Dodaj do ulubionych

SKÓRKA BARANIA

30.01.12, 18:31
planuje kupic barania skórkę - futerko
do wózka i łóżeczka malucha, a moze do wózka i do siedzenia na podłodze...
ale nie wiem na co zwócic uwage przy zakupie (od górala)
ktoś moze podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 19:38
      Na zapach. Ja zrezygnowałam z zakupu bo za bardzo był "wyraźny". Jedynie te skóry z IKEA nie pachniały baranem, no ale cenę mają dość zaporową, jak dla mnie.
      • kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:06
        no własnie - w razie czego, wiem, ze moge kupic w ikea
    • kamunyak Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 19:52
      Faktycznie, ja kiedyś kupiłam taką skórę i cuchnęła strasznie. U mnie leżała na podłodze więc ten zapach tak nie przeszkadzał bo po czasie czuć było tylko w bezpośrednim kontakcie.
      Natomiast na pewno zrezygnowałabym z kupowania skóry, śmierdzącej lub nie, dla małego dziecka. Dziecko może być uczulone, może wkładać futro /długie/ do buzi a wyprać skóry za bardzo nie ma jak, na pewno nie często.
      Zdecydowanie lepiej jest kupic sztuczne futerko, z krótszym włosiem i wygodne do prania. Są miłe w dotyku i dzieci bardzo je lubią. Mój synek tak zżył się z podbnym futerkiem z wózka/ łóżeczka, że przez kilka lat było ono jego wiernym towarzyszem i uspokajaczem w trudnych chwilach.
      A do siedzenia na podłodze kolorowy dywanik dla dziecka.
      • kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:09
        myśle o krótko strzyżonym
        na zachodzie te skóry sa popularne, syntetyku chce uniknąc, kocyki, polarki itd straszliwie "strzelają" - elektryzują sie;
        • kamunyak Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:58
          > na zachodzie te skóry sa popularne, syntetyku chce uniknąc, kocyki, polarki itd
          > straszliwie "strzelają" - elektryzują sie;

Skoro tak, to najlepiej kupić taką przeznaczoną dla małych dzieci czyli z atestem i dobrej jakości. Raczej nie od górala i drożej. Za to zdrowiej.
          Można znaleźć w necie.
    • budzik11 Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 20:08
      kasiek-kd napisała:

> planuje kupic barania skórkę - futerko
      > do wózka i łóżeczka malucha, a moze do wózka i do siedzenia na podłodze...

A nie lepiej kocyk? Łatwiejszy w utrzymaniu, praniu itd.
    • ofelia1982 Re: SKÓRKA BARANIA 30.01.12, 23:15
      przysięgam, ze jak weszłam poprzednio na forum to pominęłam ten wątek bo przeczytałam "Skórka BANANA" i stwierdziłam, że jakiś głupi tematsmile)))))
      • kasiek-kd Re: SKÓRKA BARANIA 31.01.12, 13:52
        czyżby "głodnemu banan na myśli"? wink
        a ja sobie pomyślaam, ze OWCZA SKÓRKA byłoby ładniej smile
    • zybiewa Re: SKÓRKA BARANIA 31.01.12, 21:39
      Również nie polecam tej od górala. Moja z podłogi wylądowała w szopce jako posłanie dla kota.Mimo,że minęło kilka lat od jej zakupu ,wiele trzepania i wyczesywania przeszła to jednak dalej śmierdzi ,a jeszcze gorsza jest wiecznie wypadająca wełna i kołtuny na podłodze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka