mamalgosia 21.11.11, 19:10 Jak w najprostszy sposób zrobić pompon? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_k Re: pompon 21.11.11, 19:27 Wycinasz 2 kółka o średnicy pompona. Na środku robisz otwór, min. 2cm, jeśli większy, pompon będzie bardziej gęsty. Nawijasz na powstałe kółka (oba, złączone) włóczkę, aż ten otwór w środku prawie zniknie. Rozcinasz nitki na krawędzi owiniętych kółek, rozchylasz kółka i przestrzeń między nimi ściągasz mocno nitką. Zdejmujesz kółka z rozciętych, związanych nici i masz pompon. Mam nadzieję, ze cokolwiek z tego zrozumiesz, ale zanim zaczniesz szyfrować, wiedz, że to naprawdę proste Odpowiedz Link
alex_k Re: pompon 21.11.11, 19:30 O tak: babylandiaa.blogspot.com/p/jak-to-zrobic-przepisy-podstawowe.html Odpowiedz Link
mamalgosia Re: pompon 21.11.11, 21:06 jestem przekonana, że po rozcięciu, a przed ściśnięciem nitką wszystko się rozpadnie Odpowiedz Link
alex_k Re: pompon 21.11.11, 21:20 Nie rozpadnie się na bank Mój 9-letni synusś robił pompon i mu się nie rozpadł. Tekturki będą trzymać nitki, póki ich nie zsuniesz. Musisz je jedynie lekko rozchylić i do środka wsunąć nitkę (najlepiej złożoną na 4) i związać mocno. Jeśli nici będą na tekturki dość grubo nawinięte, nie wypadną z niej po rozcięciu, dopóki nie zsuniesz kółek do końca. Odpowiedz Link
mieszko02 Re: pompon 21.11.11, 22:07 moja mama wkładała tę nitkę do ściągania między kółka już przed nawijaniem na nie włóczki Odpowiedz Link