24.01.11, 20:27
Dziewczyny mam nie lada problem, otóż mój luby zobaczył na mojej szyi dziś malinkę, oskarżył mnie o to że go zdradziłam bo to niemożliwe że w ostatnich dniach on sam mi to zrobił. Przyznam sama byłam zaskoczona bo nie wiem skąd się to wzięło, wygląda jak malinka ale jest to długa kreska jak mały palec. mam skórę dość alergiczną, jestem przeziębiona czy jest jakieś inne racjonale wytłumaczenie tej malinki? Któraś się z tym spotkała?
Obserwuj wątek
    • misself Re: malinka 24.01.11, 20:56
      Są osoby z bardzo wrażliwą skórą.
      Ja po każdej kąpieli wyglądam jak po biczowaniu - czerwone pręgi na ciele.
      Parę razy zdarzyło mi się, że guzik z poduszki czy zamek błyskawiczny podrażnił mi policzek czy szyję - właśnie tak to wyglądało, jak malinka.

Uświadom lubego, że gdybyś go chciała zdradzać, to na pewno nie tak, żeby dowody widział gołym okiem wink A tak serio, to może być cokolwiek, uczulenie, podrażnienie...
      Malinka to krwiak, uszkodzenie naczyń krwionośnych - nie zwykłe zaczerwienienie smile
      Organoleptycznie chyba da się odróżnić.
      • emczyem Re: malinka 24.01.11, 21:03
        Uśmiechnęłam się jak przeczytałam Twoją odpowiedź, a teraz wcale nie jest mi do śmiechu, nie da sobie powiedzieć on widzi swoje i już.
        • misself Re: malinka 24.01.11, 21:24
          emczyem napisała:

> Uśmiechnęłam się jak przeczytałam Twoją odpowiedź, a teraz wcale nie jest mi do
          > śmiechu, nie da sobie powiedzieć on widzi swoje i już.

Jeśli nie działają na niego racjonalne argumenty, to nie wiem, co Ci poradzić - mój patologiczny zazdrośnik zawsze dawał się w końcu przekonać sad
          • emczyem Re: malinka 24.01.11, 21:30
            fajnie jest wiedzieć że nie tylko ja tak mam, ciekawe jak go przekonałaś, mój niby wie że mam skłonność do alergii i podrażnień ale te argumenty na niego nie działają. ;/
            • misself Re: malinka 25.01.11, 09:59
              emczyem napisała:

> fajnie jest wiedzieć że nie tylko ja tak mam, ciekawe jak go przekonałaś, mój n
              > iby wie że mam skłonność do alergii i podrażnień ale te argumenty na niego nie
              > działają. ;/

Akurat kiedyś miałam taką sytuację...
              Odwołałam się do rozsądku i do jego wiedzy na mój temat.
              Jeśli facet nie myśli racjonalnie i mi nie ufa, to do widzenia - ja z durniem zazdrosnym być nie zamierzam.
      • emczyem Re: malinka 24.01.11, 21:15
        No właśnie to wygląda na malinkę i sama to mówię, że to tak wygląda i odróżnić się nie da poza tym że malinki są okrągłe bardziej a to jest po prostu cienka prosta kreska. I weź chłopu wytłumacz. ech
        • kk345 Re: malinka 24.01.11, 21:55
          Naprawdę prezentowałabyś chłopu ślady swojej zdrady? Ma Cię za tak ...niemądra?

No i zdajesz sobie na pewno sprawę, że problemem nie jest malinka- przy takim nastawieniu zawsze znajdzie sobie jakiś powód do oskarżeń, to nie jest dobry znak...
        • misself Re: malinka 25.01.11, 09:58
          emczyem napisała:
          > cienka prosta kreska

Już sobie wyobrażam usta, które coś takiego są w stanie zrobić... Jakiś jamochłon?
    • danuu Re: malinka 24.01.11, 22:33
      To moze byc od wszystkiego - ja miewam np. od szalika, od suwaka przy szyi, od guzikow przy poduszce... Ale ja mam bardzo wrazliwa skore ze stwierdzona pokrzywka
      • pitahaya1 Re: malinka 25.01.11, 15:30
        Ja takie paski regularnie mam od pasa bezpieczeństwa w samochodziesmile
    • agawa70 Re: malinka 25.01.11, 00:59
      A może to on sam ma coś na sumieniu że się tak irracjonalnie czepia o jakiś ślad na Twojej szyi... Ma Cię za kompletną idiotkę skoro uważa że obnosiłabyś się z takim "dowodem" nie chowając go pod apaszką, golfem, czy pudrując jesli by to faktycznie był wynik miłosnych igraszek z innym?
      Jeśli on się tak częściej "domyśla i swoje wie" to ja bym podziękowała temu panu... źle rokuje.
      • horpyna4 Re: malinka 25.01.11, 09:10
        Gdybym miala chłopa, który wyskakiwałby ze scenami zazdrości i kazał się tłumaczyć, to przestałby być moim chłopem w trybie natychmiastowym.

I masz rację - zwykle ci, co sami zdradzają, czepiają się swoich partnerek. Takiemu panu rzeczywiście należy podziękować.

Nie rozumiem dziewczyn, dla których okazywanie zazdrości przez partnera jest dowodem miłości. To raczej jest dowód chorej wyobraźni i zachowanie ubliżające partnerce.
    • hela6 Re: malinka 25.01.11, 09:20
      Jeśli już przytaczasz lubemu porady z forum to możesz mu powiedzieć że ja bym takiego faceta pogoniła jak psa.
      Sorry ale jego zachowanie ani miłe ani zabawne świadczy o kompletnym braku zaufania a przydzyndzalanie się do rumienia na skórze to idiotyzm pierwszej kategorii.
      Zastanów się czy warto wiązać się z takim człowiekiem, zatruje Ci życie.

A jeśli już o zdradach mowa to o ile się orientuję można to robić bezśladowo aż facetowi rogi zahaczą o powałę więc niech ten Twój taki cwany nie będzie.

I żeby nie był że jestem sfrustrowaną feministką to jestem wieloletnią szczęśliwą mężatką której mąż, wczoraj gdy wróciłam późno do domu powiedział: o, rumień Ci wyskoczył. Bo to był rumień i żadne z nas nie zastanawiało się dla czego. Tak się zdarza i już.

• kr_ka_11 Re: malinka 25.01.11, 10:09
        musze przyznac racje, mialam niestety do czynienia z facetem chorym z zazdrości i prawie, że skończyłam z depresją. żeby nie było tak, że z czasem zaczniesz doszukiwać się winy w sobie, usprawiedliwiając jego czyny, znajomi się od Ciebie odsuną do czego on będzie skutecznie dążył i w efekcie zostaniesz sama jak palec. mnie dojrzenie do zakończenie takiego związku zajęło ponad rok, a z perspektywy czasu nie pamiętam ani jednej dobrej chwili. co gorsze nic do mnie nie docierało, choć wiele osób w tym rodzina próbowała przemówić mi do rozsądku. wszyscy byli mądrzy tylko nie ja smile

jeśli facet doszukuje się malinek i sugeruje Ci, że go zdradzasz to najnormalniej w świecie nie ma do Ciebie szacunku.. zastanów się dobrze na tą sytuacją, bo jest chora.
    • ala.ked Re: malinka 25.01.11, 14:49
      może to zrobił łańcuszek??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka