Dodaj do ulubionych

DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D

16.04.11, 07:45
1. Nie myję okien ponieważ kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił sobie krzywdę.

2. Nie pastuję podłóg, ponieważ boję się że któryś z gości się poślizgnie i coś sobie złamie, a ja będę mieć wyrzuty sumienia (i do tego mógłby mnie zaskarżyć)

3. Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają się we wszystkim co ja mówię. Nie tak jak reszta rodziny.

4. Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom.

5. Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę żeby reszta była zazdrosna.

6. Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ nie będę się przecież wtrącać w Boskie sprawy. Bóg to projektant doskonały.

7. Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ nikt ich potem w życiu nie znajdzie.

8. Kiedy robię imprezę nie szykuje nic wykwintnego, ponieważ nie chcę aby goście się stresowali, co mają mi podać, kiedy to ja do nich zajrzę z wizytą.

9. Nie prasuję, ponieważ wierzę etykietom - "nie wymaga prasowania".

10. Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić. Zostać pomarszczonym, zrzędliwym starym prykiem !!!

No, kto jeszcze wymyśli radosne, wiosenne, przedświąteczne "przykazania" dla ludzi, którzy nie lubią sami sobie stresu przydawać? smile
https://r1.sgsr.us/imgs/125/y9506_125.gif
Obserwuj wątek
    • leksisi Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 10:22
      dobre!
    • gonia225 Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 10:59
      Bardzo dobre!
    • lukrecja34 Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 12:22
      boskie-zwłaszcza pkt 1,3,4,5,6 big_grin
    • anu_anu Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 14:12
      11. Maluję jaja i robię stroiki - bo czymś trzeba podkreślić świąteczną atmosferę. A ja to lubię!
      • wiatro-dmorza Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 15:51
        Bosskie!!!
        13. Nie napinam się, ponieważ jestem Panią Domu - Boginią Domowego Ogniska, a nie darmową służącą. smile
    • to-wlasnie-ja Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 16:16
      Bóg Ci zapłać dobra kobieto big_grin Wydrukuję i powieszę w widocznym miejscu. NAJWIDOCZNIEJSZYM smile
      • gwiazdeczka-z-nieba Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 16.04.11, 18:57
        14. Nie trzepię dywanów, aby nie zakłócać sąsiadom na osiedlu ciszy i spokoju.
        15. Nie piekę ciast, panie z cukierni też chcą zarobić.
        16. Zdjęłam firanki, ale ich nie wieszam na nowo, wiem, że moje biedne sąsiadki nie mają swojego życia, i w związku z tym chcą wiedzieć co się dzieje u mnie w domu, niech sobie kobieciny patrzą do woli.
        • mama.rozy Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 17.04.11, 08:16
          NIE DENERWOWAC SIĘ TEŚCIOWĄ!!!
          to do mnie
          • kr_ka_11 Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 18.04.11, 13:24
            mama.rozy napisała:
            > NIE DENERWOWAC SIĘ TEŚCIOWĄ!!!
            > to do mnie

podpisuje się pod tym smile
    • ladyjm Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 17.04.11, 21:27
      HEHEHE dobre, z tym ze ja ogrodu nie mam ale do reszty to w zasadzie sie stosuje. maz sprzata smile
    • otterly Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 18.04.11, 11:13
      super!smile

17. Nie więżę rodziny przy stole i nie tuczę ich nadmiarem cholesterolu, tylko zabieram na wycieczkę rowerową z piknikiem na polance.
      • kanga_roo Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 18.04.11, 14:19
        nie robię imprezy, bo wiem, że i rodzice, i teściowie będą szczęśliwi, mogąc mnie gościć u siebie big_grin
        w związku z powyższym co zrobię, to będzie dobrze. a jeśli nic nie zrobię, też będzie dobrze.
    • magdafront Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 18.04.11, 19:17
      Nie kupuje zadnych specjalnych produktow na Swieta bo to bylby skandal jakby sie zmarnowaly przez nadmiar te zakupione przez mame i tesciowa tongue_out
    • ivoncja Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 19.04.11, 11:46
      Jesteś jak zwykle niezawodna! smile
      Moje wątpliwości przestały istnieć.
      ---------------------------
      Bardzo łatwo podbić moje serce- wystarczy być kotem. smile
      ---------------------------
      ivoncja.blox.pl/html
    • nicol.lublin Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 19.04.11, 11:58
      ad4 - to nie pajęczyny!!! to babie lato!!! smile
      • doti_cz Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 20.04.11, 21:20
        Wiedziałam, że moje świąteczne podejście ma jakiś plan wyjściowy ;D Patrzę tu i czytam i już wszystko wiem. Tylko faktycznie może wydrukuję i powieszę na lodówce żebym nieopatrznie nie zdurniała ;D
    • niedobre uff, dzięki 22.04.11, 23:08
      Wyprodukowałam się o nieumutych oknach, ale widzę, że nie jestem osamotnionawink

kolejne: zostawiam cały ten bałagan i wyjeżdżam do teściowej. Z kupnym ciastem.
    • dwapsyikot Re: DEKALOG WDPD PRZED WIELKANOCĄ :D 24.04.11, 17:27
      pod każdym słowem podpisuję się dwa razy !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka