Dodaj do ulubionych

dobra pościel

23.08.11, 15:36
Dziewczyny może, któraś mi doradzi. Szukam fajnej pościeli ale.... bardzo mi się podoba z bawełny satynowej i taka sobie kupiłam, ale niestety mam psa, który włazi nam do łóżka i wiadomo zostawia pełno kudłów. No właśnie i po wypraniu załamałam się. Pościel była cała w "kuleczkach". Prawie godzinę walczyła z nimi za pomocą takiego wałeczka do odzieży. Niestety bawełna satynowa troszeczkę się kudłaci a jak do tego doszła sierść mojego psa to katastrofa. Koleżanka doradziła mi żeby kupić z kory. Co wy na to?? Może używacie pościel z kory i możecie doradzić jakiego producenta kupić. Tylko chciałabym żeby kora była taka "solidna" a nie taka jak z marketów
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: dobra pościel 23.08.11, 16:14
      Mam z kory i z bawełny, dobra jest pościel z Bielawy.
      • ada16 Re: dobra pościel 23.08.11, 16:44
        bielawa tak.
        Dobrą gatunkowo pościel sprzedaje na allegro producent , nie pamiętam nazwy sprzedawcy ,ale w tytule kazdej aukcji wpisuje NYKS ( to chyba nazwa sklepu).
        Kupowałam 2 krotnie, jakość bardzo dobra, ceny przeciętne.
        Nie , nie jestem sprzedawcą , pracownikiem ...
        • smutas13 Re: dobra pościel 24.08.11, 10:19
          Wczoraj skusiłam się na komplet pościeli z kory -z Bielawy. Wygląda na solidną. Poszwa i poszewki zamykane na zamek błyskawiczny. Właśnie przechodzi pierwsze pranie.
          Lubię pościel z kory.
          • boby_moby Re: dobra pościel 24.08.11, 10:56
            właśnie oglądałam pościel z kory z bielawy i czytałam opinie, naprawdę są bardzo pozytywne i nawet na jedną się napaliłam, ale niestety w komplecie nie ma poszewek na jaśki sad(
            • hela6 Re: dobra pościel 24.08.11, 12:15
              Mieszkam pod Bielawą i mam pościel z Ikei smile
              To tak na marginesie.
              Rada taka żebyście Panie operowały nazwą producenta a nie miejscowością.
              W Bielawie za komuny była jedna duża fabryka Bielbaw.
              Wiadomo że przy dużej fabryce powstają małe które żywią się odpadkami poprodukcyjnymi i sławą produktu matki karmicielki. Czasem są to całkiem przyzwoite fabryczki a czasem nie.
              Często bywa też tak że jakieś braki pracownicy mogą sobie zagospodarować i zagospodarowują na allegro. Jak to w życiu.
            • magdalaena1977 Re: dobra pościel 25.08.11, 22:18
              boby_moby napisała:

> niestety w komplecie nie ma poszewek na jaśki sad(

Ja też uważam, że to skandal wink
              Producent powinien udostępniać całą linię wyrobów w tej samej tonacji - poduszki i kołdry w różnych rozmiarach, jaśki i prześcieradła.
              Ja sama mam dość nietypowy zestaw pościeli i już mnie męczy polowanie na mniej więcej pasujące jaśki i prześcieradła, ewentualnie przerabianie na jaśki dodatkowych poduszek.
    • magdzia-5 Re: dobra pościel 24.08.11, 12:50
      my mamy pościel z satyny bawełnianej i nic się z nią nie dzieje , nie baboli się , może dlatego że jest dobrej jakości , kosztowała pow. 100 zł
      • boby_moby Re: dobra pościel 24.08.11, 15:28
        ja też mam pościel z bawełny satynowej dobrej jakości i też sporo za nią dałam a jednak sie baboli. Jedna jest firmy GRENO a druga BIELBAW. Nie wiem moze wina jest w tych kudłach psich sad(
    • mamaaoli Re: dobra pościel 25.08.11, 19:00
      Odkąd zaczęłam spać w pościeli z satyny bawełnianej nienawidzę kory. Jej jedyną zaletą jest to, że nie trzeba prasować. Polecam pościel z IKEI oraz firmy elway.
      • moo-n Re: dobra pościel 02.09.11, 20:58
        Mam satynę bawełnianą z Andropola mechaci się, traci formę, trudno poskładać ją po praniu.Teraz przymierzam się do kupna z Bielbaw, bo czytałam, że niby dobra, ale już też zwątpiłam, że taka będzie.Teraz wszystko jest szmatowate obojętnie za jakie pieniądze.Niedawno wyrzuciłam pościel kupioną 20(!!!) lat temu.Kosztowała wtedy więcej niż przeciętnie dostępna pościel, uwielbiałam ją, po praniu nie wymagała prasowania, wystarczyło ładnie poskładać. Była ładna wzorniczo, z bardzo dobrego gatunkowo materiału, jakby grubszej etaminy, czy coś takiego.Nie mogę trafić nawet na coś podobnego.Kilkakrotnie oglądałam pościel w Jysku, ale albo mi wzorniczo nie pasuje, albo jakość zostawia wiele do życzenia.Nie lubię flaneli ani kory, musi być bawełniana, ale ściśle i gęsto tkana.Większość bawełny to takie 'sito'.
        • maj18-98 Re: dobra pościel 03.09.11, 13:37
          zgadzam sie ze wiekszosć bawełnianych to sito, w dodatku szorstkie i szybko szmacieje, dla mnie pościel z Ikei to był niewypał, farbowała i to już był problem, i była bardzo szorstka, kupuję z kory ale w sklepie bo muszę dotknać czy jest gruba i miękka, w internetowych sklepach poza tym zatrzęsienie ciemnych brązów, czekolady, fioletów i różowego którego nie cierpię, lubię zielony i ciezko coś ładnego wyhaczyc
          • ilse2 Re: dobra pościel 03.09.11, 16:20
            czy któraś z Was moze wypowiedziec sie na temat jakosci pościeli firmy Villa? Nigdy nie słyszałam o tej firmie a znalazłam korzystną ofertę na tę pościel i zastanawiam się czy kupić, bo znalazłam też taki już wątek
            forum.gazeta.pl/forum/w,630,116295533,116295533,posciel_villa.html
            • kol.3 Re: dobra pościel 03.09.11, 17:19
              Ojoj, unikać zdecydowanie. Kupiłam pościel z kory firmy Villa. Kolorystycznie ładna ale tkanina cienka i mechaci się.
              Prześcieradło z frotty tejże firmy też bardzo słabego gatunku, porażka.
              Jeśli chodzi o prześcieradła z frotty z gumkami, to dotąd miałam jedno dobre, firma chyba nazywała się Mattel (nie wiem czy dobrze zapamiętałam), bardzo mocne gumki miało. Prześcieradło trwało na materacu pięknie naciągnięte i rozmiar był idealny.Satyny bawełnianej nie lubię specjalnie, uwielbiam flanelę.
              • anetapzn Re: dobra pościel 04.09.11, 12:48
                Kora albo porzadna bawełna z Bielawy, potwierdzam, zadne komplety z Jyska po 25zł. , które teraz są w promocji, tylko porzadne. Niestety, ale porzadna bawełna czy kora troche kosztuje, ale warto- co miesiac poscieli raczej sie nie wymienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka