Dodaj do ulubionych

WDPD u kosmetyczki

16.05.11, 10:03
Mam trochę, niewiele, zaskórników koło nosa. Zawsze usuwałam sobie je plastrami Nivei, ale z bliżej niewiadomej mi przyczyny plastry zostały wycofane. Rozważam czyszczenie twarzy u kosmetyczki - może to dziwne, ale nigdy tego nie robiłam - nie miałam potrzeby.
I teraz pytanie - czy takie czyszczenie ma sens? Czy efekt jest zadowalający? Macie jakies pozytywne doświadczenia?
Dodam, że nie myślę o żadnej termoabrazji itd, chodzi mi o samo oczyszczanie.
Dzięki za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • autumna Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 11:05
      Chodziłam kiedyś na czyszczenie parę razy, nic to nie dawało. Po dwóch-trzech dniach zaskórniki takie same jak wcześniej. Pod szumną nazwą "oczyszczanie" kryje się zwykłe wyciskanie zaskórników po rozgrzaniu twarzy ciepłym kompresem lub parą + na koniec jakiś zabieg lub maseczka ściągająca pory.
    • danuu Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 11:14
      Ja dostałam zapas od znajomej z zagranicy płatków Biore i ich używam smile Ale zauważyłam też, że mam o wiele lepszą skórę odkąd używam kosmetyków do pielęgnacji twarzy Tołpa Huminea.
      Do kosmetyczki chodzę sporadycznie - boję się, bo mam wrażliwą skórę, wszelkie kwasy i inne metody są dla mnie za mocne. A peeling enzymatyczny robię sobie w domu wink
      • danuu Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 11:17
        Aha, a jak kiedyś zapytałam znajomej właścicielki drogerii czemu je wycofali, to powiedziała, że badania wskazały, że Polki słabo wierzą w ich skuteczność i w kwestii walki z wągrami wybierają własne pazury <sciana>
        • madzioreck Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 23:05
          Ściana, nie ściana - miałam do czynienia tylko z płatkami Nivea, i nikomu, kogo znam, a kto tego używał, łącznie ze mną, płatki te nie usunęły ani pół zaskórnika wink
          • ko_kartka Re: WDPD u kosmetyczki 18.05.11, 09:09
            Mnie usuwały. Ale do mnie przyklejały się na mur beton i bardzo bolało ich zrywanie, chyba nawet dorobiłam się przez to kilku pajączków na skrzydełkach. Skrzydełkach nosa.
    • at.at Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 12:25
      Ja chodzę na czyszczenie, bo mam cerę naczynkową, nie mogę robić w domu pilingów ścierających, a te domowe enzymatyczne są słabe, przynajmniej dla mnie. I po ostatnim czyszczeniu problemy z tłustymi partiami skóry skończyły się jak ręką odjął, chociaż kosmetyczka mówiła, że czyszczenie ich nie zastopuje. A jednak!
      • kreatywneszycie.pl Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 13:15
        w sieci mozna kupic sporo kosmetykow profesjonalnych, nawet w wiekszych takich opakowaniach, ja tez po kilku zabiegach oczyszczania itp, stwierdzilam, ze efekt trwa ok 3-5 dni i optem dalej to samo, problem wagrow czesto ponoc wynika ze specyfiki skory, jesli ma szerokie pory no to w tych porach tak czy siak beda sie gromadzily zaskorniki.
    • jarka63 Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 15:22
      Oczyszczanie manualne działa doraźnie, tzn. nie pomoże Ci pozbyć się zaskórników raz na zawsze, a dodatkowo może niepotrzebnie rozszerzyc pory skóry.
      Skuteczniejsze jest złuszczanie kwasami lub kremami z kwasami, ale to trochę potrwa.
    • baba-baba Re: WDPD u kosmetyczki 16.05.11, 22:41
      Lepiej uzywaj systematycznie kosmetyków odblokowujących pory,bo wiadomo że są one zapychane przez kurz,resztki makijażu.Ja polecam Vichy,kosztuje różnie 35-45 ale jest wydajny,chodzi o żel do mycia twarzy.
      • joanna-pl Re: WDPD u kosmetyczki 17.05.11, 06:40
        Nie miałam nigdy większych problemów z cerą ale do kosmetyczki starałam się od czasu do czasu pójść.Teraz korzystam np z zabiegu o nazwie kawitacja.Poleciła mi go właśnie kosmetyczka.Zabieg można wykonywać o określonej porze roku.W wyniku tego zabiegu zostaje usunięta (poprzez taką ssawkę)warstwa martwego nabłonka.Po zabiegu,co można zaraz ocenić,skóra jest bardzo gładka,wyrównana.
      • hela6 Re: WDPD u kosmetyczki 17.05.11, 09:10
        baba-baba napisała:
        > ,bo wiadomo że są o
        > ne zapychane przez kurz,resztki makijażu.

A skąd to takie wiadomo?
        Pory są zapychane przez substancje produkowane przez nasz organizm niestety.

Co do pozostałych aspektów opisanych przez koleżanki to plastry nie każdą skórę potrafią oczyścić. Mojej nie potrafią. Kosmetyczka tez nie daje rady bo mam bardzo zwartą tkankę i pory bardzo trudno "rozpulchnić". I mam wrażenie ze właśnie oczyszczanie u kosmetyczki "rozszerzyło " moi pory a właściwie ich ujście.
        Są jednak cery którym służą albo plastry albo kosmetyczka albo jedno i drugie.

Jak nie wypróbujesz to się nie dowiesz, jedna wizyta Ci nie zaszkodzi.
        Jest jeszcze opcja że trafisz na kiepska kosmetyczkę która zrobi to kiepsko i tez nie będziesz zadowolona.
    • jarka63 Re: WDPD u kosmetyczki 17.05.11, 12:10
      Mnie na zaskórniki bardzo pomógł Effaclar K La Roche Posay.
    • ko_kartka Re: WDPD u kosmetyczki 18.05.11, 09:11
      Dziewczęciem będąc regularnie chodzilam do kosmetyczek na oczyszczanie twarzy. Tylko jedna, jedyna potrafiła mi tę twarz rzeczywiście oczyścić, a nie rozbabrać tak, że tydzień mi strupy schodziły. Dlatego generalnie nie polecam, można to sobie zrobić samemu w domu i efekt będzie taki sam.
    • ladyjm Re: WDPD u kosmetyczki 18.05.11, 11:00
      czyszczenie manualne ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. osobiscie wole mikrodermabrazje.
    • zuza_m_zuza_m Re: WDPD u kosmetyczki 18.05.11, 15:33
      Może mogłybyście polecić coś wypróbowanego (żel, peeling) na zaskórniki dla cery wrażliwej, naczynkowej?
      Ja mam wrażenie, że jedna kosmetyczka właśnie "uaktywniła" mi pory, w tym sensie, że w miejscach, gdzie do tej pory problemów nie było, nagle się pojawiły uncertain Dałam sobie spokój z kosmetyczkami, odkąd moja sprawdzona zamknęła interes, a inna mnie zawiodła.
    • lolka33 Re: WDPD u kosmetyczki 18.05.11, 16:43
      A czemu ich nie kupisz na allegro ? Kosztują 1 zł za sztukę więc warto wziąć na zapas aby obniżyć koszty przesyłki. Ja zamawiam to razem z kosmetykami dla wszystkich dziewczyn z pracy i jak się koszta podzieli na ilość osób to koszt wysyłki jest znikomy. Każda z nas ma swoje stałe kosmetyki albo niedostępne w sklepach albo dużo tańsze na allegro i kupujemy wspólnie i zbiorczo smile Polecam.
      • jot.em.ka Re: WDPD u kosmetyczki 22.05.11, 19:21
        Dziewczyny, dzięki wielkie za odpowiedzi. Faktycznie są te plastry na Allegro, zacznę od tego, bo kosmetyczki sprawdzonej nie mam.
    • weisefrau Re: WDPD u kosmetyczki 22.05.11, 23:44
      Kosmetyczka jest droga, bolesna i nieskuteczna. Jeśli pomagają Ci plastry, to masz suchą skórę, tłustej taki plaster nie oczyści, bo się nie przyklei do sebum. Plastry lepsze i niczym się nie zarazisz.
      • sajolina Re: WDPD u kosmetyczki 23.05.11, 15:40
        Ja mam tłustą skórę, używałam tych plasterków i na pewno nie były rewelacyjne, ale pomagały i były mniej bolesne od kosmetyczki. Jak się za mocno przykleją, to trzeba zamoczyć plasterek, a nie odrywać na siłę aż do popękania naczynek. Kupuję je teraz na allegro (nivea).

Na oczyszczaniu mechanicznym byłam u kosmetyczki dwa razy - boli bardzo, skóra jest podrażniona przez kilka dni i się potem złuszcza. Za żadnym razem Panie nie usunęły mi wszystkich zaskórników, a efekt utrzymał się może przez 2-3tyg, potem było to samo, trzeba by chodzić regularnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka