10.10.11, 11:48
Okazuje się ze mój "drewniany" facet potrafi czerpać radosc ze skakania do muzyki.
Tańcem nazwać tego się nie da ale są to na pewno radosne pląsy z partnerką.
Grzech nie wykorzystać tego stanu.
Podpowiedzcie więc jak się nauczy tańczyć we dwoje.
Powiem szczerze że mnie już tez wtórny analfabetyzm w tej dziedzinie ogarnął po latach imprez "stolikowych".
I tak, kurs nie wchodzi w grę bo mieszkam w pipidówie a poza tym małżonek nie jest w stanie podporządkować się jakiemukolwiek grafikowi zajęć.
Może jakieś DVD które można prześledzić i popróbował w warunkach domowych a potem fru na parkiety?
A! Nie chodzi mi o taniec "wyczynowy" a o kilka fajnych technik dancingowych dla początkujących smile

Nooooo. To czekam na podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • jerrykot1 Re: Taniec 10.10.11, 14:17
      żeby to mój tak chciałwink
      wujek google podpowiada:
      naukatanca.com/nauka_online.php
      na przykład....
    • magdzia-5 Re: Taniec 10.10.11, 19:10
      my uczyliśmy się przed weselem tego układu i jakoś się nauczyliśmy smile : podaję linka : www.youtube.com/watch?v=7fhuK9JdYmE
      oraz wpisz w google disco fox to wyskoczy Ci kilka pozycji do nauki tańca, myślę że jest prosty żeby się nauczyć i szaleć smile
      • sajolina Re: Taniec 10.10.11, 21:58
        Na youtube jest cała masa instruktaży do różnych tańców, ale po angielsku.
    • pitahaya1 Re: Taniec 10.10.11, 22:17
      Konkretnej płyty Ci nie polecę.
      My chodziliśmy do szkoły na zajęcia. W sumie trochę tych kroków poznaliśmy.
      Wrzuciłam na aukcji tańce i wyrzuciło mi kilka plyt. Konkretnych nie polecę ale z tańców, które przerabialiśmy, użytkowo zostały nam:
      1-często używane:
      Foxtrot
      Quickstep
      Jive
      Chacha
      Disco fox

2-sporadycznie:
      Walc angielski
      Tango
      Walc wiedeński
      Rumba
      Samba

3-nigdy:
      Pasodoble

Może to Ci pomoże w ew. wyborze płyty. Te pierwsze tańce pozwolą na swobodne poruszanie się na parkiecie. Może szczyt tańców to nie jest ale mąż już oporów nie ma. Szkoda, że okazji tak malosad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka