ullanna 21.09.11, 10:15 czy macie? czy jest praktyczna? czy warto? proszę o opinie bo stoje przed wyborem czy ma być frezowana czy nie frezowana czyli z takimi rowkami, frezy na kazdej desce z każdej strony czy lepiej bez rowków gładkie deski ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 14:43 ja mam frezowaną z obu dłuższych boków. nie widać jak podłoga zimą szczelinuje (jest bardziej suche powietrze i nie ma co oczekiwać, że się szczeliny na łączeniach nie pojawią). dla mnie frezy wyglądają super. jedyne co, to trzeba mieć odkurzacz z dużą mocą, żeby w szczelinach nie zostawały okruszki. mam od roku i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
clakier Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 15:49 ja mam od kilku lat u ja uwielbiam - wygląda pięknie no chyba ze lubisz powierzchnie gładkie i na wysoki połysk taka frezowana wygląda naturalniej moim zdaniem Odpowiedz Link
ivaz Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 16:28 ja tez mam dechę dębową, bieloną, frezowaną, podłoga wygląda fantastycznie, jest największa ozdobą mieszkania, kazdy kto u nas bywa jest nia zachwycony. Odpowiedz Link
pitahaya1 Re: frezowana deska podłogowa 21.09.11, 17:50 Ja mam gładką i te szczeliny zimą widać. Znajoma ma frezowaną i wygląda super Odpowiedz Link
ullanna Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:14 a macie małe dzieci? bo u mnie dwójka i obawiam sie o te wzgledy praktyczne przy sprzataniu choc i tak jezdzic na szmacie trzeba te rowki które mnie przerażają troszeczkę, wyglądają fantastycznie Odpowiedz Link
catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:37 mam trzylatkę. rowki nie są problemem. dobry odkurzacz da radę. u mnie jest deska dębowa lakierowana na kolor naturalny (lakier półmat, wygląda jak deska olejowana) nie widać każdego pyłku i nie trzeba codziennie ze ścierą latać. łatwiej tą podłogę utrzymać w czystości (łącznie z przyzwoitym wyglądem) niż panele (miałam w mieszkaniu). Odpowiedz Link
ullanna Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 14:56 a jak jest ze scieraniem na mokro czy trzeba od razu wycierac na sucho? czy woda nie wsiaka w rowki ? Odpowiedz Link
clakier Re: frezowana deska podłogowa 22.09.11, 17:13 wyciera się to porządnie wyciśniętym mopem żeby nie było opcji wody stojącej gdziekolwiek Odpowiedz Link
kami-lla Re: frezowana deska podłogowa 24.09.11, 13:51 koniecznie frezowaną i olejowaną , wygląda przepięknie ) Odpowiedz Link
catalina81 Re: frezowana deska podłogowa 24.09.11, 15:18 wycieram wilgotnym mopem - wodą. raz na jakiś czas do wody dodaję specjalny płyn do podłóg (kupiony w sklepie parkieciarskim) Odpowiedz Link