10.11.11, 16:58
stałam sie posiadaczką tego urządzenia i kompletnie nie wiem czy zatrzymać czy odsprzedać,na razie nie ma podłączenia do internetu więc zupełnie nic się z nim nie da zrobić, czy któraś z Was ma i uzywa? podobno programy do tego są płatne, niezbyt mi sie to uśmiecha,zdaje sie ze bezpłatne też są, troszkę tylko na razie poszukałam i mało wiem,zaglądałam na fora tematyczne ale tam ludzie uzwają terminologii dla mnie zbyt zaawansowanej....
na razie zastanawiam sie czy da się sciagnać coś na niego poprzez laptopa(można podłączyć kabelkiem)i używać mimo ze ipad podłączony do neta nie jest,
czy któraś z Was uzywa? warto?
Obserwuj wątek
    • schiraz Re: Ipad2 10.11.11, 17:22
      Należy podłączyć się do internetu i przypuszczalnie tak jak w wypadku ipod-ów otworzą się szerokie możliwości dzięki apple store smile Wygrałaś go w Tesco? wink Znawczynią produktów Apple jest mama_kotula. Zapytaj na e-matce, odezwie się na pewno.
      • maj18-98 Re: Ipad2 10.11.11, 18:08
        tak, w tesco, lubię sobie pograć i czasem sie udaje, za stara na te technologie jestem, ale moze sie nauczę jak już mam
        • schiraz Re: Ipad2 10.11.11, 19:27
          Na pewno nie jesteś za stara! IPad to po prostu sprzęt inny niż poczciwy PC-et ale moim zdaniem bardziej przyjazny użytkownikowi, pod warunkiem, że się do niego przyzwyczai. Jednak najlepiej funkcjonuje w połączeniu z netem, bo do tego był tworzony. Gdy już go "połączysz" z apple to zobaczysz jak wiele ma możliwości. Może być Twoim czytnikiem e-booków, odtwarzaczem filmów. Generalnie najlepiej jakbyś kupiła sobie do niego jakiś internet bezprzewodowy, bo jednak iPad jest nastawiony na internet lub podręczną bazę danych. Mój mąż, inżynier wozi w nim do pracy swoje projekty, odczyty, prezentacje a przy okazji zdjęcia dzieciaków, ulubioną muzykę, kilka filmów "w razie czego", książki. Ja w swoim mam kilkaset książek, bazę przepisów, projekty potrzebne do pracy, podręczny kalendarz w którym mam zapisane wszystko co powinnam zrobić i gdzie powinnam być, dzieciaki wpisują mi swoje "życzenia" i "propozycje", wklejają zdjęcia swoich prac a ja mogę zawsze sprawdzić ich oceny w necie czy pocztę mail. Taki kalendarz i organizer w bogatej formie, ale ona nasze IPady mają połączenie z netem, to wiele ułatwia.
    • kaskahh Re: Ipad2 10.11.11, 19:45
      uzywa, warto.
      ja maz kupil stukalam sie w glowe, po cholere wydae pieniadze na jakies zabawki.
      owszem, troche w tym zabawki jest, szczegolnie jak ktos posiaga app-y
      als j uwzywam lownie netu, idzie mi to o wiele szBciej niz bym miala wlaczyc swojego lapciaka, czekac. az sie rozgrzejewink
      a tu klapka sie otwiera i momge pisac na gazeciw po sekundzie doslownie

lekki, trzymam na kolanach
      kamera z przodu i z tylu, latam za dzieckiem, jak babcia z Pl schce na skypei...
      chyba same plusy
      • maj18-98 Re: Ipad2 10.11.11, 20:28
        chętnie bym go uzywała jako czytnika ebooków, zastanawiam sie jednak czy bedzie mnie stać, troszkę przejrzałam ofertę sklepu, jest duzo pozycji darmowych wsród programów edukacyjnych, niektóre są b tanie( kilka euro) ale ebooków za bardzo wyboru nie ma, jednak zbyt usilnie jeszcze nie szukałam, spytałam Was bo zastanawiałam sie czy go nie sprzedać(są chętni) nie potrzebuję szczególnie kasy, sama bym sobie tego sprzetu nie kupiła a żeby leżł nieużywany też bym nie chciała, na początku troszkę sie przeraziłam, żadnej instrukcji, nic....ale może jak sie wgryzę to polubię zdaje sie ze otwiera spore mozliwości graficzne i może przyda sie dziecku mojemu do rozrywki i edukacji, widziałam ze są dostepne programy do nauki języków, geografii, dziękuję za odpowiedzi
        • elaelisheva Re: Ipad2 10.11.11, 22:50
          Ja już sobie życia bez niego nie wyobrażam!
          Jest bardzo dużo darmowych aplikacji, te płatne też nie powalają ceną, no chyba, że jakaś wypas nawigacja albo co...
          Działają na nim wszystkie e-booki na kidla, czyta pdf-y i różne inne formaty, więc jako czytnik e-booków jest ok. "Księgarnia" Apple'a działa od niedawna i na pewno będzie dużo więcej książek. Jest też mnóstwo słowników i aplikacji edukacyjnych, praktycznie dla wszystkich.
          Ja np. bardzo lubię aplikacje typu "prognoza pogody", są baaardzo użyteczne. O grach nie wspominam..., tego jest chyba najwięcej.
          Instrukcja obsługi jest w necie, np. tu:
          manuals.info.apple.com/pl_PL/ipad2_podrecznik_uzytkownika.pdf
          Pisane z ipada...
    • majowa_kotka Re: Ipad2 11.11.11, 01:06
      Ja[b] bym odsprzedała - nie jestem fanką Apple'a (a właściwie, to nawet odwrotnie). Jeśli nie masz pomysłu na użytkowanie tego sprzętu, to chyba najlepszy pomysł - ceny produktów Apple'a są wysokie, a że Apple modny, to i chętni się znajdą.
      • elaelisheva Re: Ipad2 11.11.11, 12:08
        Też nie byłam fanką, do chwili, w której zaczęłam używać iPhone'a... Uważałam, że to jest przereklamowane, 2x przepłacone, dla snobów i lanserów itd itp.
        Ale super działa, mogę sobie ściągnąć dowolne aplikacje, książki, muzykę, audiobooki i mogę mieć co chcę w jednym niewielkim urządzeniu. Robię też na drutach i mam różne "drutowe" aplikacje szalenie ułatwiające życie drutomaniaczki. A że trzeba za niektóre zapłacić, to chyba normalne? Za np. jedzenie też trzeba płacić.
        To samo dotyczy iPada.
        Jednego tylko żałuję - że tak późno "przesiadłam" się na Apple.
        • azjaodkuchni Re: Ipad2 11.11.11, 18:20
          Produkty appla są bardzo popularne w Singapurze my też mamy. Mam dodatkową klawiaturę nawet.Do pisanie wolę normalny laptop. Przydaje się podłączenie do netu informacje newsy czytane w metrze, filmy oglądane w autobusie... Moje dziecko bardzo lubi ja mniej ale jako czytnik jest świetny. Ma masę gier i naukę chińskiego smile oraz super słowniki do ściągnięcia za kilka S.
        • majowa_kotka Re: Ipad2 11.11.11, 20:33
          To zależy od tzw. "przypadku użycia" smile w moim akurat Apple przegrywa z kretesem, bo jest mi potrzebny bardzo wydajny sprzęt - przy parametrach, które sobie wybrałam, różnica między "jabłkiem" a nie-jabłkiem wynosiła 3000zł.
          Z iPhone'em i iPadem miałam krótką, bo weekendową styczność - wolę tradycyjny niedotykowy ekran. Fakt, Apple kładzie bardzo duży nacisk na użyteczność, więc nie dziwi mnie, że użytkownicy są zadowoleni - dla mnie jednak nie jest to warte aż tak wysokiej ceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka