f.l.y 29.01.10, 11:12 czy macie takie lodówki? wykorzystujecie je w całości? tzn stronę zamrażarki? chodzi mi po głowie zakup takiej lodówki.. jesteście zadowolone z funkcjonalności? chodzi mi też o te pojemniki na napoje, czy kostkarki... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 12:03 jesli lubisz lodowate plyny to kostkarka ci sie przyda. Czesc zamrazarki jest wezsza ( choc sa i inne) wiec przestrzen tam nie jest czesto wieksza niz w tych lodowkozamrazarkach jakie maja czesc zamrazarkowa i szuflady szerokie na dole. Pytanie czy Zamrazasz? ja zamrazam. Jak cos robie to robie co sie da "na zapas" np pierogi, trupki( mieso) dla meza, makaron domowej produkcji, sosy, lody domowej produkcji i potem rozmrazam i dodgotowywuje reszte Odpowiedz Link
f.l.y Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 13:02 zamrażam i właśnie trochę się waham, że załaduję lodówkę do cna, bo mam takie chomikarskie skłonności... miałabym dwie lodówki i obie byłyby pełne.. do kostkarki nie jestem przekonana i do specjalnej póki na napoje (które można wyciągać na zewn bez otwierania lodówki) też niebardzo.. chciałam się dowiedzieć, czy z tego faktycznie się korzysta w domach, gdzie takie lodówki są.. Odpowiedz Link
malgorzata9 Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 15:06 Mam od roku i nie wyobrażam sobie zycia bez niej Zamrażarka to nie jest znowu aż tak wielka (więcej nawet miejsca by się przydało), kostkarka eksploatowana była na letnich grillach, imprezach - cud! Zimnej wody nie lejemy, nie ma po co, barek jest, w sam raz zeby mleko do kawy wyciagać bez otwierania drzwi (niby oszczedność energii Odpowiedz Link
lesnyduch Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 16:06 JEsli pijesz duzo napojow, kostkarka jest super. Zajmuje jednak b. duza czesc zamrazalnika. Jak zla mnie jest on za maly, choc lodowke mam duza. Odpowiedz Link
cilantre Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 17:09 Ja chwalę sobie dystrybutor wody i lodu. Wody - dlatego, że korzystam z niej i nie kupuję już wody w butelkach (no, czasami wodę z minerałami). Woda jest filtrowana, smak ma całkiem dobry, używam jej też do gotowania. Lód też jest w stałym użyciu, choćby do gorącej herbaty, aby ją szybko trochę ostudzić.Latem to wiadomo. Ja mam lodówkę firmy LG, gdzie dystrybutor wody i lodu jest zamontowany na drzwiach zamrażarki, więc mniejsza strata na powierzchni zamrażalnika.Ogólnie jestem zadowolona, chociaż mogłaby być większa, lub chociaż wyższa niż te 170 cm ... Wszystkim planującym kupić lodówkę side by side przypominam o zmierzeniu szerokości drzwi i porównaniu z szerokością lodówki, żeby nie trzeba było zwracać lodówki lub wykuwać drzwi ... Odpowiedz Link
mirszy Re: Lodówka Side by side 29.01.10, 23:51 Mam i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o zamrażarkę to faktycznie jest trochę mała, ale z drugiej strony to już nie te czasy kiedy trzeba było robić zakupy na wielki zapas, a na mały to sie zmieści Ja przehandlowałąm z mężem jeszcze małą zamrażarkę (on bardzo chcial mieć kostkarkę, a ja normalną zamrażarkę). Koskarka - rewelacja, głównie latem i w przypadku jakichś imprez (u mnie zawsze brakowało lodu). Barek też często używam, przechowuję tam mleko, jakiś sok czy ketchup (żeby dzieciaki po lodówce nie szukały). Jakbym mniała jeszcze raz kupowac to pewnie też bym tą wybrała. Moja siostra jak u mnie zobaczyła, to jak przyszłą pora (stara się zepsuła) też taką kupila (głównie dla kostkarki). Odpowiedz Link
mabel20 Nie podobają mi się 30.01.10, 09:50 Nie, nie podobają mi się "side by side", bo zamrażarka jest wąska i ciężko by tam było zmieścić np. dużą pizzę. Kupiłam "french door" - tu przykład: products.geappliances.com/ApplProducts/Dispatcher?REQUEST=SpecPage&Sku=GFSS6KKYSS Zamrażalnik bardzo pojemny jak na mój gust, na dole, z wygodnymi szufladami. Side by side zdecydowanie nie... Odpowiedz Link