patsy79 24.10.11, 12:46 tzn między szafkami? standardowo płytki, czy może coś innego? (szukam inspiracji w urządzaniu kuchni) jak cos innego typu tapeta itp. to polecacie czy odradzacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sajolina Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 12:59 Tapeta jest niefajna, nawet na zmywalnej mogą zostać plamy albo może się rozjaśnić albo lekko podrzeć w miejscu szorowania plamy. Osadza się na niej tłuszcz, ciężko go zmyć. Ja mam kafelki, czyszczą się szybko. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 13:51 lacobel, idealny w utrzymaniu, wystarczy płyn do mycia szyb i ręcznik papierowy a efekt wg mnie dużo fajniejszy niż płytek Odpowiedz Link
tojaezs Re: a co macie w kuchni na ścianie? 06.11.11, 15:34 Możesz coś więcej na ten temat napisać? Gdzie i za ile kupiłaś, lepiej kleić czy przykręcać, czy można samodzielnie montować, itp. Odpowiedz Link
1monia4 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:18 Szybe-pod którą ponaklejalam coś co mi pasowalo.Podczas montazu -trzeba zabezpieczyć szybę przed brudami i paprochami ,które moga sie tam dostać Odpowiedz Link
ladyjm Re: a co macie w kuchni na ścianie? 25.10.11, 12:51 beżowo-piaskowe kafelki czyli klasyka Odpowiedz Link
ivaz Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:11 ja mam szybę hartowaną w kolorze szarości, w starym mieszkaniu miałam kafle, ale szyba zdecydowanie łatwiejsza w utrzymaniu czystosci. Odpowiedz Link
ivaz Re: a co macie w kuchni na ścianie? 24.10.11, 14:13 zapomniałam dodoać ze szyby lepiej się prezentuja w kuchniach nowoczesnych, w rustrykalnych jednak kafle będą bardziej pasowały do stylu Odpowiedz Link
johana75 do satia2004 24.10.11, 17:37 Możesz polecić mi twoja farbe ceramiczną? Dobrze się sprawuje? Ja mam zmywalną nad zlewem, a nad kuchenka mam szybę. Szyba jest ok, ale farba nad zlewem niestety nie daje rady. Chciałam kupić więc farbę ceramiczną myślałam o benjamin Moore *nie wiem czy dobrze napisałam nazwę. A ty jaką masz? Odpowiedz Link
kkowalska1 Re: do satia2004 27.10.11, 14:27 ja mam rok czasu ceramiczną b moore, u dzieci w pokoju, przedpokoju i salonie. jak na razie sprawdz ie bardzo dobrze, napoje i resztki obiadu schodzą ze ściany,ślady butów w przedpokoju, kredki czy tłuste ręce również. przecieram tylko morką ścierka z micro i ładnie schodzi Odpowiedz Link
satia2004 Re: do satia2004 30.10.11, 21:53 johana75 napisała: > Możesz polecić mi twoja farbe ceramiczną? Dobrze się sprawuje? > Ja mam zmywalną nad zlewem, a nad kuchenka mam szybę. Szyba jest ok, ale farba > nad zlewem niestety nie daje rady. Chciałam kupić więc farbę ceramiczną myślała > m o benjamin Moore *nie wiem czy dobrze napisałam nazwę. > A ty jaką masz? Mam właśnie ceramiczną Benjamin Moore Regal. Zmywa się wszystko bez problemu. Farba jest matowa i nie wybłyszcza się przy przecieraniu. Odpowiedz Link
ania.rene tapeta 24.10.11, 19:31 ja mam tapetę, zmywa się ładnie, nie zostają plamy, nie odbarwia się, nie rozjasnia. inspiracje.leroymerlin.pl/zmiany-w-kuchni,1,4444,49722,49722,6203,ania.rene.html#msg-49722 Odpowiedz Link
przeddomowo Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 15:05 aktualnie mam panele podłogowe. Sprawują się wyśmienicie W nowym domu planuję szybę Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 15:06 Różnie, tłuszcz, kawałki surowego ciasta które wyprysnęły w trakcie miksowania, martwe szczątki owadów. Odpowiedz Link
moguer do johana75 27.10.11, 19:25 Ja moge Ci polecic farbę ceramiczną firma PARA 2-lata mam na ścianie (nie mam górnych szafek) myje się ją jak płytki ceramiczne , po 2 latach wygląda jakby była wczoraj malowana Odpowiedz Link
johana75 Re: do johana75 28.10.11, 09:13 dzięki, zobaczę gdzie dostanę ją stacjonarnie. Do dyspozycji mam Praktikera i Nomi, a jak nie to przez neta. Odpowiedz Link
johana75 Re: do johana75 28.10.11, 09:24 Napisz mi czy on jeat matowa, bo czytałam ze o "połysku skorupki jajek" więc lekko się błyszczy? Lub napisz jaka masz, jaki rodzaj. Odpowiedz Link
moguer Re: do johana75 31.10.11, 09:39 Ona jest delikatnie błyszczaca , jak ja kupowałam to był tylko 1 rodzaj Elite Ceramic , może teraz wprowadzili coś nowego. Nie wiem skąd jesteś ale u nas na śląsku nie ma w sklepach typu obi czy castorama. Jest ich firmowy sklep , ja dostałam próbkę , zebym mogła sobie wypróbowac, wybór w kolorach bardzo duzy , bardzo wydajna . Odpowiedz Link
kaga9 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 27.10.11, 20:06 Tę przestrzeń mam wyklejoną korkiem ściennym. Po prawie pięciu latach nadal wygląda świetnie, ale nie gotuję zbyt intensywnie. Odpowiedz Link
malenkie7 Re: szkło lacobel 28.10.11, 12:13 Kamien i szklo pomysł poprzednich wlascicieli, od ktorych kupilismy mieszkanie. ja wolałabym miec tapete, przykrytą szklem.... Odpowiedz Link
azjaodkuchni Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 18:24 W domu w Polsce metal i drewno w wynajmowanym tutaj płytki. azjaodkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link
johana75 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 22:03 U mnie z jednej strony wyglada to tak; a z drugiej tak; fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg" border="0" alt="https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg"> nie mam duzo miejsca na blacie więc duzo tam nie stoi ;p Odpowiedz Link
johana75 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 29.10.11, 22:04 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lj/kc/mqws/dGJ4rCIIiBKndyfB5B.jpg nie wiem dlaczego zawsze tylko jedna fotka mi się wkleja....a reszta juz nie.... Odpowiedz Link
aga9001 Re: a co macie w kuchni na ścianie? 31.10.11, 06:31 Rozwiązanie 3 od dołu www.impresja.netgaleria.pl/moje-zdjecia-w-praktyce...,13.html Super wygląda i zachwyca maksymalnie. Odpowiedz Link
costasa Re: a co macie w kuchni na ścianie? 06.11.11, 16:55 o, coś takiego zamierzałam mieć ale nie miałam czasu znaleźć więc mam ostatecznie srebrny lacobel, www.avangarde-design.pl/galeria_kuchnie.php coś jak środkowe zdjęcia z przedostatniego rzędu. świetny w utrzymaniu czystości. Odpowiedz Link