czekolada72 29.03.08, 19:15 - na surowo - do surowek tylko? do dipów? jakie najfajniejsze połaczenia surówkowe znacie? - a na "goraco"? moze byc w jakiejs formie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Seler naciowy 30.03.08, 11:19 Moi niestety nie lubia U nas seler to tylko w zupieTu masz watek z Kuchni forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=76171134&v=2&s=0 i inne gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=897 www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2438 a tu strona niemiecka-jesli cos "optycznie"ci sie spodoba to przetlumacze www.marions-kochbuch.de/index/0859.htm Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Seler naciowy 31.03.08, 07:57 O rany, dzieki wielkie zawlaszcza za te niemiecka strone! Pare zdjec mi sie bardzo spodobalo, juz bym leciala gotowac, za tlumaczenie na razie dzieki, bo tak dla siebie, ze slownikiem w garsci to odrobine potrafie zrozumiec ale gdyby byla jakas megaawaria to pozwole sobie Cie alarmowac ! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Seler naciowy 02.04.08, 07:45 Poki co - stworzyłam cos takiego: Kurczak w warzywach 1 cebule pokroić w kostke, 1 jabłko – na czastki, 2 marchewki na długie słupki lub zetrzeć, 5 łodyg selera na 4-cm kawałki, 1 czerw. paprykę – w paseczki. 50 dag mięsa z kurczaka pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć, przełożyć do garnka, dodać jarzyny, zalać ½ l bulionu, dusić 30 min pod przykryciem na małym ogniu, przyprawić sosem sojowym i pieprzem. O mały włos - zamiast na dzisiejszy obiadek - wyzarte by zostało wczoraj po kolacji Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Seler naciowy - sałatka 09.04.14, 15:33 seler naciowy, kukurydza, jabłka, orzechy. Odpowiedz Link
peopleofspringfield Re: Seler naciowy 01.04.08, 20:57 Dokladnie nie pamietam co tam bylo, ale jadlam surowke z selera, jablka i rodzynek. Moze byly tam tez orzechy wloskie? Na pewno skropiona byla sokiem z cytryny, co do reszty nie jestem pewna. Odpowiedz Link
cauliflowerpl Re: Seler naciowy 11.04.14, 17:27 Moja ulubiona sałatka z selera naciowego: - seler naciowy - dobry pomidor - czerwona papryka - gotowane jaja - ser pleśniowy/niebieski Ilości - "na oko", jak kto lubi. Warzywa pokroić dość drobno, jaja w kostkę, ser pokruszyć. Do tego sos winegret. Najlepsza jak postoi przez noc w lodówce, dlatego często robię sobie na drugi dzień na śniadanie. Muszę też wypróbować zupę z selera naciowego, bo zwykle zjadam kilka gałązek a reszta ląduje w zamrażalniku. Odpowiedz Link