preminger 16.02.09, 20:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=73307676&a=91440959 Zasady poszły w las, a robaczek zwija się jak PiSkorz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberum_veto PU vs PuK??? 16.02.09, 20:29 Bez przesady. My gramy w Lidze Mistrzów, a oni w klasie "C" Co widać, słychać i czuć. Nie dowartościowujmy tych degeneratów! Odpowiedz Link
preminger Re: PU vs PuK??? 16.02.09, 20:42 liberum_veto napisał: > Bez przesady. My gramy w Lidze Mistrzów, a oni w klasie "C" > Co widać, słychać i czuć. Nie dowartościowujmy tych degeneratów! fragment z hymnu republiki włoskiej "Krew polską pił wraz z Kozakiem Lecz wypaliła im trzewia Zewrzyjmy szeregi gotowi na śmierć gotowi na śmierć Italia wezwała! Tak!" Odpowiedz Link
liberum_veto Re: PU vs PuK??? 17.02.09, 06:38 na wszelki wypadek skopiuję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=70676640&a=91466133 Autor: liberum_veto 17.02.09, 06:33 Prawda jest taka, że jedyny prawdziwy Ukrainiec pisuje tylko na naszym forum. I jest on dla mnie znacznie cenniejszy od tych kilku polakożerców, obywateli polskich, piszących "Polska" z małej litery, pseudo-Ukraińców, nie znających nawet języka ukraińskiego, których przyhołubiłeś na forum Nad Sanem i Wiarem. Tych degeneratów na forum Polska-Ukraina wcale mi nie brakuje i nie są tam mile widziani. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=87553508&a=87554300 Odpowiedz Link
mat120 Re: PU vs PuK??? 17.02.09, 21:16 liberum_veto napisał: Prawda jest taka, że jedyny prawdziwy Ukrainiec pisuje tylko na naszym forum. U Tawnego za to pisuje "prawdziwy" polak, co prawda w clownowskim przebraniu i doświadczony zupełnie "inaczej" niż wszyscy inni ale zawsze to powód do dumy. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: PU vs PuK??? 17.02.09, 15:47 To też skopiuję, dla potomności forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=70676640&a=91491146 Autor: liberum_veto 17.02.09, 15:44 tawnyroberts napisał: > to dlaczego nie zatrzymaliście u siebie, w czasie półtora roku > działalności forum, przynajmniej jednego Ukraińca Nieprawda, jednego zachowaliśmy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=73307676&a=91440959 Wszyscy zresztą bywacie tam codziennie, nie możecie bez nas żyć Odpowiedz Link
piotrzr poważne pytanie 18.02.09, 08:05 skoro Mat i liberum - na waszym forum plujecie na Wajdę, Bartoszewskiego, polskiego Prezydenta, całą polską elitę intelektualną która nie zgadza się na ciągłe jątrzenie stosunków z Uktrainą i budowę wianuszkowych pomników, skoro plujecie na Ukrańców wyzywając ich od szoszonów, wyzywacie Ich od banderowskich k-rew, wmawiacie że Europa kończy się na Bugu - to powstaje pytanie kogo ty i liberum veto (czyli admini tego forum) reprezentujecie?? Odpowiedz Link
liberum_veto Re: poważne pytanie 18.02.09, 08:25 Jesteśmy reprezentantami prawdy i zdrowego rozsądku. A że jesteśmy krytyczni także wobec polskich "elit" to właśnie najlepszy dowód na to, że wcale nie jesteśmy "antyukraińscy", jak próbujecie nam wmawiać. Nie nasza wina, że obecne ukraińskie "ełyty" nie zasługują na dobre słowo. A co najgorsze, lepszych "ełyt" na Ukrainie nawet i nie widać... Albo neobanderowcy, albo komuniści... Smutny ten kraj, totalna beznadzieja... Ciemność widzę... Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: poważne pytanie 18.02.09, 09:12 liberum_veto napisał: > A co najgorsze, lepszych "ełyt" na > Ukrainie nawet i nie widać... Albo neobanderowcy, albo komuniści... > Smutny ten kraj, totalna beznadzieja... Ciemność widzę... A ukraińscy "działacze" z Polski jeszcze bardziej ich w tej ciemności pogrążają...choć o właśnie oni powinni "transformować" na Ukrainę pozytywne wartośi ze świata. Odpowiedz Link
