Dodaj do ulubionych

Tez o okularach

28.01.11, 16:59
Potrzebuje okularow do jazdy autem.Antyrefleksow czy jakos tak.Kto zna,uzywa i moze polecic firme, ktora robi dobre druge oczywink?
Obserwuj wątek
    • hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 17:21
      Chodzi o okulary korekcyjne czy przeciwsłoneczne?
      Może chodzi o polaryzacyjne/polaroidy?
      • krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:04
        Polaryzacyjne, by mnie tak nie oslepiali na autobahnachtongue_out wzrok mam dobry, ale mi tak swiatla po oczach daja,ze zdecydowalam sie zakladac okulary.
        • hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:13
          krapheika napisała:
          > wzrok mam dobry, ale mi tak swiatla po oczach daja,ze zdecydowalam sie zakladac okulary.

No to masz chyba problem bo z tego co widze to polaroidy robi się jedynie na szkłach przyciemnianych: "ograniczają do minimum wpływ wszelkiego rodzaju odblasków, czy oślepień przy bardzo silnym świetle, polepszają kontrast widzenia, likwidują odbicia światła od płaskich powierzchni "
          natomiast noszenie ich w nocy to problem bo co prawda nadjeżdżające z przeciwka auta nie oślepią Cię ale przez ciemne szkła możesz nie dostrzec na drodze czegoś istotnego.
          • krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:41
            Jak mnie oslepiaja to tez niedostrzegam.
            • hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:12
              krapheika napisała:

> Jak mnie oslepiaja to tez niedostrzegam.

Wiem big_grin
              Ale jak staniesz przed sądem za potrącenie pijaka to "nie widziałam bo mnie oślepiło" brzmi lepiej niż "nie widziałam bo miałam ciemne okulary" bez względu na powód tych okularów.

• krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:56
                Raczej ciezko pijakowi wtoczyc sie na autobahn, ale zawsze gdbym go przejechala moge okulary sciagnacbig_grin
                • hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 20:18
                  Myślałam że to ironiczna autobana bo mnie nie rażą światła na autostradzie gdzie pasy o przeciwnym kierunku są trochę oddalone.

>ale zawsze gdbym go przejechala moge okulary sciagnacbig_grin

No nie zawsze.
          • elaelisheva Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:47
            Są specjalne do prowadzenia samochodu, chyba w tonacji pomarańczowej mają szkła...., nie pamiętam już koloru szkieł, ale są na bank!
            Trzeba pytać o okulary do prowadzenia samochodu, polaryzacyjne oczywiście.
            • elaelisheva Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:49
              tu masz wypas:
              www.okularypolaroid.pl/okulary_przeciwsloneczne/5/okulary_dla_kierowcow
            • hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:08
              Idąc tropem gogli narciarskich to chyba żółte by się nadały.
              • tymoteusz.a Re: Tez o okularach 29.01.11, 13:56
                Noszę korekcyjne. Szkła robione na zamówienie cylindryczno-sferyczne tzw. plastyki. Przeźroczyste z powłoką antyodblaskową (do komputera). W sklepie wędkarskim kupiłem nakładki p.słoneczne mocowane uchwytem na sprężynce. Cały zestaw b. lekki bo oprawki tytanowe. Przy szkłach mineralnych (szklanych) po 6 godzinach jazdy miałem obtarty nos. Szukam nakładek w kolorze żółtym do jazdy w nocy.
    • joanka-r Re: Tez o okularach 29.01.11, 18:10
      Tylko vision express mogę polecić, od 2 lat noszę od nich okulary, i jestem zadowolona. Jedne z powłoką antyrefleksową a na lato fotochromy....Tanio nie mają, ale są zniżki.
      • krapheika Re: Tez o okularach 29.01.11, 21:03
        Ta firma nie istnieje w moim krajutongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka