seledynx 11.11.11, 14:17 Pod Krakowem Nowa Huta A na Wierszykach Zorro Trzepie koguta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik-2972 Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 14:54 brzmi o wiele lepiej - zorro ptaka trzepie..... i to tak publicznie przy widowni licznej rzecz mu tak nagląca ekshibicjonizmem trąca jeśli chodzi zaś o rymy - zwyciężymy..... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 17:29 Częścią Huty jest Mogiła, w treści zaś - nie w rymach siła. Ta u "trójcy" ? - raczej szmira, (twierdzą w Hucie Sendzimira). Hutnik sztukę ceni wielce, czy to Kraków, czy też Kielce. Kogut piękne ma impresje, nie czas wpadać więc w depresję, gdyż on siedząc na swym płocie, piękne tworzy wiersze ( w locie ). Ten kto walczyć chce na rymy, nie zapomni niech masymy : poniżany ran nie dozna, każdy też poetę pozna. Twórca własną ma manierę, jeśli zrobić chcesz karierę, nie czyń grafomana wieszczem, chwycą cię satyry kleszcze. Ubaw z tego jest po pachy, a kto kocha grywać w szachy, kto wie, czy ci wnet nie powie : ptaka bij ... przy swej "połowie". Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 18:35 Gdy połowę głowa boli Lub połowa szara taka Co ma zrobić gdy w mózg bełta? Bije ptaka Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 18:44 To trzepanie Kicho_norze z erotyką nie jest styczne, niech zaszyją się w swej norze i tam piszą "wiersze śliczne". Kogucika trzepać nie dam, wstrzymam ich przy znaku - "Stopie", a na koniec radę sprzedam : niech tworzą na "Kalejdoskopie" Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 20:15 jeszcze się taki nie urodził co by koguta uszkodził uznanie zaś u Ciebie zdobyte jest dla mnie zaszczytem Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 21:02 To nie moje O trzepaniu koguta Tam forum Gazety Fraza uknuta Ale ja kichonor szaławiła I gra słów Mnie Ubawiła Ale kogucie Nie ze mną te numery I nie nasprzeczasz się ze mną Razy dwieście dwadzieścia cztery Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 21:30 drogi Kicho-norze, no jakże możesz o spory jakie Ci chodzi z kurczakiem ? toż ja tam piszę o tym co raniej no gdzież do Ciebie mój Panie kontynuuję swój wywód pierwszy o ptaku wierszyk Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 20:09 ekshibicjonizm - przypadłość smętna psychologicznie - tak bym to ujął kompleks małości, więc się wciąż pęta swoją nagością - jak mniema - szokuje potem chowając się w wielkim pospiechu zostawia za sobą jeno salwy śmiechu to raczej objaw braku akceptacji wskazałbym parę technik afirmacji.... Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 19:58 miło czytać takie treści choć nie łasym na pochwały więcej się w tych słowach mieści więcej - ja - dziś odczytałem nie szukałem ni poklasku nie szukałem nigdy sławy rymowałem dla zabawy lub by damom oddać blasku lecz nie zdzierżę tych obrazków złość, nienawiść wściekłe słowa jakże mógłbym je darować gdy tchórzliwie są rzucane w tych co bronić się nie mogą długo tą podążam drogą póki pieję - nie przestanę... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 21:19 Wiersze Kogucie przerwę - wybacz jeśli łaska, nauki mi udziela ktoś o nicku "Maska", a jako żem człowiekiem pono Renesansu, do uprzejmości podejść muszę bez dystansu, by ten kto na odpowiedź czeka gryząc palce, miał szanse ze mną polec w honorowej walce. Radzisz więc Masko "rymem" - jak do Eminencji, bym nie robił Agorze zbędnej konkurencji. Prawo do rymu - twierdzisz - posiada bywalec, przykre, ale do prawdy nie bliższaś na palec. Geniusz artysty bowiem zawsze z nim się rodzi, zatem z brakiem talentu musisz się pogodzić. Ja nie pouczam Masek, Zuz - ann ani Zorrów, czerpać bowiem musicie z mych najlepszych wzorów, tedy ja tu nauczam - ucz się póki pora, jak doskonałość zyskać - to lekcja Doktora : Ludzi szanować trzeba, nie zaś kąsać w złości, z życia zaś czerpać warto maksimum radości, haków na innych zbiory - dobre dla spec-służby, to do waśni prowadzi, nigdy zaś do drużby. Uśmiech - najlepiej szczery, nie w emotikonie, połajanka nie bywa nigdy w dobrym tonie, swe kompleksy, pogardę - schowajcie do szafy, równo innych traktując - nie popełnisz gafy. Świat bowiem tylko z samych głupców się nie składa, mędrcem ten, kto życzliwie swym językiem włada. Kiedy głowę w poduszki wtulisz dziś z wieczora, wiedz, że nie wywyższanie ważne, lecz pokora. Wiersz ten sto razy przepisz i wkuj go na blachę, dopiero wtedy piękno wzejdzie pod Twym dachem. Do lasu radzisz chodzić ? Trawce gadkę prawić ? To moje - nie Twe wiersze - kiedyś będą sławić.... Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Trzepanie koguta 11.11.11, 21:35 WU Nie wnikając w merita Co tam w Twym wierszu stoi Ale nie każdy tak lekko jak z dmuchawca Wierszyk skroi Odpowiedz Link