Dodaj do ulubionych

frytki z piekarnika

30.07.11, 13:50
Witam, czy macie sprawdzony sposób na chrupiące frytki? nie mam frytkownicy, pozostaje piekarnik. zachciało mi się takich chrupiących, nie ociekających tłuszczem...
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 14:14
      Mam sposób - kupuję paczkę mrożonych frytek, wyrzucam na blachę, piekę 20 minut w 210 stopniach i mam pyszne frytki.
      • gazeta_mi_placi Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 20:22
        Prawdziwie smaczne frytki to te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu.
    • ko_kartka Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 23:02
      Wedle mnie - tylko te ociekające tłuszczem z garnka lub frytownicy są chrupiące. Jeszcze mi z piekarnika chrupiące nie wyszły, niestety.
      • stef63 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 11:00
        Ja z piekarnika lubię takie, inne nie bardzo mi smakują.

www.frisco.pl/product/8710438040531/MCCAIN_Sprinter_4x_Spedd_Super_szybkie_frytki.xhtml

Czytałam kiedyś, nie pamiętam gdzie, że frytki do piekarnika są robione z jakiejś mączki,
        a nie z kartofli, chociaż na opakowaniach tych frytek pisze, że są z kartofli.
        Może ktoś coś wie na ten temat?

Dla mnie frytki z piekarnika są bardzo wygodne, ładnie pachnie takimi frytkami (nie śmierdzi olejem), są dośc drogie i chyba nie za bardzo zdrowe.

• hela6 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 11:24
          Ło matko, najdroższe ziemniaki świata smile
          Z mąki ziemniaczanej ew. są robione więc jak by nie patrzeć to z ziemniaków.

Mnie się tak nie przelewa, za te pieniądze miałabym kilo mięsa i kość na ogórkową.
          Ale jak kogoś stać i lubi to sobie może pozwolić.

Raz kupiłam frytki gotowe do pieca, możne dla tego że były znacznie tańsze nie zyskały uznania.
        • budzik11 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 12:40
          Oooo ja firmy McCain nie kupuję, kupiliśmy kiedyś jakieś "Wiejskie ziemniaczki" czy jakoś tak, w żółtym opakowaniu - i to była guma, nie ziemniaczki. Fuj.
          • anula36 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 12:57
            abardzo rzadko jem takie frytki ale jak jzu to wlasnie z Mccaina takie cieniutkie - rozrzucam po blasze zeby sie nei stykaly ze soba i podrumieniam. Chrupia az milo.
    • vvrotka Re: frytki z piekarnika 01.08.11, 17:12
      Swego czasu przetestowałam chyba wszystkie frytki na rynku, markowe i z bidronki. Najlepiej wypadły frytki z tesco, są grube, proste i karbowane, wszystkie wychodzą pycha. Najważniejsze to najpierw nagrzać piekarnik na 3-5 minut przed włożeniem i ustawić na wysoką temperaturę 210-230 stopni, piec aż się zarumienią. Zawsze chrupiące wychodzą bez porównania z oleju.
      • ka_thy Re: frytki z piekarnika 01.08.11, 18:00
        O tak, potwierdzam - frytki z Tesco, takie w pomarańczowym opakowaniu, są super big_grin
        • coco-87 Re: frytki z piekarnika 05.08.11, 12:49
          frytki z tesco są ok, ale jak dla mnie jednak trochę za suche. Chyba że jakiś błąd w trakcie przygotowania popełniam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka