Dodaj do ulubionych

Terminowe prawo jazdy

30.08.11, 15:57
Skonczyla mi sie waznosc prawa jazdy, i dzwonilam do jednego osrodka i pytalam o badania, i powiedziano mi ze musze zapalcic za interniste 90 zl , okuliste 60 zl i pomiar cukru 5 zl, (oczywiscie plus oplata a wydanie prawka w urzedzie kolejne 85 zl) mam wade wzroku stad terminowe prawo jazdy, czy takie cyrki z lekarzami bede musiala odbywac cyklicznie ze wzgledu na te wade wzroku?
Macie z tym jakies doswiadczenie?
Sprawa dotyczy Warszawy, jesli ktos ma jakeis sprawdzone namiary to chetnie poczytam.
Obserwuj wątek
    • tomelanka Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 20:20
      zartujesz? surprised ja tez mam terminowe ze wzgledu na wade wzroku, bylam tylko i wylacznie u lekarza zajmujacego sie badaniami kierowcow, zaplacilam 30 czy 50 za wizyte, nie pamietam bo to juz bylo jakis czas temu, no i za prawko (i za zdjecie, bo nie mialam akurat zadnego)
      dzwonilas do osrodka CZEGO?
      • kreatywneszycie.pl Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 21:48
        dzwonilam do osrodka badania kierowcow i takie rzeczy mi "uprzejma" pani powiedziala, dlatego chcialam zrobic jakis rekonesans, poszukam innego osrodka, w takim razie, dziekuje!
    • hela6 Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 20:35
      Nie mam takiego problemu ale jak tak czytam to mi wychodzi dyskryminacja niepełnosprawnych.
      Na wszelki wypadek przyjaciółce która robiła prawko poradziłam pójście w zaparte odnośnie wady wzroku.
      Na ogół jestem praworządna ale szlag człowieka trafia kiedy nikt nie kontroluje sprawności kierowców którzy prawo jazdy uzyskali 55 lat temu a przyznanie się do wady wzroku kandydata na kierowce to kara na całe życie ma być?
      • lisia312 Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 20:50
        www.badania-na-prawo-jazdy-wroclaw.com/terminowe-prawo-jazdy.html
    • mammajowa Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 20:49
      prawko mam od lat 11. pierwsze 2 razy miałam terminowe po 4 lata (bodaj). z powodu wady wzroku. teraz mam bezterminowe bo trafiłam na rozumnego lekarza (wada jest niewielka i sie nie powiększa). płaciłam 2 lata temu 60 czy 70 zł. lekarz kierowców i świstek od okulisty (drzwi w drzwi przyjmowali) wystarczyło. trwało z 30 minut wszystko. no i na szczęście mam z głowy łażenie po lekarzach.
      • ginalina Re: Terminowe prawo jazdy 30.08.11, 22:20
        Ja mam od dwudziestu paru, ale procedura podobna. Za bodajże trzecim razem dostałam na stałe.
        • z-a-g-a-t-k-a Re: Terminowe prawo jazdy 31.08.11, 09:33
          Ja mialam terminowe ze wzgledu na wade wzroku, potem poszlam do jakiegos lekarza u mnie na osiedlu w warszawie i wypisal mi juz bezterminowe, 2 lata temu zaplacilam 100 albo 150 zl za wizyte.
          • dolmadakia Re: Terminowe prawo jazdy 31.08.11, 15:06
            No a co z tymi,którzy "nabawili się "wady wzroku już mając prawo jazdy? Ich to nie dotyczy,bo mieli już bezterminowe-kolejna niesprawiedliwość.Wiem,że ludzie chodzą na badania w szkłach kontaktowych i nie mówią nic o wadzie wzroku.
            • sylki Re: Terminowe prawo jazdy 31.08.11, 15:15
              Nie idzie się do osrodka badania kierowców tylko do pierwszej lepszej szkoły nauki jazdy.
              Jak masz ade wzroku potrzebujesz tylko zaświadczenia od okulisty, a takie szkoły swoich mają.
              Sama dzięki uprzejmości lekarza, dostałam bezterminowe, co 5 lat płacić ponad 100 tylko dlatego, że nie działa mi do końca dobrze wzrok, no kpina!
              Jakoś anonimowi alkoholicy nie muszą co jakiś czas udaowadniać, że się leczą i nikt im prawka nie zabiera. Więc czemu ja muszę udaowadniać, że nie jestem wielbładem.
            • hela6 Re: Terminowe prawo jazdy 31.08.11, 20:15
              Możesz spokojnie jeździć po udarze mózgu z zaburzeniem wzroku, niedowładem, paraliżem i wyłączoną połową mózgu. Nikt tego nie zgłasza, nikt nie weryfikuje.
    • sadosia75 Kreatywneszycie 31.08.11, 17:21
      Proszę usunąć z sygnatury linki reklamowe. Jeśli linki pozostaną, Twoje wypowiedzi będziemy kasować.
      Prosimy o zastosowanie się do netykiety. Nie chcemy być posądzane o wybiórczość i każdą uczestniczkę jak i uczestnika forum WDPD prosimy o wykasowanie z sygnatury linków reklamowych.

Dziękuję w imieniu całej moderacji ( która zazwyczaj nie ma co moderować ) Sadosia.
      • kreatywneszycie.pl Re: Kreatywneszycie 31.08.11, 22:30
        Myślę, że taka wiadomosc powinno sie podac w osobnym wątku, a nie jakimkolwiek, bo nie każdy czyta wszystkie watki po kolei.
        Jak pojawi sie nowy lub przyczepiony u góry dowiadomosci wszystkich uzytkownikow, to sie uzytkownicy zastosują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka