Dodaj do ulubionych

Plastikowy blender

10.01.11, 19:03
Zamierzam kupić sobie blender i nie wydać na niego fortuny.

Z niniejszego forum wiem, że najlepszym wyborem będzie Braun. Obejrzałam w sklepie kilka i zastanawiam się, jak to jest z wytrzymałością tego plastikowego. W sklepie nie mają pewności, czy można go wkładać do garnka z gorącą zupą. Można? Te stalowe są dwukrotnie droższe...

Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: Plastikowy blender 10.01.11, 20:05
      Plastikowy jest nawet lepszy bo nie porysuje Ci stalowego garnka. Oczywiście, że możesz go używać do gorącego. Aha, i ten plastikowy Braun wcale nie łapie kolorów. Mam taki i polecam smile
      • dzioucha_z_lasu Re: Plastikowy blender 17.01.11, 22:27
        Łapie kolory sad Mi złapał od gotowanej marchewki z kurkumą, jest taki żółty ślad. Ale na funkcjonalność to nie wpływa. Brauna600 mogę z czystym sumieniem polecić, mam chyba trzeci rok, używam intensywnie, pałką można miksować nawet wrzącą zupę. Warto dokupić przystawki - do tarcia i krojenia w kostkę. W dzbanku bez problemu można mielić orzechy, twardy ser albo suchy chleb na tartą bułkę.
    • budzik11 Re: Plastikowy blender 10.01.11, 20:14
      Można. Ja mam blender f-my Alaska i nawet on wytrzymał miksowanie wrzącej zupy.
    • nikoru Re: Plastikowy blender 11.01.11, 16:17
      Super! smile))
      Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi.
    • k_linka Re: Plastikowy blender 11.01.11, 16:22
      Ja wkladalam i nic sie nie stalo smile
    • alicez Re: Plastikowy blender 11.01.11, 16:49
      Ja mam plastikowy blender Tefal, służy mi już 7 lat i pracuje bez zarzutu w szerokim zakresie temperatur wink
    • czesia_007 Re: Plastikowy blender 11.01.11, 17:14
      Ja mam plastikowego Brauna - najtańszego, z najmniejszą mocą (300W), kupionego kilka lat temu.
      Robiłam nim już cuda.
      Moim zdaniem dawno powinien mu się spalić silnik, ale o dziwo wytrzymuje wszystko.
      Miksuję nim gorącą dziecięcą zupkę prosto z palnika i nic mu nie jest.
      Kolor lekki złapał od wewnątrz przy ostrzu, prawie niezauważalny.
      Teraz kupiłabym ten metalowy, ale wyłącznie z tego powodu,że mi się bardziej podoba.
      Polecam.
    • nianiamonika Re: Plastikowy blender 16.01.11, 10:25
      Mam plastikowy Zelmer. Gorące zupy jak najbardziej.
    • princesswhitewolf Re: Plastikowy blender 16.01.11, 12:02
      Philips 1380 bezprzewodowy ( laduje sie go) ma metalowa lapke. Spisuje sie swietnie
    • misself Re: Plastikowy blender 17.01.11, 17:19
      Mam plastikowego Boscha, znosi gorącą zupę i nawet kilka przypadkowych prań w zmywarce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka