lee_na 14.04.10, 19:58 witam, mój pies zasikał mi dywan. Dywan został wyprany piorącym odkurzaczem z proszkiem do prania. Ale nadal czuję jak śmierdzi moczem. Jak się pozbyc smrodu z dywanu? pomóżcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela6 Re: śmierdząca sprawa 14.04.10, 22:29 Dziś znalazłam przypadkiem informację ze boraks... ale nie wiem jak w przypadku dywanu i czy w ogóle, ale coś pokombinować można. wtwoimdomu.com/?120,boraks Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: śmierdząca sprawa 14.04.10, 23:09 ponoc wystarczy sode rozrobic z woda wlac do butelki ze spryskiwaczem , popryskac plame od moczu , polozyc w te miejsce stary recznik i deptac po tym reczniku zeby zebral ta brudna wode. Odpowiedz Link
klara551 Re: śmierdząca sprawa 15.04.10, 04:02 Zmyj też spodnią stronę dywanu,bo na razie wyprałaś wierzch Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: śmierdząca sprawa 15.04.10, 09:43 Też miałam taki problem, ale z kotami. Niestety pranie odkurzazem nie dało efektu i musiałam oddać dywan do pralni dywanów. Mniejszy dywanik wyprałam sama, w wannie - chodzi o to, żeby wyprać nie tylko włosie, ale i osnowę, bo też jest zasikana. Doraźnie pomaga Vitopar - do kupienia w większych sklepach dla zwierząt i u weta. Działa też spryskanie wodą z octem - proporcji nie podam, trzeba zmieszać tak, żeby lekko było czuć octem. Ponieważ ostatnio musiałam przetestować różne środki ( mam 5 kotek, które zaczęły rujkę...), mogę też polecić proszek do prania dywanów Tuba - trzeba sporą garść na plamę i dokładnie wetrzeć, jeśli jest mocno siknięte, to również od spodu dywanu. Po jakiś dwóch godzinach można odkurzyć, tylko trzeba potem dokładnie wytrzepać filtry, bo się przytykają Odpowiedz Link
anneczka78 Re: śmierdząca sprawa 15.04.10, 10:00 Spróbowałabym wodą z octem po obu stronach dywanu. Odpowiedz Link
maria10344 Re: śmierdząca sprawa 15.04.10, 16:12 Nie chcę być złą wróżką,mój pies,jak zrobił to raz,to zdarzało mu się później parę razy,aż musiałam wywalić dywan.Od tego czasu w całym domu nie mam dywanów i jestem wdzięczna mojemu psu. Odpowiedz Link
lee_na Re: śmierdząca sprawa 15.04.10, 20:34 nie bedziesz złą wróżką. w poprzednim mieszkaniu miałam panele w stołowym i musiałam wymieniń panele na kafle... ale tutaj mam tak, że muszę mieć dywan ocieplam wnętrze ) Odpowiedz Link