nuova 17.01.11, 12:09 Jest brudny jak "święta ziemia", więc przetarcie ścierka nie wchodzi w grę... Czy opłukanie koszyka pod prysznicem (z szamponem albo mydłem płynnym) i suszenie go przy kaloryferze (ew. przy piecu "kozie") to dobry pomysł? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niya Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 12:20 czysta woda, ostrzejsza szczotka, raz dwa kolor wróci szorowałam tak krzesła wiklinowe i suszyłam na słoncu Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 12:29 A ja tak szoruję ze dwa razy do roku wiklinowy kosz na bruną bieliznę. Podobno nawet taki zabieg dobrze wyrobom wiklinowym robi. Odpowiedz Link
nuova Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 12:39 skąd ja teraz wezmę słońce... Dlatego pytam, czy sposób suszenia [wymyślony przeze mnie do tego koszyka] jest OK? Odpowiedz Link
nuova Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 12:55 Bo wiesz, boję się , zeby nie wygiął się w jakis dziwaczny kształt. Stary jest, nie wiem co mu odbije. A może suszarką do włosów go lekko podsuszyć? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 13:05 Suszarką do włosów, a jeszcze lepiej termowentylatorem. Wtedy nie będzie za dlugo mokry. Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 13:46 Wyszorować pod prysznicem mozesz jak najbardziej, ale nie susz przy grzejniku ani tym bardziej przy kozie. Postaw w jakims w miarę przewiewnym miejscu, kosz schnie dosć szybko. Odpowiedz Link
moonshana Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 16:10 przedwczoraj wyszorowałam swój. ciepła woda, płyn do garów, opłukałam prysznicem, wysechł w pozycji stojącej na szafce. żyje, i ma się dobrze. tyle mój kosz wiklinowy. a to nie pierwsza rzecz wiklinowa tak odświeżana. przy kaloryferze nie suszę, bo ktoś mi kiedyś odradzał ( nie pamiętam, dlaczego) aaaaa, ale jak się z Twoim coś stanie, to ja odpowiedzialności nie biorę Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Brudny koszyk wiklinowy 17.01.11, 16:17 Nic się temu koszowi nie stanie. Moja kociarnia ma dwa kosze, które myję tak raz na miesiąc - wyglądają normalnie - znaczy kosze, nie koty Odpowiedz Link
nuova Re: Brudny koszyk wiklinowy 18.01.11, 07:27 a koty wygladaja nienormalnie? ) Spoko, kosz przeżył calonocne lezenie obok kaloryfera. Jest piękny. Dzięki za rady Odpowiedz Link