Dodaj do ulubionych

Pralka - jaka??

01.02.12, 14:05
No i jak to zawsze bywa popsula sie nam pralka w najmniej odpowiednim momencie. Mamy ja juz chyba 5lat, niestety z braku funduszy kupilismy podrzednej jakoscisad
Zastanawim sie czy warto ja naprawiac?? A juz o znalezieniu jakiegos uczciwego fachowca (czy to sie samo nie wyklucza hehehe) nic nie mowie....
Jaka pralke polecacie???
Moja mama np ma Boscha juz chyba 9-10lat = cichutka, pranie czystesmile, energooszczedna, tylko raz grzalka pekla. I w sumie na ta wlasnie marke sie nastawiam.
Oczywiscie z finansami jak to po swietach znowu krucho wiec sama nie wiem co zrobic...
Mokre pranie w misce stoismile
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 14:44
      Bosch,Siemens,AEG i juz bardzo wysoka polka-MIELE.
      Sama mam obecnie AEG Lavamat Turbo,uzywam od jakichs 3 miesiecy,jest super.
      (pralkosuszarka)
    • patsy79 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 14:59
      mi się też niedawno popsuła, i kupiłam Boscha jednego z tańszych. A dlatego,że poprzednia pralka była wypasiona i droga, i co popsuła się po siedmiu latach, miała wiele bajerów a i tak z tego nie korzystałam, więc przy zakupie kolejnej postanowiłam ,że nie będę wydawać pieniedzy na cudeńka z których nie korzystam
      • kamw1807 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 15:03
        w zależności ci się popsuło, może jakaś błahostka
        opisz pralkę i jej dolegliwoścismile

• set_ka1 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 18:49
          Mam PRALKE INDESIT WIL 105
          jak wlacze to po kilku minutach zawiesza sie i migotaja swiatelka - glowne i nad przyciskiem z zegarem a pralka ciagle spuszcza wode (ktorej wg mnie juz nie ma w bebnie).
          Rozmawialam ze znajomym powiedzial, ze w taki sposob pralka pokazuje kod bledu - dla mnie czarna magiasad
          • set_ka1 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 18:56
            Wlasnie znalazlam w sieci:
            "skrajna lewa w pionie (rozumiem 1-wsza od lewej ) to F 08 - przekażnik grzałki nie pracuje"
            czyli pewnie ta grzalkasad
            Ale czy warto taka grzalke wymieniac?? Chodzi o koszty.
            • grochalcia Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 16:25
              set-ka..

w mieszkaniu, ktore wlasnie sprzedałam miałam zmywarke indesit..szlag by ja trafil..nie pytaj ile razy byla naprawiana, nie myla dobrze, nie plukała...
              w nowym mieszkaniu kupilam juz bosch...
              a jesli chodzi o pralkę. Pytalismy fachowca kolege czego na pewno nie kupowac..wiesz, co odpowiedzial" wszystko, tylko nie indesit.."

przeglądalam na euroagd pralki. W rozsądnej cenie i bardzo chwalona jest candy
              www.euro.com.pl/pralki/opinie-candy-go4-1272-d.bhtml#opinie
              teraz w sprzedanym mieszkaniu miałam ardo, od 10 lat i tez działa idealniesmile
    • magdalaena1977 Re: Pralka - jaka?? 01.02.12, 19:21
      Bosch WLF20261PL
      Mam od roku i teraz namawiam moją mamę do kupienia.
      Pierze, pokazuje czas do końca, nie wyje i nie skacze podczas wirowania - czego chcieć więcej?
      • set_ka1 Re: Pralka - jaka?? 02.02.12, 19:25
        Podciagamsmile
        • kamw1807 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 16:01
          koszt wymiany grzałki przez serwis, będzie duży jak weźmiesz jakiegoś znajomego fachmana, który to naprawia zapłacisz mniej, grzałkę można kupić na allegro będzie taniej w 2 stówkach powinnaś się zmieścić, tyle, że indesity są awaryjne to pomyśl, bo za chwile może coś innego się popsuć.
          ja na takie zachowanie obstawiam, że to panel sterowania..a to już nieopłacalne do naprawy
          • b-b1 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 19:30
            Wezwij pana Zdzisia-niech zdiagnozuje, jeśli to grzałka-to koszt ok 50zł:
            allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=grza%C5%82ka+indesit
    • budzik11 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 20:14
      Ja już od bardzo dawna mam wymarzoną pralkę - LG Direct Drive. Widziałam kiedyś "poglądowy" egzemplarz pracujący w Makro i się zakochałam. MA przeniesiony napęd na bęben i dzięki temu jest bardzo cichutka. BARDZO. Obecnie mam 11-letniego Whirlpoola i gdyby nie wybite <coś> (łożysko? naciąg? nie wiem, co tam się wybija) po latach pracy, byłaby idealna. No może poza tym, że jest otwierana od góry, bo taki miałam przymus kupując ją, a ja marzę o okienku wink
      • kamw1807 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 21:48
        Budziksmile mam od grudnia lg direct drive z tymi 6 ruchami bębna co reklamowała gosia Baczyńska dokładnie ten model :
        www.ceneo.pl/14237429
        smile fajna jestsmile
        bardzo dobry jest electrolux z time managerem, mieliśmy dwa modele i od góry i z okienkiem, świetne naprawdę
        • set_ka1 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 22:00
          Oj te ceny jak na nieplanowany wydatek to dla mnie koszmarsad
          Jutro M sprawdzi grzalke i zobaczymy. Mam nadzieje, ze to tylko grzalka.....
          Przemawia do mnie jednak Bosch
          www.neo24.pl/?p=bosch_wlf_20261_pl&aff_id=101372
          • b-b1 Re: Pralka - jaka?? 03.02.12, 22:16
            Jeżeli planujesz kupić to tylko bosch/siemens big_grin
      • grochalcia budzik 04.02.12, 10:31
        moja mama ma ta pralkę, o której piszesz...

potwierdzam-rewelacyjna!!!
      • koralina5 Re: Pralka - jaka?? 09.02.12, 09:23
        A jaki model, bo teraz w każdej pralce LG jest silnik Direct Drive, na który dają 10 lat gwarancji zresztą.
    • set_ka1 Pralka zostaje - jednak grzałka:) 04.02.12, 14:41
      j.w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka