mala_mi25 30.07.11, 13:50 Witam, czy macie sprawdzony sposób na chrupiące frytki? nie mam frytkownicy, pozostaje piekarnik. zachciało mi się takich chrupiących, nie ociekających tłuszczem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 14:14 Mam sposób - kupuję paczkę mrożonych frytek, wyrzucam na blachę, piekę 20 minut w 210 stopniach i mam pyszne frytki. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 20:22 Prawdziwie smaczne frytki to te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: frytki z piekarnika 30.07.11, 23:02 Wedle mnie - tylko te ociekające tłuszczem z garnka lub frytownicy są chrupiące. Jeszcze mi z piekarnika chrupiące nie wyszły, niestety. Odpowiedz Link
stef63 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 11:00 Ja z piekarnika lubię takie, inne nie bardzo mi smakują. www.frisco.pl/product/8710438040531/MCCAIN_Sprinter_4x_Spedd_Super_szybkie_frytki.xhtml Czytałam kiedyś, nie pamiętam gdzie, że frytki do piekarnika są robione z jakiejś mączki, a nie z kartofli, chociaż na opakowaniach tych frytek pisze, że są z kartofli. Może ktoś coś wie na ten temat? Dla mnie frytki z piekarnika są bardzo wygodne, ładnie pachnie takimi frytkami (nie śmierdzi olejem), są dośc drogie i chyba nie za bardzo zdrowe. Odpowiedz Link
hela6 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 11:24 Ło matko, najdroższe ziemniaki świata Z mąki ziemniaczanej ew. są robione więc jak by nie patrzeć to z ziemniaków. Mnie się tak nie przelewa, za te pieniądze miałabym kilo mięsa i kość na ogórkową. Ale jak kogoś stać i lubi to sobie może pozwolić. Raz kupiłam frytki gotowe do pieca, możne dla tego że były znacznie tańsze nie zyskały uznania. Odpowiedz Link
budzik11 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 12:40 Oooo ja firmy McCain nie kupuję, kupiliśmy kiedyś jakieś "Wiejskie ziemniaczki" czy jakoś tak, w żółtym opakowaniu - i to była guma, nie ziemniaczki. Fuj. Odpowiedz Link
anula36 Re: frytki z piekarnika 31.07.11, 12:57 abardzo rzadko jem takie frytki ale jak jzu to wlasnie z Mccaina takie cieniutkie - rozrzucam po blasze zeby sie nei stykaly ze soba i podrumieniam. Chrupia az milo. Odpowiedz Link
vvrotka Re: frytki z piekarnika 01.08.11, 17:12 Swego czasu przetestowałam chyba wszystkie frytki na rynku, markowe i z bidronki. Najlepiej wypadły frytki z tesco, są grube, proste i karbowane, wszystkie wychodzą pycha. Najważniejsze to najpierw nagrzać piekarnik na 3-5 minut przed włożeniem i ustawić na wysoką temperaturę 210-230 stopni, piec aż się zarumienią. Zawsze chrupiące wychodzą bez porównania z oleju. Odpowiedz Link
ka_thy Re: frytki z piekarnika 01.08.11, 18:00 O tak, potwierdzam - frytki z Tesco, takie w pomarańczowym opakowaniu, są super Odpowiedz Link
coco-87 Re: frytki z piekarnika 05.08.11, 12:49 frytki z tesco są ok, ale jak dla mnie jednak trochę za suche. Chyba że jakiś błąd w trakcie przygotowania popełniam... Odpowiedz Link