Dodaj do ulubionych

krajacz do jabłek

07.02.12, 11:18
Nie lubią zawalać się rzeczami służącymi tylko do jednej czynności, ale chyba jeszcze bardziej nie lubię "patroszenia" większej ilości jabłek, np. na szarlotkę. Takie cóś sprawdza się?

allegro.pl/show_item.php?item=2091322747
A jak tak, to czy którąś konkretną byście poleciły - Fackelmann, Betterware, Ikea?
Obserwuj wątek
    • m.b.g Re: krajacz do jabłek 07.02.12, 12:33
      U mnie się sprawdza. Kupiłam w Ikea coś takiego, jedyna wada, że po jakimś czasie (albo chodziło o wybitnie twarde jabłko), pękł mi plastik, można jednak dalej z tego korzystać.
      Mój siostrzeniec nie jadał jabłek, ale wystarczyło postawić przed nim już tak pokrojone, a wcinał je wszystkie.
      Nie kosztuje za wiele a może się przydać.
      • malgosia.w Re: krajacz do jabłek 07.02.12, 12:54
        u nas w codziennym użyciu smile
    • johana75 Re: krajacz do jabłek 07.02.12, 15:31
      Mam takie cos z Tchibo. Sprawdza się idealnie. Takie jabłka wrzucam do malaksera i tne na cienkie plasterki na szarlotkę.
    • green-monkey Re: krajacz do jabłek 07.02.12, 19:55
      No więc ja mam Fackelmanna i właśnie najlepsze jest to, że ona jakoś na dzieci działa i jabłka z niej smakują lepiejsmile Ale.... licz się z tym, że nie zawsze do końca oczyści z "szypułki", czy jak to się tam zwie w jabłku i będziesz musiała nożykiem poprawić, a oprócz tego moja zaczęła rdzewieć, hmm...
      • johana75 Re: krajacz do jabłek 08.02.12, 13:00
        No właśnie ten z TCM jest ze stali nierdzewnej. Chociaż i tak bylo napisane żeby zaraz po przecięciu jabłka opłukać wodą, pewnie przez kwasy.
    • semi-dolce Re: krajacz do jabłek 07.02.12, 21:05
      U nas też taki krajacz z ikei uczynił jabłka smaczniejszymi w opinii trzylatka smile
    • sagittarius_84 Re: krajacz do jabłek 08.02.12, 12:17

Ja mam taki od teściowej dostałam, taki no name i uwielbiam go.
      Raz dwa i jabłko pokrojone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka