kasiek-kd 30.01.12, 18:31 planuje kupic barania skórkę - futerko do wózka i łóżeczka malucha, a moze do wózka i do siedzenia na podłodze... ale nie wiem na co zwócic uwage przy zakupie (od górala) ktoś moze podpowiedzieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 19:38 Na zapach. Ja zrezygnowałam z zakupu bo za bardzo był "wyraźny". Jedynie te skóry z IKEA nie pachniały baranem, no ale cenę mają dość zaporową, jak dla mnie. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:06 no własnie - w razie czego, wiem, ze moge kupic w ikea Odpowiedz Link
kamunyak Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 19:52 Faktycznie, ja kiedyś kupiłam taką skórę i cuchnęła strasznie. U mnie leżała na podłodze więc ten zapach tak nie przeszkadzał bo po czasie czuć było tylko w bezpośrednim kontakcie. Natomiast na pewno zrezygnowałabym z kupowania skóry, śmierdzącej lub nie, dla małego dziecka. Dziecko może być uczulone, może wkładać futro /długie/ do buzi a wyprać skóry za bardzo nie ma jak, na pewno nie często. Zdecydowanie lepiej jest kupic sztuczne futerko, z krótszym włosiem i wygodne do prania. Są miłe w dotyku i dzieci bardzo je lubią. Mój synek tak zżył się z podbnym futerkiem z wózka/ łóżeczka, że przez kilka lat było ono jego wiernym towarzyszem i uspokajaczem w trudnych chwilach. A do siedzenia na podłodze kolorowy dywanik dla dziecka. Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:09 myśle o krótko strzyżonym na zachodzie te skóry sa popularne, syntetyku chce uniknąc, kocyki, polarki itd straszliwie "strzelają" - elektryzują sie; Odpowiedz Link
kamunyak Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:58 > na zachodzie te skóry sa popularne, syntetyku chce uniknąc, kocyki, polarki itd > straszliwie "strzelają" - elektryzują sie; Skoro tak, to najlepiej kupić taką przeznaczoną dla małych dzieci czyli z atestem i dobrej jakości. Raczej nie od górala i drożej. Za to zdrowiej. Można znaleźć w necie. Odpowiedz Link
budzik11 Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:08 kasiek-kd napisała: > planuje kupic barania skórkę - futerko > do wózka i łóżeczka malucha, a moze do wózka i do siedzenia na podłodze... A nie lepiej kocyk? Łatwiejszy w utrzymaniu, praniu itd. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 23:15 przysięgam, ze jak weszłam poprzednio na forum to pominęłam ten wątek bo przeczytałam "Skórka BANANA" i stwierdziłam, że jakiś głupi temat))))) Odpowiedz Link
kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 31.01.12, 13:52 czyżby "głodnemu banan na myśli"? a ja sobie pomyślaam, ze OWCZA SKÓRKA byłoby ładniej Odpowiedz Link
zybiewa Re: SKÓRKA BARANIA 31.01.12, 21:39 Również nie polecam tej od górala. Moja z podłogi wylądowała w szopce jako posłanie dla kota.Mimo,że minęło kilka lat od jej zakupu ,wiele trzepania i wyczesywania przeszła to jednak dalej śmierdzi ,a jeszcze gorsza jest wiecznie wypadająca wełna i kołtuny na podłodze. Odpowiedz Link