Dodaj do ulubionych

a co macie w kuchni na ścianie?

24.10.11, 12:46
tzn między szafkami? standardowo płytki, czy może coś innego? (szukam inspiracji w urządzaniu kuchni) jak cos innego typu tapeta itp. to polecacie czy odradzacie?
Obserwuj wątek
    • sajolina Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 12:59
      Tapeta jest niefajna, nawet na zmywalnej mogą zostać plamy albo może się rozjaśnić albo lekko podrzeć w miejscu szorowania plamy. Osadza się na niej tłuszcz, ciężko go zmyć. Ja mam kafelki, czyszczą się szybko.
      • kr_ka_11 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 13:51
        lacobel, idealny w utrzymaniu, wystarczy płyn do mycia szyb i ręcznik papierowy a efekt wg mnie dużo fajniejszy niż płytek smile
        • tojaezs Re: a co macie w kuchni na ścianie? 06.11.11, 15:34
          Możesz coś więcej na ten temat napisać? Gdzie i za ile kupiłaś, lepiej kleić czy przykręcać, czy można samodzielnie montować, itp.
      • 1monia4 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:18
        Szybe-pod którą ponaklejalam coś co mi pasowalo.Podczas montazu -trzeba zabezpieczyć szybę przed brudami i paprochami ,które moga sie tam dostać
        • ladyjm Re: a co macie w kuchni na ścianie? 25.10.11, 12:51
          beżowo-piaskowe kafelki czyli klasyka smile
    • satia2004 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:03
      Farbę ceramiczną.
      • ivaz Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:11
        ja mam szybę hartowaną w kolorze szarości, w starym mieszkaniu miałam kafle, ale szyba zdecydowanie łatwiejsza w utrzymaniu czystosci.
        • ivaz Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:13
          zapomniałam dodoać ze szyby lepiej się prezentuja w kuchniach nowoczesnych, w rustrykalnych jednak kafle będą bardziej pasowały do stylu
      • johana75 do satia2004 24.10.11, 17:37
        Możesz polecić mi twoja farbe ceramiczną? Dobrze się sprawuje?
        Ja mam zmywalną nad zlewem, a nad kuchenka mam szybę. Szyba jest ok, ale farba nad zlewem niestety nie daje rady. Chciałam kupić więc farbę ceramiczną myślałam o benjamin Moore *nie wiem czy dobrze napisałam nazwę.
        A ty jaką masz?
        • kkowalska1 Re: do satia2004 27.10.11, 14:27
          ja mam rok czasu ceramiczną b moore, u dzieci w pokoju, przedpokoju i salonie. jak na razie sprawdz ie bardzo dobrze, napoje i resztki obiadu schodzą ze ściany,ślady butów w przedpokoju, kredki czy tłuste ręce również. przecieram tylko morką ścierka z micro i ładnie schodzi
        • satia2004 Re: do satia2004 30.10.11, 21:53
          johana75 napisała:
          > Możesz polecić mi twoja farbe ceramiczną? Dobrze się sprawuje?
          > Ja mam zmywalną nad zlewem, a nad kuchenka mam szybę. Szyba jest ok, ale farba
          > nad zlewem niestety nie daje rady. Chciałam kupić więc farbę ceramiczną myślała
          > m o benjamin Moore *nie wiem czy dobrze napisałam nazwę.
          > A ty jaką masz?

Mam właśnie ceramiczną Benjamin Moore Regal. Zmywa się wszystko bez problemu. Farba jest matowa i nie wybłyszcza się przy przecieraniu.
    • ania.rene tapeta 24.10.11, 19:31
      ja mam tapetę, zmywa się ładnie, nie zostają plamy, nie odbarwia się, nie rozjasnia.

inspiracje.leroymerlin.pl/zmiany-w-kuchni,1,4444,49722,49722,6203,ania.rene.html#msg-49722
    • przeddomowo Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 15:05
      aktualnie mam panele podłogowe. Sprawują się wyśmieniciesmile W nowym domu planuję szybę
    • gazeta_mi_placi Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 15:06
      Różnie, tłuszcz, kawałki surowego ciasta które wyprysnęły w trakcie miksowania, martwe szczątki owadów.
    • moguer do johana75 27.10.11, 19:25
      Ja moge Ci polecic farbę ceramiczną firma PARA 2-lata mam na ścianie (nie mam górnych szafek) myje się ją jak płytki ceramiczne , po 2 latach wygląda jakby była wczoraj malowana
      • johana75 Re: do johana75 28.10.11, 09:13
        dzięki, zobaczę gdzie dostanę ją stacjonarnie. Do dyspozycji mam Praktikera i Nomi, a jak nie to przez neta. smile
      • johana75 Re: do johana75 28.10.11, 09:24
        Napisz mi czy on jeat matowa, bo czytałam ze o "połysku skorupki jajek" więc lekko się błyszczy?
        Lub napisz jaka masz, jaki rodzaj.
        • moguer Re: do johana75 31.10.11, 09:39
          Ona jest delikatnie błyszczaca , jak ja kupowałam to był tylko 1 rodzaj Elite Ceramic , może teraz wprowadzili coś nowego. Nie wiem skąd jesteś ale u nas na śląsku nie ma w sklepach typu obi czy castorama. Jest ich firmowy sklep , ja dostałam próbkę , zebym mogła sobie wypróbowac, wybór w kolorach bardzo duzy , bardzo wydajna .
    • kaga9 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 20:06
      Tę przestrzeń mam wyklejoną korkiem ściennym. Po prawie pięciu latach nadal wygląda świetnie, ale nie gotuję zbyt intensywnie.
    • hanwar szkło lacobel 27.10.11, 21:28

• malenkie7 Re: szkło lacobel 28.10.11, 12:13

Kamien i szklo

pomysł poprzednich wlascicieli, od ktorych kupilismy mieszkanie.
        ja wolałabym miec tapete, przykrytą szklem....
    • tomelanka Re: a co macie w kuchni na ścianie? 28.10.11, 15:31
      plytki wink
      • azjaodkuchni Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 18:24
        W domu w Polsce metal i drewno w wynajmowanym tutaj płytki.

azjaodkuchni.blogspot.com/
    • johana75 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 22:03
      U mnie z jednej strony wyglada to tak;
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/7ppkqxKQwOH5ujbBEB.jpg
      a z drugiej tak;
      fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg" border="0" alt="https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg">
      nie mam duzo miejsca na blacie więc duzo tam nie stoi ;p
      • johana75 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 22:04
        fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg
        nie wiem dlaczego zawsze tylko jedna fotka mi się wkleja....a reszta juz nie....
    • aga9001 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 31.10.11, 06:31
      Rozwiązanie 3 od dołu smile

www.impresja.netgaleria.pl/moje-zdjecia-w-praktyce...,13.html
      Super wygląda i zachwyca maksymalnie.
      • costasa Re: a co macie w kuchni na ścianie? 06.11.11, 16:55
        o, coś takiego zamierzałam mieć ale nie miałam czasu znaleźć smile więc mam ostatecznie srebrny lacobel, www.avangarde-design.pl/galeria_kuchnie.php coś jak środkowe zdjęcia z przedostatniego rzędu. świetny w utrzymaniu czystości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka