buka007 26.09.13, 11:10 kupilam wafle i mleko zageszczone na kajmak i zamierzam zrobic andruty z masa kajmakowa. Zastanawiam sie tylko, czy przekladac je takze dzemem, czy tylko masa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buka007 Re: andruty 26.09.13, 11:44 kaszanka i nutella- dwie rzeczy, ktorych nie jem A jakie dzemy sa kwaskowe? truskawkowy? Odpowiedz Link
buka007 Re: andruty 26.09.13, 12:15 pomylka. kaszanke jem, flakow nie jem buka007 napisała: > kaszanka i nutella- dwie rzeczy, ktorych nie jem > A jakie dzemy sa kwaskowe? truskawkowy? Odpowiedz Link
momas Re: andruty 26.09.13, 13:16 np z czarnej pozeczki. Tylko chyba zmiksowac by go trzeba.Chyba, ze pojdziesz w jagódki Nutelli tez nie jadam, ale kiedys kolezanka mnie poczastowała takim andrutem. Nutella plus kajmak. Nawet dobre to było, choc po jednym kawałku zakitowałam sie na amen. Odpowiedz Link
buka007 Re: andruty 26.09.13, 13:24 aaa.. no wlasnie, czarna porzeczka! dzieki momasie Odpowiedz Link
qubraq Re: andruty 26.09.13, 12:16 Busia , a skąd Ty znasz słowo "andruty"? Bo to lwowskie słowo... Odpowiedz Link
momas Re: andruty 26.09.13, 13:17 eee.... kaliskie andruty tez są. Nawe sa na liscie produktów regionalnych Odpowiedz Link
buka007 Re: andruty 26.09.13, 13:27 Qubraczku, nie wiem skäd, z Pomorza Zachodniego chyba znam a jak to sie jeszcze inaczej nazywa? wafel przekladany? qubraq napisał: > Busia , a skąd Ty znasz słowo "andruty"? Bo to lwowskie słowo... Odpowiedz Link
a-neetka Re: andruty 27.09.13, 08:13 na ślasku "to " sie nazywa piszinger słodki smak w przekładańcu dobijam masą herbatnikową z sokiem z cytryny i skórką cytrynową.moja najulubieńsza na zmiane z masą herbatniko-czekoladową Odpowiedz Link
salsadura Re: andruty 27.09.13, 09:47 W Krakowie też piszinger . Ja do kajmaku dodawałam gorzką czekoladę i niczym nie przełamywałam smaku, bo dziecię takiego piszingera lubiło najbardziej. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: andruty 01.10.13, 08:31 W Krakowie jesr piszinger (to juz gotowy) i andruty (polprodukt) Polecam powidla sliwkowe do kajmaku. Kajmaku z nutella sobie nie wyobrazam, nawet ja - maniak slodkosciowy Odpowiedz Link
buka007 Re: andruty 30.09.13, 11:07 chcialam tylko powiedziec, ze jedna puszka kajmaku to za malo na paczke wafli, trzeba wziac 2. Na razie zrobilam z samym kajmakiem, ale jak sie rozkrece to poprobuje z drzemami i czekolada. dziekuje za udzial w watku Odpowiedz Link