Dodaj do ulubionych

DOSTAŁAM PRACĘ!!!!

22.07.10, 15:48
tzn miałam pracę, ale dostałam nową, lepszą, wymarzoną...!!! I chwalę się tym
na moim ulubionym forum, bo tu same fajne babki siedzą big_grin
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 15:52
      Aaaaaa! Gratulacjeee!
      https://sp.wasilkow.pl/radio/pliki/szampan.jpg
      Nooo, podziel się szczegółami smile Niech wiemy, czego gratulujemy
      oprócz spełnienia marzeń wink
      • anetapzn Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 15:59
        To hurrrrrraaaaaaaaaaasmile Od kiedy? Gratulacje.
      • imilla Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 15:59
        Gratuluję i cieszę się razem z Tobą smile
    • zaczarowana2009 Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 16:37
      big_grin bardzo serdecznie Ci gratuluję !!
      I cieszę się razem z Tobą smile
    • tia-dalma Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 16:37
      Dzięki dzięki!!!

Jak Wam napiszę to pewnie nie podzielicie mojego entuzjazmu ale, wierzcie mi to
      jest cos smile Praca bardzo kreatywna, polega na wprowadzaniu nowych produktów do
      sieci Burger King (na całą Polskę, na całe Czechy!!!). Praca baaaardzo
      kreatywna, związana z gotowaniem ale też poniekąd biurowa. Bardzo chciałam
      wrócić do tego działu, bo ponad rok temu pracowałam na tym samym stanowisku
      tylko dla Pizza Hut. Wiecie, jak na kogoś po wydz. architektury, marzącego o
      pracy "z jedzeniem i gotowaniem" to jak znalazł. Dla mnie to w każdym razie
      praca idealna i tyle!!! smile
      • anetapzn Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 16:46
        tia-dalma napisała:

Dla mnie to w każdym razie
        > praca idealna i tyle!!! smile
        I to jest najważniejszesmile.
      • listekklonu Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 17:21
        Jeśli tylko nie każą Ci jeść tego świństwa, to rzeczywiście jest się z czego
        cieszyć wink Gratulacje!
        • tia-dalma Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 17:47
          to już moja decyzja czy będę to jadła czy nie. W końcu muszę spróbować czy to co
          wymyśliłam jest "zjadliwe". Ale koleżanka, która wprowadzała produkty do KFC
          miała taki sposób, że przeżuwała, czyli sprawdzała smak i wypluwała smile
          • grejdi Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 17:57
            Robić coś, co się lubi i potrafi i jeszcze za to płacą - bezcenne... Cieszę się
            razem z Tobą wink
            GRATULUJĘ
      • princesswhitewolf Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 19:24
        no to mam nadzieje tia-dalma ze jakos przemycisz zdrowsza zywnosc tez.
        Choc Burger King to nie Mc Donald ( tfu tfu) ale przydaloby im sie wiecej
        swiezej zdrowej zywnosci tez
      • forencka Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 26.07.10, 14:30
        Ale super! Gratuluję!
    • majeczka200 Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 18:44
      Serdeczne gratulacje
    • anu_anu Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 18:56
      Cieszę się Twoją radością i gratuluję!
      • ajer2 Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 23:52
        Cieszę się razem z Tobą i życzę fajnej atmosfery w pracysmile
    • misself Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 22.07.10, 23:46
      Brawo! Gratuluję! smile
      PH miało przez zeszły rok dużo fajnych rzeczy w ofercie, więc jestem pewna, że
      teraz wyprowadzisz na prostą BK wink
    • madzioreck Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 23.07.10, 00:12
      Bardzo się cieszę i gratuluję - nieważne, jak to praca, ważne, że wymarzona i że
      robisz to, co lubisz, i jeszcze Ci płacą smile No, to jak skończę dietować, to
      wpadnę do BK na małą inspekcję wink
    • dalenne Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 23.07.10, 09:38
      No to super smile
      Tak przy okazji - zrób coś żeby BK pojawił się w Trójmieście, a
      najlepiej w Gdyni wink
    • leksisi Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 23.07.10, 12:36
      WIELKIE GRATULACJE!!
      Chyba przyda Ci się wątek "wdpd robi w domu drineczka smile ".
      Koniecznie trzeba to oblać!!
    • hela6 Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 23.07.10, 17:33
      Zazdroszczęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!
      • brytf-anna Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 23.07.10, 23:10
        Super praca, brzmi bardzo ciekawie - nie wiedziałam nawet, że jest takie stanowisko smile Bardzo się cieszę, bo jesteś potwierdzeniem, że można znaleźć pracę taką, jaką się chce, a nie taką, jaką się musi... Jeśli można, trochę posmęcę:
        Razem z TŻem pracowaliśmy w placówce jednej z dużych znanych firm - ja jako kierownik działu, on jako kierownik ds. administracyjnych (w hierarchii firmy stanowisko zaraz po dyrektorze, ale nie był moim przełożonym). Zostaliśmy zwolnieni właściwie w podobnym czasie, za związek w pracy, chociaż oficjalne powody były oczywiście inne. Na początku ja szukałam pracy przez 3 miesiące - wysłałam około 200 CV, z czego dostałam dwie odpowiedzi. Pracowałam 4 miesiące jako kierownik butiku, jednak praca w tej firmie jest żałosna i muszę szybko zrezygnować. TŻ wysłał już około 300 aplikacji i nie dostał żadnej odpowiedzi. On też ma doświadczenie jako kierownik sklepu no i ma konkretne doświadczenie w administracji, organizacji pracy biura, przepisach bhp i tak dalej. Odpowiadamy tylko na ogłoszenia, które zgadzają się z naszym profilem... Nie wiem co się dzieje i jestem już załamana uncertain W dodatku wkoło widzę mnóstwo ludzi, którzy w czasie studiów podejmowali się jedynie wakacyjnego krojenia frytek w Anglii podczas gdy ja harowałam na cały etat łącząc to z dziennymi, a teraz dostają super posady bo biegle mówią po angielsku uncertain Wydaje mi się, że z TŻem sroce spod ogona nie wypadliśmy i CV mamy niezłe, obawiam się tylko że nikt ich w tych firmach nie przegląda.
        Ech... No to się Wam wyżaliłam uncertain
        • tia-dalma Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 24.07.10, 18:30
          Wiesz co, ja ponad rok czekałam na tą pracę. Najpierw pół roku byłam bezrobotna,
          potem znalazłam hmm...jakąś tam pracę, ale wiedziałam, że to tylko tak póki co,
          żeby mieć za co żyć. I nagle, po 9 miesiącach pracy w jednym tygodniu dostałam 2
          oferty związane z awansem w firmie w której pracowałam, jedną ofertę na
          kierownika restauracji no i ofertę pracy, którą przyjęłam. Także nigdy nic nie
          wiadomo! Może być tak, że jednego dnia całe życie zawodowe Ci się wywróci do
          góry nogami i znowu będzie wspaniale smileMoże założycie swoją firmę...? No nie
          wiem, ale trzymam kciuki, dacie radę!!!
        • anu_anu Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 24.07.10, 18:38
          Jeżeli wysyłasz tak wiele aplikacji na stanowiska zgodne z Twoim profilem i nic
          (pomijam te dwie odpowiedzi) - to ja bym zaczęła od przerobienia CV.
    • bagr_aga Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 24.07.10, 22:38
      GRATULACJE!!!Praca o której się marzyło jest bezcenna!! samych sukcesów i
      pogodnych dni!!
    • tia-dalma ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 24.07.10, 22:58
      kurcze dziewczyny, ale mam problem z obecnym pracodawcą... Moja umowa na czas
      określony skończyła się 12 lipca. Póki co pracuję dalej, ale już bez umowy.
      Wiem, że będzie ona na czas nieokreślony no ale jakby nie patrzeć nie podpisałam
      jej jeszcze. A pracodawca już mi oświadczył, że na porozumienie stron nie
      pójdzie. Co robić? Jakie mogą być konsekwencje tego, że poprostu nie podpiszę
      umowy na czas nieokreślony i przestanę teraz przychodzić do pracy? Zależy mi
      bardzo żeby jak najszybciej zacząć tą nową pracę... Pomóżcie kobitki smile
      • ajer2 Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 24.07.10, 23:38
        Jak pracujesz bez umowy czyli na czarno?Skoro umowa skończyła się 12 lipca to
        następnej nie podpisujesz i już koniec pracy.Przecież to logiczne nie?Jeżeli
        podpiszesz następną umowę to musisz dać wypowiedzenie.Ty nas nie bujasz z tą
        pracą i umową?
        • tia-dalma Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 24.07.10, 23:48
          nie, nie bujam. Tylko poprostu kiepsko się znam na prawie pracy uncertain I ktoś mi
          powiedział, że jak pracujesz po skończeniu umowy (w sensie przychodzisz do
          pracy) to umowa się automatycznie przedłuża. ale już wyczytałam w kodeksie że
          jest tak tylko w szczególnym przypadku dotyczącym kobiet w ciąży. Bo teraz z
          umowami tak jest u mnie w firmie. Poprzednie też dostawałyśmy po miesiącu od
          wygaśnięcia poprzedniej. Cóż, taka firma... Ale dzięki z odpowiedź, chciałam się
          upewnić czy napewno ja nie poniosę żadnych konsekwencji w związku z
          przepracowaniem tych kilku dni "na czarno".
          • ajer2 Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 00:07
            Skoro teraz pracujesz bez umowy a możesz ją dostać po jakiś czasie to nie wiem
            dokładnie jak to wygląda.Jutro dam Ci znać jak to jest prawnie,bo spytam
            koleżankę obytą w tym temaciewink
            • brytf-anna Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 00:27
              Jestem prawie pewna, że wystarczy, że nie podpiszesz nowej umowy. Jeśli podpiszesz, to umarł w butach, bo będzie Cię obejmował miesięczny okres wypowiedzenia! Ale poczekajmy na oficjalny werdykt smile
              Co do naszych CV - wyglądają tak, jak setki CV które przychodziły, gdy sama zajmowałam się rekrutacją. Być może właśnie w tym tkwi błąd, że są klasyczne, ale nie aplikuję do agencji reklamowych, więc nie będę się wygłupiać z designem... Poza tym jeśli rekruterzy patrzą na ogólny wygląd CV a nie na nasze kompetencje i doświadczenie w nich wypisane, to ja wymiękam. Zastanawiałam się nawet nad poradą jakiegoś "architekta kariery", ale obawiam się, że to byłyby pieniądze wyrzucone w błoto za zmianę kroju czcionki w CV...
              • misself Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 09:39
                brytf-anna napisała:
                > Zastanawiałam się nawet nad p
                > oradą jakiegoś "architekta kariery", ale obawiam się, że to byłyby pieniądze wy
                > rzucone w błoto za zmianę kroju czcionki w CV...

Ja się ostatnio orientowałam, ile taka konsultacja może kosztować - 150 zł za
                1,5h. To nie jest jakiś majątek i jeśli sama nie potrafisz sobie z tym poradzić,
                to naprawdę warto.

> nie aplikuję do agencji reklamowych, więc nie będę się wygłupiać z > designem...

Też tak myślałam smile Ale zmieniłam zdanie (głównie dzięki radom jednej z
                forumowiczek, której jestem bardzo wdzięczna smile). CV to ulotka, musi wyglądać
                interesująco dla pracodawcy. Oczywiście kwalifikacje i doświadczenie też są
                ważne smile Ale musisz założyć, że co najmniej połowa z kandydatów spełnia
                kryteria zamieszczone w ogłoszeniu. Jakoś musisz się spośród nich wyróżnić!

I to wcale nie oznacza, że musisz kręcić filmik o sobie czy dodawać jakąś
                ręcznie robioną grafikę smile Ja mam w CV "doskonałą znajomość obsługi programów
                pakietu Office", a że CV pisze się w Wordzie, to postarałam się, żeby tę
                znajomość było widać na pierwszy rzut oka.

Ja korzystałam z rad na tej stronie: www.cvnet.pl/
                I bardzo pomogło smile Autor udziela także konsultacji, o których pisałam wcześniej.
              • anu_anu Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 15:30
                Mogę przegadać z Tobą ten temat smile, w przypadku Misself się udało smile - więc może
                i tym razem coś się ruszy?
                • ajer2 Re: możesz odejść 25.07.10, 16:38
                  bez podpisywania umowy w każdej chwili.Piszę tu o sytuacji w jakiej jesteś.Jak
                  umowę podpiszesz to będziesz musiała dać wypowiedzenie.Powodzeniasmile
                  • tia-dalma Re: możesz odejść 25.07.10, 18:22
                    suuuper smile Dzięki, jutro będę musiała to zatem załatwić i napiszę jak mi poszło
                    heh, ale już zapamiętałam - niczego nie podpisywać smile
          • misself Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 09:33
            tia-dalma napisała:

> chciałam się
            > upewnić czy napewno ja nie poniosę żadnych konsekwencji w związku z
            > przepracowaniem tych kilku dni "na czarno".

To ZATRUDNIANIE kogoś na czarno jest nielegalne, a nie PRACA na czarno smile
            Pracownik nie ma się czego bać, traci w takim przypadku tylko świadczenia, no i
            nie ma pewności, czy ktoś mu zapłaci. Wszelkie konsekwencje prawne ponosi
            pracodawca, jak mu PIP wejdzie na głowę suspicious
            • hela6 Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 10:20
              Ba, w zasadzie można jeszcze firmę poddzyndzolić do inspekcji jeśli jesteś w
              stanie udowodnić ze pracowałaś, jak by nie chcieli Ci zapłacić.
              Jak by chcieli, też można, dla przyjemności własnej, jeżeli takową masz w sobie,
              ale uwaga, firma może Ci narobić dymu u nowego pracodawcy i możesz nie zdążyć
              się wytłumaczyć.
              • tia-dalma Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 10:57
                Nie, nie chcę robić dymu, nawet nie muszą mi płacić - serio. Ważne, żebym mogła
                bez przeszkód od sierpnia zacząć nową pracę smile
              • misself Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 14:11
                hela6 napisała:

> Ba, w zasadzie można jeszcze firmę poddzyndzolić do inspekcji jeśli jesteś w
                > stanie udowodnić ze pracowałaś, jak by nie chcieli Ci zapłacić.

Ano można smile Sama chciałam tak zrobić, kiedy odchodziłam z poprzedniej pracy
                (mimo że chcieli mi zapłacić), ale stwierdziłam, że mi się nie chce.
                Podejrzewam, że ucierpieliby najbardziej ci niewinni - moi eks koledzy i
                koleżanki z pracy - a nie właściciele.
                • tia-dalma Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 14:43
                  Misself, a miałaś podobną sytuację do mojej? Odeszłaś bo nie miałaś umowy? smile
                  • misself Re: ...ale mam problem z wypowiedzeniem... 25.07.10, 14:59
                    tia-dalma napisała:

> Misself, a miałaś podobną sytuację do mojej? Odeszłaś bo nie miałaś umowy? smile

Bardzo podobną, tylko odeszłam pod pretekstem choroby.
    • tia-dalma Re: DOSTAŁAM PRACĘ!!!! 25.07.10, 10:18
      Bardzo Wam Dziewczyny dziękuję - jak zwykle spisałyście się na medal smile
      Już postanowiłam co zrobię - w poniedziałek oświadczę przełożonemu, że nie
      przedłużam umowy a jak mu zależy, żebym została do końca lipca to na umowę -
      zlecenie mogę tych parę dni jeszcze przepracować. Dzięki raz jeszcze!!! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka