panna.tulipanna1 13.07.08, 17:26 ...a nie bardzo wiem, jak sobie z kląską urodzaju poradzić. Macie jakies sprawdzone przepisy na przetwory? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Czereśniami obrodziło... 13.07.08, 17:35 Hehe widzialam wlasnie w Kuchni twoj post rozpaczliwy Ale wszystkie juz zasypalas cukrem? Odpowiedz Link
panna.tulipanna1 Re: Czereśniami obrodziło... 13.07.08, 17:41 To wydrylowane wiadro tak, ale jeszcze ze dwie tony czekaja na drzewie, do zebrania na już, ale leje, więc kolejne wiadra jutro, a i sąsiadów chyba przez drzewo przepuszczę. )) Odpowiedz Link
fettinia Re: Czereśniami obrodziło... 13.07.08, 17:44 Tu przepis na czeresnie do miesa www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/przepisy/czeresnie-do-mies-z-grilla,2907_2279.htm zaraz poszukam czego jeszcze Odpowiedz Link
fettinia Re: Czereśniami obrodziło... 13.07.08, 17:46 Te z wiadra to chyba beda dobre na winoNp takie www.drozdzewiniarskie.pl/czeresnie.html Odpowiedz Link
fettinia Re: Czereśniami obrodziło... 13.07.08, 17:49 i nalewki pychotka.pl/drinki/nalewki/nalewka-z-czere%B6ni.html wino.org.pl/content/view/214/136/ kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=29&hm=napoje/alk/na Odpowiedz Link
panna.tulipanna1 Re: ja bym poszla w nalewki n/t 14.07.08, 09:28 Żeby ten urodzaj wpuścić w nalewki, musiałabym chyba mieć własną gorzelnię! )) Ale tę na soku czereśniowym zrobię. Poza tym konfitury, czereśnie w cukrze do ciasta, jakiś eksperyment do mięs, a reszta drzewa dla sąsiadów. Szpaki jakoś nie biorą w tym roku... Odpowiedz Link
advancia a mrożenie? 14.07.08, 13:07 Czy czereśnie można mrozić? Zeszłoroczne słoiki z kompotami wiśniowymi i malinami w 60% okazały się nieszczelne, więc szlag trafił moją pracę. Pomyślałam, że zamiast robić przetwory, to zamrożę owoce i potem w razie potrzeby będę na bieżąco gotować kompoty? Czy w przypadku czereśni to ma sens? Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: Czereśniami obrodziło... 14.07.08, 20:05 jeżeli można wiśnie to pewnie można i czereśnie Odpowiedz Link