08.11, 09:42 no pewnie, ze wlasne sa najlepsze na mnie maszynka do lodow juz czeka, musze tylko ja odebrac aha, czekoladowe z firmy G tez sa dobre ... a wielka fanka tych lidlowskich jest moja mama, okrutny lodozerca Odpowiedz Link
daxter Re: lody :) 30.08.11, 19:47 Ja lubię takie waniliowo sorbetowe (cytrynowe) i z całymi orzechami włoskimi prazonymi w karmelu Odpowiedz Link