mat120 Re: poważne pytanie 18.02.09, 10:07 piotrzr napisał: I mam pewność 100 % kim są osoby pisujące na forum PU - głupie szczeniaki - megalomani tworzący dyskusję wokół swych urojeń. Pani Dymek dała się nieżle nabrać próbując z nimi dyskutować walentykowo. Ja nie widzę cemności - ja mam jasność )) cbdu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=91365929&a=91522016 Jeszcze raz odowodniłeś, że nie zasługujesz na poważne traktowanie. A jasność to ty masz na pewno. Tyle, że pomroczną. Odpowiedz Link
bastion44 Re: poważne pytanie 18.02.09, 11:01 mat120 napisał: > piotrzr napisał: > I mam pewność 100 % kim są osoby pisujące na forum PU - głupie > szczeniaki - megalomani tworzący dyskusję wokół swych urojeń. Pani > Dymek dała się nieżle nabrać próbując z nimi dyskutować > walentykowo. Ja nie widzę cemności - ja mam jasność )) cbdu > Jeszcze raz odowodniłeś, że nie zasługujesz na poważne traktowanie. > A jasność to ty masz na pewno. Tyle, że pomroczną. A może pomroczność jasna,czy pomroczne kretyństwo?. Odpowiedz Link
dymek25 Re: poważne pytanie 21.02.09, 08:32 Nie dałam się nabrać, nie próbowałam dyskutować, tylko przekazałam wszystkim znak pokoju. Dałam sie tylko wciągnąć w wir nowej tradycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link
piotrzr Re: poważne pytanie 23.02.09, 07:56 dymek25 napisała: > Nie dałam się nabrać, nie próbowałam dyskutować, tylko przekazałam wszystkim znak pokoju. Dałam sie tylko wciągnąć w wir nowej tradycji. > Pozdrawiam To mnie Pani pocieszyła. A wiry są niebezpieczne!! namawiam na wyciąganie się na gładkiej, czystej wodzie !! Pozdrawiam również Odpowiedz Link
preminger hipokryta 18.02.09, 10:53 piotrzr napisał: > wmawiacie że Europa kończy się na Bugu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=73307676&a=91497088 Odpowiedz Link
liberum_veto hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 06:19 epidemia ?? Autor: piotrzr 13.08.07, 10:51 To co napisze - napiszę z przykrością ale... Ukraina to generalniekraj wszechobecnego brudu, kraju gdzie jest się totalnie na bakier z higieną osobistą. Począwszy od ulic miast i miasteczek po ubikacje dworcowe czy restaurayjne, kraj niedostaku bieżacej wody. A do tego prostytucja krajowa i "eksportowa". Inny temat to drogi - to jest nie niestety (na zachodniej UKrainie) tragedia. szosa na Lwów - to przecież potworna-straszna wizytówka tego pięknego Kraju. A boczne drogi - tak dobrze mi znane trasy na Sambor, Drohobycz, Turkę, czy dalej na Stanisłwów, trasa od granycy w Krościenku na Starą Sól i St. Sambor - nie robi się tam nic, to w grunacie rzeczy drogi na nadające się na jazdę zachodnimi samochodami i autobusami (( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=67402522&a=67402522 Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 08:12 liberum_veto napisał: > epidemia ?? > Autor: piotrzr 13.08.07, 10:51 > To co napisze - napiszę z przykrością ale... > Ukraina to generalniekraj wszechobecnego brudu, kraju gdzie jest się > totalnie na bakier z higieną osobistą. > Począwszy od ulic miast i miasteczek po ubikacje dworcowe czy > restaurayjne, kraj niedostaku bieżacej wody. Co do infrastruktury to prawda. Co do higieny osobistej, to przesada, bo mimo problemów z wodą, we Lwowie ludzie chodzą czyści... A swoją drogą jestem ciekaw, czy rada miejska Lwowa rozwiązuje problem wody, czy skupieni są tylko na stawianiu pomników zbrodniarzom? Odpowiedz Link
piotrzr Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 09:42 i znów się nieźle uśmiałem z wypowiedzi admnina tutejszego. Pluje ci on i jego kolesie na Polskę, polskich parlamentarzystów, czołowe postacie polskiego życia politycznego i kulturalnego... A wszystko dlatego - zebyście nie byli posądzeni o antyukraińskość ?? ) To dlatego praktukujecie antypolskość ?? Wolne żarty!! Bo że K.Wesołek bawił się w terroryzm w obecnej Polsce to nie muszę też chyba udowadniać - pobił sędziego, obrażał prokuratora Wolnej Polski mily facet co?? prawdziwa ozdoba waszego forum ) Liberum! ty i twoi kolesie - jesteście nie tylko skrajnie antyukraińscy. Jesteście i ksenofobami i rasistami i skrajnie antypolskimi s...synami. Odpowiedz Link
bastion44 Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 11:06 piotrzr napisał: > Liberum! ty i twoi kolesie - jesteście nie tylko skrajnie > antyukraińscy. Jesteście i ksenofobami i rasistami i skrajnie > antypolskimi s...synami. A Ty kim jesteś synu małpy i pająka?!.Dla was czas sie zatrzymał w latach 40-tych na ideologii OUN.Nawet głuchy słyszy i ślepy widzi,że marzy wam sie powtórka z historii. Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 11:47 bastion44 napisał: > piotrzr napisał: > > > Liberum! ty i twoi kolesie - jesteście nie tylko skrajnie > > antyukraińscy. Jesteście i ksenofobami i rasistami i skrajnie > > antypolskimi s...synami. > A Ty kim jesteś synu małpy i pająka?!.Dla was czas sie zatrzymał w > latach 40-tych na ideologii OUN.Nawet głuchy słyszy i ślepy widzi,że > marzy wam sie powtórka z historii. Bastion może zbastuj, bo jemu potrzebna jest raczej niezwłoczna pomoc medyczna Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 11:55 piotrzr napisał: > i znów się nieźle uśmiałem z wypowiedzi admnina tutejszego. Pluje ci > on i jego kolesie na Polskę, polskich parlamentarzystów, czołowe > postacie polskiego życia politycznego i kulturalnego... A wszystko > dlatego - zebyście nie byli posądzeni o antyukraińskość ?? ) > To dlatego praktukujecie antypolskość ?? > Wolne żarty!! Bo że K.Wesołek bawił się w terroryzm w obecnej > Polsce to nie muszę też chyba udowadniać - pobił sędziego, obrażał > prokuratora Wolnej Polski mily facet co?? prawdziwa ozdoba > waszego forum ) Widzę, żę SB-OUN zbiera materiały na mój temat. Jestem zaszczycony)) Tylko jeszcze nie dotarli do innych straszliwych faktów, że wypisywałem brzydkie rzeczy na wolnego premiera bardzo wolnej Polski Leszka MIllera i nawet grzywny nie chciałem zapłacić za co jako straszliwy terrorysta zostałem w więzieniu na 20 dni umieszczony. Odpowiedz Link
piotrzr Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 13:05 ciesze się że nie negujecie podstawowych moich uwag kierowanych pod waszym adresem. Bo jesteście i antyukraińscy i antypolscy zarazem. nie mowiąc o prorosyjskich i polskokomunistycznych sympatiach (z niejakim Mossorem na czele gardze wami - to już wiecie !! a to co napisałem - to tylko gwoli uświadomienia pozostałych internautów - aby mieli jasność kto tu sie rządzi. A ty Wesołek widzę że jestes zadowolony ze swoich wyczynow. Niezle dopelniasz tu menadzerię od Bodia, przez liberum i mata po ciebie !! Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 19:53 piotrzr napisał: > ciesze się że nie negujecie podstawowych moich uwag kierowanych pod > waszym adresem. > Bo jesteście i antyukraińscy i antypolscy zarazem. Antypolscy są wielbiciele i wybielacze banderowskich zbrodniarzy. I są de facto też antyukraińscy, zwłaszcza ci, którzy przyczyniają się do utożsamiania banderowców z Ukraińcami. > nie mowiąc o > prorosyjskich i polskokomunistycznych sympatiach Do tej pory bywałem etykietowany zawziętym "rusofobem" i "zoologicznym" antykomunistą...teraz ktoś próbuje doczepiać mi pdmienne łatki...no cóż - jak się nie ma argumentów, to zostają wściekłe ataki i argumenty ad personam > A ty Wesołek widzę że jestes zadowolony ze swoich wyczynow. Tak, zgadza się. > Niezle dopelniasz tu menadzerię od Bodia, przez liberum i mata po > ciebie !! Moje poglądy nieco się od nich różnią ale miło mi w ich gronie walczyć o prawdę i pamięć moich pomordowanych rodaków... Odpowiedz Link
liberum_veto piotrzr - sierota po PRL 19.02.09, 20:31 piotrzr napisał: > Liberum! ty i twoi kolesie - jesteście nie tylko skrajnie > antyukraińscy. Jesteście i ksenofobami i rasistami i skrajnie > antypolskimi s...synami. Kiedyś byłeś bardziej zabawny, bo straszyłeś nas tu paragrafami, a teraz pozostały ci już tylko inwektywy... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=67479024&a=68103637 piotrzr - sierota po PRL Autor: liberum_veto 27.08.07, 19:43 piotrzr napisał: > Art. 21. (1) podlega karze więzienia do lat 5. > (2) podlega karze więzienia do lat 5 lub aresztu. > Art. 22. podlega karze więzienia na czas nie krótszy od lat 3 lub > dożywotnio albo karze śmierci. > > tak było za PRL - a jak jest obecnie...... Z twoim zamiłowaniem do cenzury, zamordyzmu i donosicielstwa w czasach PRL zrobiłbyś zawrotną karierę w urzędzie cenzury, prokuraturze, a może nawet w UB czy jakimś innym ZOMO. Niestety, mam dla ciebie przykrą wiadomość. PRL skończył się 18 lat temu, a wraz z nim cenzura. Z nielicznymi wyjątkami, w rodzaju znanego ci forum Podkarpacka u-Kraina, rezerwatu cenzury w wydaniu stalinowskim. I tylko tyle pozostało sierotom po PRL --- Dajcie mi człowieka, a ja już znajdę na niego paragraf (Andriej Wyszyński, stalinowski prokurator generalny) Odpowiedz Link
mat120 Re: hipokryta i ukrainożerca 19.02.09, 21:44 piotrzr napisał: Jesteście i ksenofobami i rasistami i skrajnie antypolskimi s...synami. No proszę, do czego to doszło. Ideowy spadkobierca upowskich nożowników broni przed nami Polaków.) Odpowiedz Link
hansgrubber Piotrze 19.02.09, 23:39 1. fakt ze swobodnie sie tu wypowiadasz, a sam swobodnej wypowiedzi odmawiasz na swoim forum pali Twe argumenty na starcie. 2. Pisze to jako ktos kto z wieloma pogladami przedstawianymi na tym forum sie nie zgadza, ale istnieja rudymentarne zasady rozmowy. Ty je lamiesz. Odpowiedz Link
bastion44 Re: Piotrze 20.02.09, 12:12 hansgrubber napisał: > 1. fakt ze swobodnie sie tu wypowiadasz, a sam swobodnej wypowiedzi > odmawiasz na swoim forum pali Twe argumenty na starcie. > 2. Pisze to jako ktos kto z wieloma pogladami przedstawianymi na tym > forum sie nie zgadza, ale istnieja rudymentarne zasady rozmowy. Ty > je lamiesz. Pane Petro bud łaska ne brechaty bo to hrich. Odpowiedz Link
liberum_veto Ukraińcy już nie chcą Juszczenki 20.02.09, 06:57 I pięknej Julii Tymoszenko też. Wychodzi na to, że nasze krytyczne poglądy na temat aktualnych ukraińskich "ełyt" politycznych są znacznie bliższe ocenom zdecydowanej większości Ukraińców niż bezkrytyczna, zaślepiona miłość do pomarańczowo-brunatnych ze strony polskich banderowców oraz znacznej części polskich "elit" www.tvn24.pl/0,1586752,0,1,ukraincy-juz-nie-chca-juszczenki,wiadomosc.html Ukraińcy najchętniej zmieniliby swojego prezydenta. To wynik sondażu kijowskiego Instytutu Socjologii. Prawie połowa życzy sobie także, żeby ze sceny politycznej znikła premier Julia Tymoszenko. Ukraińcy nie chcą, by Wiktor Juszczenko nadal pełnił funkcję prezydenta – wynika z badań Kijowskiego Międzynarodowego Instytutu Socjologii. 70 procent pytanych zgodziło się z opinią, że urzędujący szef państwa powinien podać się do dymisji. Przeciwnego zdania jest zaledwie 19 procent badanych. Gdyby na Ukrainie doszło do procedury impeachmentu, poparłoby ją 56,6 proc. badanych. 26,9 procent wypowiedziałoby się przeciwko. Pięć lat temu miał 50 procentowe poparcie. Odpowiedz Link
mat120 Re: Ukraińcy już nie chcą Juszczenki 20.02.09, 21:17 liberum_veto napisał: Wychodzi na to, że nasze krytyczne poglądy na temat aktualnych ukraińskich "ełyt" politycznych są znacznie bliższe ocenom zdecydowanej większości Ukraińców niż bezkrytyczna, zaślepiona miłość do pomarańczowo-brunatnych ze strony polskich banderowców oraz znacznej części polskich "elit" Wygląda na to, że w/g naszych adwersarzy zdecydowana większość Ukraińców jest jeśli nie "ukrainożerna" to przynajmniej antyukraińska. A może by tak co niektórych panów Ukraińców delegować za Bug coby ten ciemny lud ukraiński do wielbienia pomarańczowo-brunatnych barw zachęcali. Taki Pietrek na przykład - świetny materiał na politruka. W Polsce uważany za waryjata - tam mógłby zrobić prawdziwą karierę jakowegoś wożdża czy fuehera. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Ukraińcy już nie chcą Juszczenki 21.02.09, 06:28 Bez znajomości języka ukraińskiego to on tam może robić co najwyżej za śmieciarza lub ciecia. A co do wyjątkowo niskich notowań Juszczenki w narodzie ukraińskim, to ciężko na to "zapracował". Poza gloryfikowaniem faszystowskich zbrodniarzy z OUN-UPA, nadaniem tytułu "Bohatera Ukrainy" zbrodniarzowi wojennemu Szuchewyczowi i udziałem w odsłanianiu pomników banderowskim zbrodniarzom, Juszczenko nie ma chyba żadnych innych "zasług" dla Ukrainy. "Z optymizmem na przyszłość swego kraju patrzy tylko nieco ponad 3 proc. badanych." Powtarzam: WIDZĘ CIEMNOŚĆ www.tvn24.pl/12691,1578975,,,juszczenko-antybohaterem,wiadomosc.html Kłopot w domu: niecałe 5 proc. za Juszczenką Ponad 85 proc. Ukraińców źle ocenia działalność polityków z pierwszych stron gazet. Według opublikowanego w piątek sondażu kijowskiego centrum analitycznego im. Ołeksandra Razumkowa, Juszczenko ma największy problem. W kategorii "Polityk roku 2008" zwyciężyła premier Julia Tymoszenko, zyskując głosy 17,8 proc. respondentów. Tu ukraiński prezydent uzyskał zaledwie 2,3 proc. głosów - znacznie gorzej niż przywódca pro-rosyjskiej opozycyjnej Partii Regionów Ukrainy Wiktor Janukowycz z 10,6 proc. poparcia. Za około rok na Ukrainie odbędą się wybory prezydenckie, jednak gdyby miało do nich dojść już dziś, Juszczenko mógłby w nich liczyć zaledwie na 4,5 proc. poparcia. Z optymizmem na przyszłość swego kraju patrzy tylko nieco ponad 3 proc. badanych. Odpowiedz Link
liberum_veto ukraiński bal na "Titanicu" 01.03.09, 07:28 pisz_pan_na_berdyczow napisał: > A swoją drogą jestem ciekaw, czy rada miejska Lwowa rozwiązuje > problem wody, czy skupieni są tylko na stawianiu pomników > zbrodniarzom? "Na nich trzeba by jakiegoś Hitlera czy Stalina. Wystrzelać kilkudziesięciu deputowanych i od razu byłoby lepiej" )) www.rp.pl/artykul/265644,266465_Ukrainski_bal_na__Titanicu_.html Nauczycielka ze Lwowa widzi to trochę inaczej. – Na Ukrainie nikt nie czuje się za nic odpowiedzialny. Od sprzątaczki po najwyższe władze. Wszyscy dowodzą, że mało zarabiają, więc nie trzeba się starać. A teraz jeszcze jest kryzys, to można wszelkie błędy na niego zwalać. Chodnik przed domem nieodśnieżony, bo kryzys. A najbardziej nieodpowiedzialne są władze – denerwuje się. O tym mówią wszyscy: trwa kryzys, a prezydent i premier się kłócą, nie ma żadnych radykalnych działań służących poprawie sytuacji. – I przez te kłótnie będzie coraz gorzej – przekonuje lwowski deputowany Chomyckij. W Kijowie mieszkańców dodatkowo bulwersują zwariowane pomysły mera Leonida Czernoweckiego, nazywanego popularnie Lonia Kosmos. Starszy pan, emeryt, dorabiający wożeniem pasażerów swoją stareńką czarną wołgą, ma proste rozwiązanie. – Na nich trzeba by jakiegoś Hitlera czy Stalina. Wystrzelać kilkudziesięciu deputowanych i od razu byłoby lepiej – mówi. Odpowiedz Link
mat120 Re: ukraiński bal na "Titanicu" 01.03.09, 17:42 liberum_veto napisał: Starszy pan, emeryt, dorabiający wożeniem pasażerów swoją stareńką czarną wołgą, ma proste rozwiązanie. – Na nich trzeba by jakiegoś Hitlera czy Stalina. Wystrzelać kilkudziesięciu deputowanych i od razu byłoby lepiej – mówi. Bardzo prosta recepta.) Odpowiedz Link
lokis1271 Re: ukraiński bal na "Titanicu" 01.03.09, 19:31 Cześć Mat ! Ta recepta jest chyba aż za prosta. Myślę, że o wiele lepiej będzie, gdy brunatno-pomarańczowi sami sobie strzelą w... stopę Nic tak nie trzeźwi politykierów, jak 1% w wyborach (vide: Pan L. Wałęsa czy też UW). Dla niekompetentnych boobków* ze szczytów władzy to prawdziwy cios w samo serce, nic gorszego ! Więc spokojnie poczekajmy, to MY mamy czas Pozdrawiam Leszek --------------- *) Celowe i zamierzone - LB Odpowiedz Link
liberum_veto wolność słowa, swoboda wypowiedzi 30.07.09, 22:38 Na banderowskim forum PuK dyskusja "Co nas łączy, a co dzieli??" Trafnie wypowiedział się w tym temacie "grba" https://forum.gazeta.pl/forum/w,45535,98410941,98467248,Wolnosc_slowa_ swoboda_wypowiedzi_.html Wolność słowa, swoboda wypowiedzi... Autor: grba 30.07.09, 21:10 Umieściłem na tym forum wątek na temat artykułu Andrzeja Brzezieckiego w Tygodniku Powszechnym "Tragedie najpierw, winy potem" http://tygodnik.onet.pl/35,0,30415,artykul.html Gospodarz tego forum mógł mi powiedzieć, że to forum nie jest dla mnie, żebym darował sobie pisaninę tutaj. Nic nie powiedział, tylko skasował. I to nas dzieli... podejście do wolności słowa, swobody wypowiedzi. Odpowiedz Link