krapheika 28.01.11, 16:59 Potrzebuje okularow do jazdy autem.Antyrefleksow czy jakos tak.Kto zna,uzywa i moze polecic firme, ktora robi dobre druge oczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 17:21 Chodzi o okulary korekcyjne czy przeciwsłoneczne? Może chodzi o polaryzacyjne/polaroidy? Odpowiedz Link
krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:04 Polaryzacyjne, by mnie tak nie oslepiali na autobahnach wzrok mam dobry, ale mi tak swiatla po oczach daja,ze zdecydowalam sie zakladac okulary. Odpowiedz Link
hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:13 krapheika napisała: > wzrok mam dobry, ale mi tak swiatla po oczach daja,ze zdecydowalam sie zakladac okulary. No to masz chyba problem bo z tego co widze to polaroidy robi się jedynie na szkłach przyciemnianych: "ograniczają do minimum wpływ wszelkiego rodzaju odblasków, czy oślepień przy bardzo silnym świetle, polepszają kontrast widzenia, likwidują odbicia światła od płaskich powierzchni " natomiast noszenie ich w nocy to problem bo co prawda nadjeżdżające z przeciwka auta nie oślepią Cię ale przez ciemne szkła możesz nie dostrzec na drodze czegoś istotnego. Odpowiedz Link
krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:41 Jak mnie oslepiaja to tez niedostrzegam. Odpowiedz Link
hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:12 krapheika napisała: > Jak mnie oslepiaja to tez niedostrzegam. Wiem Ale jak staniesz przed sądem za potrącenie pijaka to "nie widziałam bo mnie oślepiło" brzmi lepiej niż "nie widziałam bo miałam ciemne okulary" bez względu na powód tych okularów. Odpowiedz Link
krapheika Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:56 Raczej ciezko pijakowi wtoczyc sie na autobahn, ale zawsze gdbym go przejechala moge okulary sciagnac Odpowiedz Link
hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 20:18 Myślałam że to ironiczna autobana bo mnie nie rażą światła na autostradzie gdzie pasy o przeciwnym kierunku są trochę oddalone. >ale zawsze gdbym go przejechala moge okulary sciagnac No nie zawsze. Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:47 Są specjalne do prowadzenia samochodu, chyba w tonacji pomarańczowej mają szkła...., nie pamiętam już koloru szkieł, ale są na bank! Trzeba pytać o okulary do prowadzenia samochodu, polaryzacyjne oczywiście. Odpowiedz Link
elaelisheva Re: Tez o okularach 28.01.11, 18:49 tu masz wypas: www.okularypolaroid.pl/okulary_przeciwsloneczne/5/okulary_dla_kierowcow Odpowiedz Link
hela6 Re: Tez o okularach 28.01.11, 19:08 Idąc tropem gogli narciarskich to chyba żółte by się nadały. Odpowiedz Link
tymoteusz.a Re: Tez o okularach 29.01.11, 13:56 Noszę korekcyjne. Szkła robione na zamówienie cylindryczno-sferyczne tzw. plastyki. Przeźroczyste z powłoką antyodblaskową (do komputera). W sklepie wędkarskim kupiłem nakładki p.słoneczne mocowane uchwytem na sprężynce. Cały zestaw b. lekki bo oprawki tytanowe. Przy szkłach mineralnych (szklanych) po 6 godzinach jazdy miałem obtarty nos. Szukam nakładek w kolorze żółtym do jazdy w nocy. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Tez o okularach 29.01.11, 18:10 Tylko vision express mogę polecić, od 2 lat noszę od nich okulary, i jestem zadowolona. Jedne z powłoką antyrefleksową a na lato fotochromy....Tanio nie mają, ale są zniżki. Odpowiedz Link