Dodaj do ulubionych

zapach w lodówce

12.10.10, 22:25
Witam,czy macie jakieś domowe(nie chemiczne ) sposoby pochłaniania zapachów w lodówce?
A jeśli chemiczne to jakie sprawdzone? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: zapach w lodówce 12.10.10, 22:44
      Ponoć działa soda oczyszczona i kawa,u mnie średnio zadziałała uncertain
    • wiedzma30 Re: zapach w lodówce 13.10.10, 04:55
      Nasyp do rondelka troche mielonej kawy i podgrzej ja troche - tylko ne spal, bo ona lubi sie przypalic. I taka goraca wstaw do lodowki - tylko nie na szybe, ani nie na malowane kratki! Uzyj podkladki.
      Zostaw na dzien, dwa. Zapach napewno zniknie.
      • misself Re: zapach w lodówce 20.10.10, 16:09
        wiedzma30 napisała:

> I taka goraca wstaw do lodowki

NIE WOLNO wstawiać do lodówki gorących rzeczy.
        U mnie działa zwinięta gazeta albo soda oczyszczona na spodeczku.
        Choć przyznam, że są produkty (jeszcze nie wiem, jakie), po których moja lodówka zajeżdża takim studenckim, niemytym od miesięcy sprzętem, mimo że jest nowa i myję ją raz na dwa-trzy tygodnie, i na to nic nie pomaga.
    • daszka26 Re: zapach w lodówce 13.10.10, 11:09
      Umyj lodówkę wodą z octem (tak na litr wody pól szklanki octu). Jedzenie przechowuj w pojemnikach zwłaszcza wszelkie wędliny.
    • 987ania Re: zapach w lodówce 13.10.10, 18:44
      Wszystkie produkty szczelnie zamykam, lodówkę myję raz na jakiś czas octem i trzymam w lodówce pochłaniacz. Moja mama mówi, że mleko wylane na miseczkę pochłania zapachy równie dobrze ale ja tego sposobu nie testowałam.
    • karlakarla Re: zapach w lodówce 13.10.10, 19:13
      Kiedyś mama mi mówiła żeby nie zostawiać otwartego mleka w lodówce po wsiąknie wszystkie zapachy z lodówki i będzie niedobre, może wylane na spodek działa , ja nie próbowałam, za to zawsze mam w lodówce domowy pochłaniacz - do wydrążonej połówki cytryny wsypuje sól i wstawiam do szerokiego kieliszka lub wąskiej szklanki, tak żeby stało a nie zajmowało dużo miejsca. Czasem też wstawiam kawę, nie prażę jej tylko wsypuje do małej miseczki i tak sobie stoi w lodówce.
    • zetka50 Re: zapach w lodówce 13.10.10, 21:35
      Kiedyś używałam kawy teraz kupiłam spray do lodówek który pochłania nieprzyjemne zapachy
      Dr.Beckmann
      • attta Re: zapach w lodówce 15.10.10, 21:26
        Wielkie dzięki za porady. Wypróbowałam kawę, podgrzałam dwa razy i po zapachusmile)
        Pozdrawiam
        • kafeterianka Re: zapach w lodówce 15.10.10, 22:39
          Potwierdzam, kawa i mycie octem.
          I intensywnozapachowe produkty w szczelnych pojemnikach zapobiegawczo trzymac.
    • przeciwcialo Re: zapach w lodówce 23.10.10, 07:06
      mielona kawa, u mnie działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka