sm-4 05.11.09, 08:27 Poszukuję fotela do komputera.Problem w tym,że mam parkiet, a fotel ma być na kółkach. Czy są fotele z kółkami przystosowanymi specjalnie do parkietu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadosia75 Re: Fotel do komputera 05.11.09, 09:27 Owszem sa takie fotele. jednak rysuja parkiet jak ostry pazur koci kup zwykly fotel a kolka oklej filcem. filc wytnij tak, zebys miala zapas materialu i zawin filc do srodka wewnetrznej strony kolek. nie porysujesz parkietu i fotel nie bedzie wydawal odglosow suwania Odpowiedz Link
sm-4 Re: Fotel do komputera 05.11.09, 10:40 Dziękuję za radę, ale jakoś nie wyobrażam sobie obijania kółek filcem. Jak niby te kółka miałyby się kręcić? Chodziło mi o fotel z kółkami ze specjalnej gumy do parkietu.Jednak nie widziałam takiego w sklepach i tego dotyczyło moje pytanie. Odpowiedz Link
tojan3 Re: Fotel do komputera 05.11.09, 10:56 Polecam bardzo duza pilke korekcyjna (taka gimnastyczna). Wygodna (wprawdzie bez oparcia, ale zapewniam, ze to nie jest problem), nie meczy, a przede wszystkim dobrze dziala na kregoslup. Bardzo polecam, bo od czasu jak zaczalem uzywac pilke, to zniknely bole plecow. Odpowiedz Link
karolinazajac Re: Fotel do komputera 05.11.09, 12:06 Do niektórych foteli można kupić gumowane kółka. Ja właśnie takie mam u siebie. Odpowiedz Link
karolinazajac Re: Fotel do komputera 05.11.09, 12:13 www.allegro.pl/item794016905_kolka_gumowe_fotel_krzeslo_najtaniej_gk005.html Tylko zwróć uwagę na średnicę trzpenia, bo są dwa rodzaje. Odpowiedz Link
otterly Re: Fotel do komputera 05.11.09, 13:05 W Ikei można też kupić takie podkładki pod biurko. Są zrobione w bardzo trwałego plastiku w kolorze lekko mlecznym. Mam takie i świetnie się spisują. Co prawda burzy to troszkę estetykę pokoju, ale bez przesady. Podkładka wygląda na pewno lepiej niż zniszczona podłoga. Odpowiedz Link
misself Re: Fotel do komputera 05.11.09, 19:32 Ja mam dywanik pod krzesłami. Gumowe kółka wg mnie w ogóle się nie sprawdzają. Podkładek w IKEI niestety nie znalazłam Odpowiedz Link
iwanopulo Re: Fotel do komputera 10.11.09, 19:20 Ja też mam dywanik pod fotelem - podłoga jest odpowiednio chroniona, a jednocześnie nie wygląda to źle. Nie bawiłbym się w oklejanie kółek, albo ich wymianę na gumowe. Nie słyszałem też o takich fotelach, ale możesz poszukać. Jeśli znajdziesz, to napisz co i jak. Odpowiedz Link
gaga172 Re: Fotel do komputera 10.11.09, 19:27 Ja ostatnio kupiłam do fotela kółka gumowe, nierysujace podłogi, na Allegro.Mozna dokupic i zmienić w fotelu. jaki efekt ?? Jeszcze za wcześnie, żeby cos stwierdzić ale na pewno fotel "jeździ" ciszej po podłodze. Odpowiedz Link