Dodaj do ulubionych

Kłopot z przesyłką

01.02.12, 16:07
Dziewczyny, skąd wziąć karton na przesyłkę? Chcę wysłać klatkę dla ptaków, sporą.
Potrzebny mi karton 80x90x50 cm. Poczta Polska takimi nie dysponuje, UPS zażyczył sobie 300 zł za przesyłkę, w sklepach (zwierzęcych lub TV) nie mają lub nie chcą dać…. Macie jakiś inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 16:09
      A może wystarczy jak szczelnie owiniesz ją folia bąbelkową i czarną folią stretch? Będziesz wysyłać kurierem czy Pocztą?
      • ciuchcia2 Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 16:34
        Może spróbuj przejść się po sklepach. Może trafi się takie pudło, albo skleisz z kilku?
        Jak chcesz wysyłać kurierem to spróbuj np. tu www.kurjerzy.pl . Mój mąż regularnie od nich wysyła paczki o podobnych gabarytach do Twojej, a do tego ciężkie - ok. 25 kg i płaci ok. 22-25zł. Normalnie przyjeżdża kurier UPS, albo DHL, bo oni (ci kurjerzy.pl) działają na zasadzie pośrednika - dużo zamawiają, więc mają duże upusty.
    • pitahaya1 Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 16:34
      Na mojej poczcie facet wysyłał zderzak samochodowy owinięty czarną folią. Nie muszę pisać, jak nietypowe wymiary i ksztalt miał taki zderzak. I nikt nawet okiem nie mrugnął.
      Dopytaj na poczcie albo owiń czymś takim, żeby nie gruchotało, nie latało. Na mojej poczcie bardzo tego nie lubią i wtedy się czepiają. Samego kształtu nie. Grunt, żeby nic w środku nie latało przesadniesmile Bo, jak mi pani powiedziała, potem w razie czego powiedzą, że poczta coś uszkodziła.
      • green-monkey Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 17:05
        Z racji posiadania sklepu internetowego paczki pocztą wysyłam prawie codziennie. Więc jeśli chodzi o duże pudełka to nieocenionym źródłem są m.in. Castorama i Kaufland, itp. duże sklepy, ale myślę, że i warzywniaku mają zbędne kartony a jeśli w swojej okolicy masz jakąś wytwórnię kartonów, to jak będziesz miłasmile sprzedadzą tylko jedną sztukę, a nie np. 500smile
        Jeśli zaś chodzi o pocztę to Panie "czepiają" się tylko wtedy, jeśli na pudełko nakleisz znaczki "ostrożnie", a pakunek będzie właśnie latał w pudełku. Jeśli takowych nalepek nie przewidujesz to tak naprawdę tak jak pisały dziewczyny wystarczy folia bombelkowa, grube worki na śmieci, kartony, tektura, itp. no i wszystko połączone taśmą klejącą aby tworzyło zwartą całość. Druczek wysyłkowe Panie na poczcie Ci na to nakleją i będzie gitsmile
    • ukayalii Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 16:54
      Folia bąbelkowa + czarna folia ochronna jest niby OK., ale trochę się obawiam. Tak „lekko” opakowanej raczej nie przyjmą jako wartościową.
      Przed chwilą znów zadzwoniłam na Pocztę i powiedzieli, że może być folia opakowana w papier. Ale jak jakiś dupek ją zgniecie to mam w plecy. A klatka warta 600 zł.

• gazetowy.mail Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 17:00
      kartony? tylko poczciwa biedronka lub lidl wink
      po marchwi i włoszczyźnie płaskie (niskie) i twarde. z kilku zmontujesz swój wymiar i kształt.
      do tego taśma pakowa za 3 zł do połaczenia kartonów i już.
    • misiowazona Re: Kłopot z przesyłką 01.02.12, 17:29
      Ja duży karton do wysłania wózka dziecięcego wzięłam ze sklepu z artykułami typu kotły, kable, osłony itp. Mieli dużo niepotrzebnych kartonów, a tam chyba nikt o takie rzeczy nie przychodzi prosić, bo łatwiej pomyśleć o Biedronce niż takim właśnie sklepie. I jeszcze panowie sie ucieszyli n mój widok, bo tam tylko faceci trafiająsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka