Dodaj do ulubionych

frezowana deska podłogowa

21.09.11, 10:15
czy macie? czy jest praktyczna? czy warto?
proszę o opinie bo stoje przed wyborem czy ma być frezowana czy nie
frezowana czyli z takimi rowkami, frezy na kazdej desce z każdej strony
czy lepiej bez rowków gładkie deski ...
Obserwuj wątek
    • catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 14:43
      ja mam frezowaną z obu dłuższych boków. nie widać jak podłoga zimą szczelinuje (jest bardziej suche powietrze i nie ma co oczekiwać, że się szczeliny na łączeniach nie pojawią). dla mnie frezy wyglądają super. jedyne co, to trzeba mieć odkurzacz z dużą mocą, żeby w szczelinach nie zostawały okruszki.

mam od roku i jestem zadowolona.
    • clakier Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 15:49
      ja mam od kilku lat u ja uwielbiam - wygląda pięknie smile

no chyba ze lubisz powierzchnie gładkie i na wysoki połysk smile
      taka frezowana wygląda naturalniej moim zdaniemsmile
      • ivaz Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 16:28
        ja tez mam dechę dębową, bieloną, frezowaną, podłoga wygląda fantastycznie, jest największa ozdobą mieszkania, kazdy kto u nas bywa jest nia zachwycony.
    • pitahaya1 Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 17:50
      Ja mam gładką i te szczeliny zimą widać. Znajoma ma frezowaną i wygląda supersmile
      • ullanna Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:14
        a macie małe dzieci? bo u mnie dwójka i obawiam sie o te wzgledy praktyczne przy sprzataniu choc i tak jezdzic na szmacie trzeba te rowki które mnie przerażają troszeczkę, wyglądają fantastycznie
        • catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:37
          mam trzylatkę. rowki nie są problemem. dobry odkurzacz da radę. u mnie jest deska dębowa lakierowana na kolor naturalny (lakier półmat, wygląda jak deska olejowana) nie widać każdego pyłku i nie trzeba codziennie ze ścierą latać. łatwiej tą podłogę utrzymać w czystości (łącznie z przyzwoitym wyglądem) niż panele (miałam w mieszkaniu).
          • ullanna Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:56
            a jak jest ze scieraniem na mokro czy trzeba od razu wycierac na sucho? czy woda nie wsiaka w rowki ?
            • clakier Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 17:13
              wyciera się to porządnie wyciśniętym mopem smile
              żeby nie było opcji wody stojącej gdziekolwiek smile
              • kami-lla Re: frezowana deska podłogowa 24.09.11, 13:51
                koniecznie frezowaną i olejowaną , wygląda przepięknie surprised)
                • catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 24.09.11, 15:18
                  wycieram wilgotnym mopem - wodą. raz na jakiś czas do wody dodaję specjalny płyn do podłóg (kupiony w sklepie parkieciarskim)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka