przeciwcialo 24.05.10, 18:42 Macie takie. Szukam inspiracji do paru wekendowych wyjazdów w czasie wakacji i chetnie poczytam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkaroli Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 19:03 moje ukochane miejsce to tereny nad morzem. niestety nie latem ale jesienią i wiosną ,plaża i morze i ja w spokoju. Odpowiedz Link
agnes1704 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 19:45 GórY Stołowe, a szczególnie Kuchnia Diabła. Odpowiedz Link
justyna3003 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 20:50 ja polecam Nałeczów na lubelszczyznie-pięknie, zielono, spokojnie, cudowny klimat, w ten sam weekend można zajechać do Kazimierza Dolnego i do Puław; inną propozycją jest wypad do Dusznik Zdroju i Polanicy-też bardzo relaksujące zielone tereny z cudownym klimatem. Z bardziej miastowych klimatów polecam Wrocław i okolice, a na inną wycieczkę Podbeskidzie-Wisła, Ustroń, Cieszyn, Bielsko-Biała, Szczyrk, Żywiec-jest co zwiedzać, jest gdzie odpocząć, w góry też można wyruszyć-uniwersalne tereny. Zależy gdzie mieszkasz i jakim środkiem transportu będziesz na te wypady wyruszać. Odpowiedz Link
hela6 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 21:02 > pozycją jest wypad do Dusznik Zdroju i Polanicy-też bardzo relaksujące zielone > tereny z cudownym klimatem. > Z bardziej miastowych klimatów polecam Wrocław i okolice, Hmm, to moje ścieżki chętnie bym poleciła ale z przyczyn egoistycznych nie polecam. Zmroził mnie widok "góralskich chat" w Szklarskiej Porębie. Chciałoby się krzyknąć - ludzie nie przyjeżdżajcie, bo wszystko stanie się takie jak wszędzie Jak Pizzeria na Kasprowym, jak "zajazd góralski" wpół drogi z Warszawy do Zakopanego. Odpowiedz Link
lukrecja34 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 21:31 Szczeliniec-zawsze i o każdej porze kto pojedzie nie będzie żałował.ja i mój mąż zakochaliśmy się w tym magicznym miejscu i na pewno jeszcze nie raz tam wrócimy Odpowiedz Link
jarka63 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 24.05.10, 21:40 Okolice Kwidzyna. Przepiękne lasy, łąki, jary, zapierający dech w piersiach widok na dolinę Wisły, soczysta zieleń, tańczące krowy (widziałam!). Niedaleko także Kadyny. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 09:52 Mazury Garbate i okolice Rajgrodu. Howgh! Odpowiedz Link
anka-ania Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 11:38 Mogłabyś polecić tam jakąś fajną kwaterę dla małżeństwa z rozbrykanym czterolatkiem? Prooszę. Może być na priv. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 13:18 www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=5982/ Półtora hektara ogrodzonego terenu i własciciele kochający dzieci. plus w pełni wyposażony plac zabaw itp. Odpowiedz Link
e.milia Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 10:16 Mazury - Giżycko, Krutynia, Mikołajki itd Roztocze - okolice Zamościa Podlasie - np. Supraśl, Kruszyniany Okolice mojego rodzinnego Olsztyna Zamek w Malborku, w Golubiu Dobrzyniu itd. Kazimierz nad Wisłą poza tym z dużych miast to Kraków a w tym roku chciałabym pojechać do Wrocławia albo do Poznania Odpowiedz Link
amica24 Białka Tatrzanska (latem) 25.05.10, 10:18 Tatry majestatyczne. Miejscowi dumni z tego, ze miejscowi. Wiele różnorodnych miejsc noclegowych. Mozna znalezc dobre domowe obiady. Odpowiedz Link
amica24 Lublin 25.05.10, 10:20 Autentyczne Stare Miasto (w Warszawie - po odbudowie). Historia na każdym kroku. Wzgórza. Już bym tam chciała być Odpowiedz Link
cibora Re: Lublin 25.05.10, 19:58 Witam! W Lublinie jest pięknie dopóki się tu nie mieszka A żeby było na temat: - Polany Surowiczne w Beskidzie - Krynica Zdrój poza sezonem, - Międzyzdroje poza sezonem. Pozdrawiam. Agnieszka -- Staś (03.05.2008) Odpowiedz Link
otterly Polany Surowiczne!!!! 25.05.10, 22:59 O ŁĄAAAAAA! Ktoś tu zna Polany???!!! Aż podskoczyłam z radości Polany Surowiczne to MOJE miejsce. Przepiękne, kochane, pełne uroku i klimatu. I już myślę tylko o tym, kiedy znowu "stanę u stóp raju, na Polańskiej gdzie we mgle...". Ps. Rozbrykany maluch byłby zachwycony w miejscu, w którym wszyscy wiedzą, że brudne dziecko, to szczęśliwe dziecko! Mówię to ja, która doświadczyłam w Polanach każdego wieku (od 3 roku życia tam jeżdżę) i zawsze byłam przeszczęśliwa. Odpowiedz Link
misself Re: Lublin 26.05.10, 18:10 cibora napisała: > W Lublinie jest pięknie dopóki się tu nie mieszka Chyba wszędzie Ja uwielbiam Toruń. Lubię Podlasie, choć znam tylko to południowe, które jest w woj. lubelskim Cudowne są Mazury, ale poza sezonem. I moje miasto rodzinne jest bardzo ładne, zwłaszcza z okolicami - Tarnowskie Góry, wbrew pozorom. Kraków też kocham, mimo że już troszkę przywykłam. Odpowiedz Link
otterly Re: Lublin 27.05.10, 13:14 Nie wiem czy wszędzie, ja na ten przykład kocham Warszawę miłością wierną i nie wyobrażam sobie mieszkania w jakimkolwiek innym mieście. Nawet dłuższe wakacje sprawiają, że serducho mi drży na myśl o powrocie. To miasto mi gra, pachnie (mimo że śmierdzi), gada. Zawsze powtarzam: Warszawa jest dziwką, która nie udaje inteligentki ani królewny. I za to ją kocham. Lublin znam mniej więcej sprzed 15 lat, kiedy był (post)komunistycznym, zaściankowym miastem z zapyziałą Starówką i "Pedetem" w centrum. Podobno baaaardzo się zmienił. Mam tam znajomego, który ciągle opowiada mi kolejnych imprezach kulturalnych w Lublinie. Podobno dużo się dzieje. Może kiedyś w końcu wybiorę się odwiedzić stare kąty i zrewidować swoje poglądy na temat Lublina. -- Nikt nie rodzi się kobietą. Odpowiedz Link
misself Re: Lublin 27.05.10, 13:32 otterly napisała: > Zawsze powtarzam: Warszawa jest dziwką, która nie > udaje inteligentki ani królewny. I za to ją kocham. Ciekawe, bo ja mam identyczne odczucia co do Warszawy - przy czym dla mnie ona jest dziwką doświadczoną, której wszystko jedno, biznesmen czy menel, każdego przeżuje z równą obojętnością. Czuję się olewana przez to miasto, dlatego chyba nie darzymy się sympatią Ale wydaje mi się, że bledną pewne rzeczy, kiedy się na co dzień mieszka w jakimś miejscu - to jak ze związkiem, motylki w brzuchu są tylko na początku. Odpowiedz Link
misself Re: Lublin 27.05.10, 13:35 Wbrew pozorom Tarnowskie Góry dlatego, że to Górny Śląsk, najczęściej kojarzący się z Mordorem I dodam jeszcze, że kocham wszystkie miejsca, w których nie ma hałasu i stad turystów z determinacją w oczach i uporem maniaka spędzających "fajny urlop" polegający na grillowaniu, chlaniu i darciu się. Odpowiedz Link
amica24 Zamek w Liwie 25.05.10, 10:22 Liw - jedna z najstarszych miejscowości na Mazowszu. Piekne widoki z zamkowego "dziedzinca" (tak naprawde dziedzinca nie ma, ostala sie tylko wieza). W Muzeum Zbrojowni wiele rekwizytow, ktore pobudzaja wybraznie Malych Rycerzy. Odpowiedz Link
alojw Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 10:58 Kazimierz Dolny i jego okolice. Uwielbiam Hel. Jak posiadasz dzieci to polecam Biskupin i pobliski park dinozaurów www.zaurolandia.pl/index.php Odpowiedz Link
misiowazona Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 16:45 Góry Stołowe, Zamek Czocha - pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Czocha Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 19:45 Puszcza Knyszyńska (Supraśl) Suwalszczyzna Pojezierze Brodnickie Okolice Wejherowa (dość duży obszar we wszystkie strony, na północ do morza) Jura Krakowsko - Wieluńska od dolinek aż po Wieluń i jeszcze na dokładkę Załęczański Park Krajobrazowy Beskid Makowski, Mały i okolice Okolice Janowa Podlaskiego i jeszcze trochę innych, ale te w pierwszej kolejności przyszły mi do głowy. Aha, w okolicach Warszawy: Puszcza Biała, Puszcza Kozienicka, Lasy Garwolińskie. Odpowiedz Link
kropkaaga Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 25.05.10, 23:18 Podkarpackie-Łańcut,przepiękny zamek,park,urokliwe miasteczko. Śląskie-Pszczyna,znów piękny zamek,znów piękny park i miasteczko też niczego sobie Do tych miejsc na pewno będę wracaćZostały w moim sercu Odpowiedz Link
jkl13 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 26.05.10, 12:06 Zawsze polskie Tatry, a w nich Morskie Oko. Szkoda, że mieszkam nad morzem i w góry mam tak okrutnie daleko... Odpowiedz Link
your.sugar Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 26.05.10, 12:22 Mazury Zachodnie - Ostróda otoczona 7 jeziorami, wyciąg nart wodnych, molo i niezapomniany klimat ale to miasto ok 33 tys., więc nie każdemu może się podobać Odpowiedz Link
leksisi Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 26.05.10, 15:26 na pierwszym miejscu - schronisko Samotnia, potem domek na wydmie między Gąskami a Sarbinowem (ale tylko wiosną) no i Bieszczady. Ajjj się rozmarzyłam.... Odpowiedz Link
marionaud_1 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 26.05.10, 17:35 Stacja górska Słowianka pod Romanką. Drewno pod kuchnię rąbie się siekierą. Odpowiedz Link
aleksandrytka Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 26.05.10, 23:24 ROZTOCZE na początek Zamośc a później rowerki: Zwierzyniec Roztoczański Park Narodowy, Górecko, Hamernia, Susiec Szumy Turystów jeszcze nie mnogo, ale baza noclegowo-jedzeniowa jest. Relaks i miłośc Odpowiedz Link
gemini50 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 27.05.10, 08:55 Morze, bo tu mieszkam i będę mieszkać. Na wypoczynek góry, góry i jeszcze raz góry. Zwłaszca Pieniny i Gorce. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wasze ukochane miejsca w Polsce. 27.05.10, 10:53 Miejscowości nadmorskie: Sarbinowo, Dźwirzyno, Kołobrzeg, Gdańsk...ech, uwielbiam ten chłodek morski Mazowieckie lasy sosnowe, pachnące żywicą Odpowiedz Link