24.01.11, 19:20
Odkurzacz juz mam, teraz szukam super mopa do parkietusmile niby chwala sobie jakies okragle rotacyjne, ale nie kumam jak one niby dzialaja.
Sa 4 warunki:
-perfekcyjnie czyscic
-nie zniszczyc mojego pieknego parkietu
-dawac sie wyzymac bez moczenia rak, ogolnie taki ma byc, by szybko przetrzec po dziecku bez fajdania sie ze szmatamismile
- czesci myjace musza sie nadawac do prania w pralce

teraz czekam na propozycje
cena nie gra roli, ma byc dobry i tylesmile
Obserwuj wątek
    • misself Re: Pomozcie! 24.01.11, 19:52
      Polecany jest Ultramax Viledy, poczytaj sobie o nim:

forum.gazeta.pl/forum/w,49213,116385277,116385277,Vileda_Mop_Ultramax_najlepszy.html
      Aha, parkietu nie niszczy nawet zmywanie szmatą smile
      Za to niszczy ręce wink
      • krapheika Re: Pomozcie! 24.01.11, 20:22
        Jakos Niemcow ten mop nie przekonuje, jakis leifheit jest podobno perfekcyjny jak i jego cenabig_grin
        • misself Re: Pomozcie! 24.01.11, 20:25
          Chcesz mopa dla WDPD czy dla Niemców? wink

forum.gazeta.pl/forum/w,49213,85250536,0,VILEDA_ULTRAMAX_czy_LEIFHEIT_Mop_Hausrein_.html
          • krapheika Re: Pomozcie! 24.01.11, 20:48
            To niemieckie dziecko brudzi, wiec byloby na reke gdyby byl dobrybig_grin
        • b-b1 Re: Pomozcie! 24.01.11, 20:39
          Leifheit zestaw od zestawu viledy różni się;
          -patentem wyciskania mopa-czyli wiadro ma specjalną "nakładkę" służącą do wyżymania w viledzie wystarczy trochę nacisnąć w koszyczku i wynik ten sam
          -sposobem nakładania nowej 'szmatki'-w tym mozna nożnie w viledzie trzeba ręcznie(ale nakładkę można zmieniac jak jest sucha, więc niekoniecznie ręce musza być brudne.
          -drązkiem- w tym jest drążek z rurki stalowej pomalowany metodą proszkową w viledzie rurka jest metalowa obciągnięta plastikiem.

Żaden z powyższych plusów zestawu leifheit jak dla mnie nie ma istotnego znaczenia w myciu podłóg, więc nie wydałabym na niego ponad dwa razy tyle niż na viledę.

• mkaroli Re: Pomozcie! 24.01.11, 21:00
      zestaw raypath posiada mopa do drewna. Dla mnie wystarczająco dobry i można, a nawet trzeba prać w pralce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka