Dodaj do ulubionych

wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość

08.06.11, 12:59
Wiem ,że jesteście mistrzyniami podpowiedzi. mam nadzieję ,że to nie jest wbrew zasadom ale zapytam- czy możecie polecić miejscowość w Turcji, region do którego warto się wybrać ? Moja córka z zięciem chcieliby spędzić tam wakacje w tym roku. Chcieliby trochę pozwiedzać i aby nie była to miejscowośc oddalona więcej niż 100 km od lotniska.
Obserwuj wątek
    • zla_wiedzma Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 13:07
      Mogę polecić Kemer i Side (leci się do Antalayi). Antalayi nie polecam bo to duże i huczne miasto. Poza tym jak chcą zwiedzać to jakąś niezbyt męczącą objazdówkę po Turcji polecam np. Orient Expres-byłam dwa lata temu i były to jedne z fajniejszych wakacji.
      • kr_ka_11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 13:18
        moi teściowie byli w Belek i w tym roku też tam jedziemy, natomiast moi rodzice ukochali sobie rejony Bodrum i jeśli nie byłaś w Grecji to warto tam jechać. fajne są opcje rejsów na Kos i Rodos.
        • zla_wiedzma Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 13:33
          kr_ka a mogą polecić jakiś konkretny hotel w Bodrum.. ?
          • kr_ka_11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 13:38
            moi rodzice w tym roku jada do Golden Beach to nie jest samo Bodrum, tylko okolice (4 km od Turgutreis), hotel ten polecili im znajomi, podobno dobre jedzenie ale plaża nie jakaś rewelacyjna.

natomiast w zeszlym roku byli w Kaktus Fler(?) ale to bylo ze Scana, nie wiem czy teraz jest ten hotel w ofercie. byl super, malo Polakow, glownie Francuzi i Holendrzy, kameralny.
            • kr_ka_11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 13:40
              o ten www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Cactus+Fleur+Beach-hid_60938.html
              • wajasa Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 14:11
                Byliśmy w Side-Kumkoy hotel Side Mare Resort SPA miejscowość Side nie ciekawa,
                polecam miejscowość Turunc lub Icmeler, te dwie miejscowośći są nie duże, kwieciste, z hotelu widać góry, widoki prześliczne. Turunc i Icmeler leży blisko Marmaris ( samo Marmaris również jest ciekawe)
                • zla_wiedzma Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 09.06.11, 07:17
                  Samo Side Ci się nie podoba ? Wiem, że podobanie rzecz względna ale Side ma trochę do zaoferowania... Np. świątynia Apolla gdzie ponoć Kleopatra umawiała się na randki i wiele innych zabytków.. Dlatego pozwolę się sobie nie zgodzić że Side jest nieciekawe wink
    • budzik11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 14:40
      Ja byłam w Antalyii - to jest na tzw. tureckiej riwierze. Morze, góry, lotnisko na miejscu. Hotel Venezia Palace. Obok - ciekawostka - hotel Kremlin, zbudowany na obraz i podobieństwo rosyjskiego Kremla (bo większość gości w tamtejszych kurortach to bogaci Rosjanie).
    • albrezanica77 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 08.06.11, 16:07
      Ja byłam w miejscowości Konakli niedaleko Alanyi, ok. 2h autobusem od lotniska z Antalyi. Miejscowość nieduża z mnóstwem hoteli - praktycznie jeden obok drugiego smile Byliśmy na wycieczce w Alanyi, Manavgat, Aspendos, Side zwiedzaliśmy samodzielnie (bardzo ładne miasto - dużo ruin, zabytków, żółwie w morzu - rewelacja). Hotel Hedef Resort dosyć duży z basenami i blisko do plaży.
    • woda.lekko.gazowana Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 09.06.11, 14:42
      ale chcą się bardziej byczyc nad morzem czy bardziej - zobaczyć coś fajnego?
      jesli to drugie, to polecam Kapadocję, noclegi w Goreme, a lotnisko w Nevsehir smile
    • joanna_poz Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 09.06.11, 20:31
      Side
      okolice Bodrum
      okolice Kemeru
      • kreatywneszycie.pl Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 11.06.11, 12:51
        ja bylam w Alanyi w hotelu na koncu miejscowosci co bylo fajne bo plaza malo zaludniona i piekne widoki, im blizej centrum tym wiecej hoteli co niekoniecznie jest fajne, bo jest po prostu glosno wiecozrami. ale slyszalam ze Side jest fajna mala miejscowoscia, jesli wybierze sie hotel ktory oferuje rozne rozrywki to mysle ze bedzie ok.
        • seelerek Icmeler! 11.06.11, 16:41
          Właśnie wróciłam z Icmeler, hotel Aqua, obok Marti- też polecam.
          Był to mój 4 wyjazd do Turcji, za każdym razem byłam w innym rejonie, ale Icmeler mnie zachwycił. Miejscowość jest przepiękna, urocza wręcz, mała kameralna, co nie znaczy, że można się nudzić.Tak pięknej , czystej i ukwieconej miejscowości nie spotkałam w Turcji. Z Icmeler do Marmaris biegnie brzegiem morza 9-kilometrowa, widowiskowa promenada, co kilka metrów knajpka, ławeczki, leżaki na plaży. Można pojechać na wycieczki do Efezu, Pamukkale, Dalyan etc. Nie polecam natomiast Alanii - ogromne betonowe blokowisko z wysokimi hotelami, tłok, ścisk, żadnej atmosfery - jedyny pozytyw to w miarę bliska odległość do Kapadocji, którą też ogromnie polecam. Udanych wakacji!
          • wajasa Re: Icmeler! 21.07.11, 12:23
            oj mnie Icmeler również zachwycił my byliśmy w Turunc miejscowość dalej ale często statkiem pływaliśmy do Icmeler, tak pięknych miejscowości nie widziałam.
    • kassiape Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 15.06.11, 13:23
      Najpiękniejsze miejsce w Turcji - błękitna lagona, wybrzeże egejskie, Bajka po prostu.
      Hotel belchekiz bitch ( chyba tak sie to pisze smile, najwspanialsze nasze wakacje!
      Wszystko dostosowane równiez dla maluszków.
      Podobało mi sie też w IStambule - ale to raczej w formie wakacyjnego zwiedzania.
      • kr_ka_11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 27.07.11, 07:09
        Hotel belchekiz bitch

wow, śliczna nazwa smile
    • pies-li-kot Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 23.07.11, 23:13
      Oludeniz. Znajdź zdjęcia i będziesz wiedziała dlaczegosmile Stąd wycieczki do wąwozu Saklikent, rejs po morzu, jak ktoś lubi oglądać ziemię z wysokości - loty paralotniami.
      Side o.k. ale wybrzeże egejskie wygrywa.
    • loola_kr Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 26.07.11, 23:42
      Zalezy co kto lubi.
      My bylismy na riwierze dwa razy (w Side i Incekum), na wybrzezu egejskim (okolice kusadasi) i w tym roku jedziemy do Belek.
      Wybrzeż eegejskie jest cudowne, super klimat, w dzień goroąco w nocy chłodno ale wiekszoś cplazy jest kamienistych. Morze chłodniejsz bo ok. 25 st. Ale jest spoor do zwiedxzania.
      natomiast na Riwierze upał w dzień i w noc, morze bardzo ciepłe 32 st., plaż epiaszczyste, duze, łagodne zejścia do morze (pewnie zalezy w jakim miejscu ale nam sie akurat takie trafiły).
      Ogolnie uwielbimay Turcje, jedziemy 4 raz i w przyszłym roku pewnie tez pojedziemy smile
      • kr_ka_11 Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 27.07.11, 07:11
        loola_kr napisała:
        w tym roku jedziemy do Belek.

do jakiego hotelu?

my też do Belek, Barcelo Tat
        • kostruszka Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 28.07.11, 19:10
          A jakie są - orientacyjnie - ceny za dwutygodniowe wczasy w Turcji np. 2+2?

• loola_kr Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 31.07.11, 22:32
            zalezy jakie 2+2 smile tzn jaki wiek dzieci i kiedy kupujesz wczasy. ale przy jednym dziecku małym, płacącym tylko za przelot min. 11 000... ale to nie bedzie super hiper hotel....
        • loola_kr Re: wakacje w Turcji- jaki region, miejscowość 31.07.11, 22:29
          my do Chevro Sirena... chyba w tym roku niezbyt dobrze wybrałam sądząc po opiniach na forum Turcja....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka