guderianka 20.07.07, 20:09 no szlag.. od 6 tyg e.coli ciągle -przez 5 tyg miano 10,7 ostatnio 10,5. Mocz pobierany 4 razy. Zmiana furaginu na urotrim. Zurawine pije. Ktoś ma jakiś pomysł jeszcze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piesfafik Re: e.coli-od 6tygodni 20.07.07, 21:55 Wiesz, jak mojej sie paprze infekcja za dlugo to jednak leci anytbiotyk przez 10 dni. Patrza na co bakteria jest najbardziej wrazliwa i jej to daja. To sie czesto nie zdarza ale czasem trzeba. 5 tygodni z infekcja to jednak duzo U mojej corki infekcja wplywa na trzymanie moczu wiec jej bardzo zalezy zeby sie tego cholerstwa jak napredzej pozbyc. A masz sok z zurawin czy pastylki? Podobno pastylki lepsze bo sok jest jednak slodzony,tylko nie wiadomo czy producent naprawde ma w tych pastylkch to co powinien. Kiedys Anka to jadla, jadla i nic - otworzylam kaplsulke i zamiast koncentratu zurawin tam byla jakas rozowa maka -nawet nie kwasna. Odpowiedz Link
guderka Re: e.coli-od 6tygodni 21.07.07, 08:06 sok z żurawin-bardzo lubi i dużo pije. pastylek nie próbowałam bo różne opinie są. a sok to sok- dużo pije żeby jak najlepsza filtracja była u niej wszystko normalnie-trzymanie na takim samym poziomie, aptetyt, zero gorączki Odpowiedz Link
madziulec Re: e.coli-od 6tygodni 21.07.07, 07:53 Jesli zurawina to owoce np suszone rob w formie kislu. Pomysle co mozna jeszcze zrobic. Odpowiedz Link
guderka Re: e.coli-od 6tygodni 21.07.07, 08:07 kisiel dawałam-kupny i kupowałam żurawinę w słoiczku i dawałam jako dźem ale nie chciała jeść ;/ aha-ph moczu właściwe Odpowiedz Link
madziulec Re: e.coli-od 6tygodni 21.07.07, 10:03 Kupny kisiel i wszystko to co kupne to ja mam wrazenie (al emoze to moj spaczony umysl), ze jest w jakis sposob chemicznie przerabiane. Jakis czas temu w zimei kupilismy 2 kg zurawiny i zamrozilismy. Z tego robilismy kisiel i naprawde efelkty byly super. Nie zauwazylam obnizenia pH, ale czytajac o zurawinie to ona nie obniza pH (zreszt abiorac vitabutin maly tez nie mial nigdy nizszego pH moczu), za to tworzy to cos tam co zapobiega przyleganiu bakterii. I na tym wlasnie polega dzialanie zurawiny. Kiedys pamietam dyskutowalysmy z dziewczynami i zadna nie zauwazyla spadku pH. Odpowiedz Link