Dodaj do ulubionych

prezent dla babci

17.12.10, 17:07
Kobiety ratujcie! Dzisiaj wygospodarowaliśmy wspólnie z moim partnerem czas na zakupy prezentowe i nie mam pojęcia co kupić jego babci. Babcia dobiega 80, jest bardzo sprawna, fajna smile wiem, że zdecydowanie preferuje prezenty praktyczne. Myślałam o takim telefonie dla seniorów z dużymi przyciskami, ale dzisiaj się okazało, że teściowa już kupiła sad i mi pomysł upadł. Potem przyszedł mi do głowy wózek na zakupy taki porządny, ale też już ma. Nie wiem co innego. Rodzinny limit w tym roku ustaliliśmy na 150 zł, tak więc coś koło tego mam do wydania. Pomocy! Za jakąś godzinę muszę wyjść sad
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: prezent dla babci 17.12.10, 17:38
      Moze zestaw jakichs zdrowotności (biovitale, naleweczki do stosowania zewnętrznego i wewnętrznego)? Mama mojej koleżanki, też mająca kole osiemdziesiątki, batdzo takie różnosci lubi dostawać.
    • mancipi Re: prezent dla babci 17.12.10, 20:11
      jak jeszcza aktualne-moja babcia (i dziadek) dostają serię zabiegów zdrowotnych-masaże itp, moze wykupicie coś takiego

no i jeszcze audiobooki-jak ma odtwarzacz cd
    • misself Re: prezent dla babci 17.12.10, 20:20
      Jeśli babcia jest aktywna, to kijki do nordic walking (dobiera się do wzrostu) i krokomierz smile
      • mancipi Re: prezent dla babci 17.12.10, 20:24
        no tutaj trzeba uważac i dobrze znać babcie-moja odmówiła współpracy "bo co ludzie powiedzą"
        • misself Re: prezent dla babci 17.12.10, 20:37
          mancipi napisała:

> no tutaj trzeba uważac i dobrze znać babcie-moja odmówiła współpracy "bo co lud
          > zie powiedzą"

Owszem, dlatego napisałam, że to dla babci aktywnej smile
          Moja Babcia ma zanik mięśni w jednej nodze z powodu siedzenia całe dnie - gdyby dostała kijki te parę lat temu, to by pewnie tego uniknęła.
    • jarka63 Re: prezent dla babci 17.12.10, 21:09
      Masażer do stóp.
      -
    • laminja Re: prezent dla babci 18.12.10, 00:22
      kilka lat temu kupiłam babci 5 par dobrej jakości grubszych rajstop (chyba 40 i 60 den). Do dziś mi za nie dziękuje. Sama by nie kupiła tak drogich, a służą jej do dziś. Kupiłam jej też ostatnio nową deskę do prasowania, z gniazdkiem i łatwą regulacją wysokości - takie nowe biurko, bo babcia siada na fotelu, a na desce laptopa i tak pracuje. Kupuję zawsze prezenty praktyczne. Najpierw patrzę co by się u babci przydało, jak zobaczyłam że kubki wymagają wymiany to kupiłam komplet nowych. A może szal?
      • k.l2 Re: prezent dla babci 18.12.10, 11:55
        A ja kupujue Babci w tym roku ladna pomadke smile babcia ma 87 lat, ale lubi pomalowac usta, wiec wybralam taki "luksusowy" drobiazdzek wink
        W poprzednich latach celowalam w ladne sweterki (sama Babcia sobie nie kupi, bo nie chce na siebie za duzo wydawac) itp. Jedno "ale" - jakies 10 lat temu Babcia dostala ladna bluzeczke i dlugo jej nie nosila . Na pytanie dlaczego w koncu przyznala,ze ja odlozyla, zeby miec cos ladnego "do trumny".... Po interwencji juz nosi i ladnie wyglada smile
      • finka9 Re: prezent dla babci 18.12.10, 11:57
        Filiżanka ze spodeczkiem malowana w róże i paczuszka dobrej herbaty.
    • dolmadakia Re: prezent dla babci 18.12.10, 13:12
      Taki kosz żywnościowy-z pięknym włoskim makaronem,oliwą,przyprawami i winkiem.Ostatnio wujek dostał od kogos na 80-tkę i mi sie to b.podobało. Sama bym chciała....
    • kol.3 Re: prezent dla babci 19.12.10, 12:50
      Może ładna jedwabna apaszka, sweterek. 150 zł. to niemało i może wyjść ładny prezent. Ja obdarowuję przyszywaną babcię mojego dziecka, elegancka kobieta lat 90 - nosi świetną biżuterię, apaszki, maluje się - zwykle kupuję jej jasne kremowe sweterki np. z Olimpii, raz dostała futrzaną kamizelkę z futerkiem w kolorze jasnobeżowym, piżamy, szlafroki, torebki, kremy Vichy. Bardzo fajnie jest jak kobieta do tak późnego wieku jest zadbana i cieszy się życiem.
      • jarka63 brattby, i co kupiłaś? n/t 19.12.10, 19:11
    • brattby Re: prezent dla babci 21.12.10, 11:32
      dziewczyny dzięki, większość rzeczy, które wymieniłyście babcia już ma hehe, kije do nordica ma, kosmetyków mnóstwo, ciuchy boskie (naprawdę babcia jest świetna smile w ogóle nie stara, wiecie o co chodzi smile) masażer do stóp ma.... olśniło mnie dopiero w sklepie jak się snuliśmy po kolei wchodząc do wszystkich sklepów (bo a nuż coś nas natchnie), że babcia ma stary taki zniszczony portfel, co prawda dostała nowy ze dwa lata temu od cioci, ale niezbyt dopasowany do jej potrzeb - dużo miejsca na karty, mało na monety, dlatego wciąż używała tego starego. W Ochniku znalazłam niemalże identyczną portmonetkę jak jej stara, ciemnoczerwoną z gigantyczną dziurą na monety smile mam nadzieję, że będzie zadowolona.
      A za Wasze propozycje dzięki wielkie! Finka9 - zainspirowałaś mnie, kupiłam co prawda nie w kwiatki, ale piękną, elegancką filiżankę ze spodkiem Rosenthala dla teściowej - zawsze jęczała, że picie kawy w kubeczku jest ble, to teraz będzie miała swoją prywatną piękną (naprawdę!) filiżankę. Dzięki smile
      • kasette Re: prezent dla babci 04.01.11, 12:19
        Wiem, że już po świętach, ale teraz pojawia się nowa okazja do kupowania prezentów babciom - Dzień Babcismile. Bardzo lubię to święto, gdyż mam tylko jedną babcię, której zawdzięczam bardzo dużo i właśnie 21 stycznia mam okazję pokazać jej jak bardzo jest dla mnie ważna (oczywiście bez okazji też się staram, ale taki dzień mi to ułatwia). Myślę, że kupię jej czajnik elektryczny, bo mimo, że jej działa to chcę jej dać taki, który będzie pasował do jej kuchni i przypomni jej swoim stylem stare czasy. Wydaje mi się, że ten jest idealny profit-agd.pl/inkontrahent.php?t=1399&g=0&q=savion&r=0&rg=0&sg=. Myślałam jeszcze o innych tej marki, bo też są ładne, ale ten kusi mnie swoim klasycznym wyglądemsmile.
        • anka-ania Re: prezent dla babci 04.01.11, 12:33
          W podobnej stylistyce są też czajniki Haen
        • kk345 Re: prezent dla babci 04.01.11, 20:19
          Co do czajników ceramicznych, mam jedną małą podpowiedź- przed zakupem sprawdź cięzar. Dostałam elektryczny czajnik ceramiczny i nie uzywam go, bo napełniony woda jest za ciężki i niewygodny...a wagi niestety producenci z reguły nie podają...
    • allija Re: prezent dla babci 23.12.10, 00:05
      moze jeszcze dla jakiejs babci sie przyda
      avanti24.pl/moda/1,103624,8855426,Poradnik_prezentowy__najladniejsze_prezenty_dla_babci,,ga.html
      • aga-kosa Re: prezent dla babci 04.01.11, 15:06
        Jestem żoną dziadka, dostaję jednak prezenty z okazji dnia babci. Najbardziej nas cieszą bilety do teatru, operetki i podwózka do tegoż przybytku jak i odwózka do domu.
        Młodzi od kilku lat o tym wiedzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka