Dodaj do ulubionych

puree z kasztanów słodzone

20.09.10, 09:27
Witam, pomocy! miałam w sobotę chlubny zamiar zrobienia jednego z przepisów Nigieli Lawson - ciasto czekoladowo-kasztanowe z lodówki, przepis wydaje się bardzo prosty do zrobienia z jednym wyjątkiem KASZTANÓW !!!smile udałam się do sklepu Piotr i Paweł w Jankach i po moim zapytaniu o w/w pan zdębiał i powiedział : "wie Pani u nas jest prawie wszystko z dziwnych rzeczy ale tego nie mamy sad", proszę napiszcie gdzie mogę kupić taki produkt; a dla zainteresowanych mogę podać ten przepis - naprawdę fajny, liczę na was kochani smile wątek kasztanów był w 2009 roku ale nie ma tam poruszonej kwestii gdzie konkretnie kupić, w grę wchodzi Warszawa i okolice
Obserwuj wątek
    • ja.dorcia Re: puree z kasztanów słodzone 20.09.10, 09:36
      hmm... wiem, że napewno takie 'dziwne' rzeczy powinny być w Almie - przynajmniej tej w Promenadzie, ale to pewnie daleko, skoro piszesz o Jankach smile Poza tym, czasami widuję je w Carefurach , ale to trzeba akurat utrafić.
    • budzik11 Re: puree z kasztanów słodzone 20.09.10, 09:37
      A zamówienie z netu nie wchodzi w grę? Bo niesłodzone możesz kupić tu: www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=1755&page= albo tu: www.rajsmakosza.pl/advanced_search_result.php?keywords=pure&x=0&y=0
      Albo coś takiego: www.rajsmakosza.pl/krem-kasztanowy-puszka-500g-p-1067.html
      • ewamaj1 Re: puree z kasztanów słodzone 20.09.10, 09:45
        właśnie pomyślałam że trzeba poszperać w necie i znalazłam też http:www.marron.pl;gdyby ktoś był zainteresowany to jest m.in. w Marcpol,Leclerc, inne adresy znajdują się pod wyzej w/w linkiem smile dzięki
    • tairo Re: puree z kasztanów słodzone 21.09.10, 01:16
      Dziwne, ja w PiP kupowałam, jedno z niewielu miejsc, gdzie miewają. Poszukaj też w Almie/Bomi.

Dla ułatwienia, tak wygląda to, czego szukasz smile
      https://www.frenchliving.co.uk/images/products/Desserts,%20Chocolates%20and%20Confiserie/%28DCCCP01%29%20Clement%20Faugier%20-%20Creme%20de%20marrons%20de%20LArdeche%20-%20250g%20tin.jpg
      • misself Re: puree z kasztanów słodzone 26.09.10, 23:02
        Tairo, ale to jest krem, a ona szuka puree smile
        Jak na mój gust to jest co innego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka