balbins 26.02.12, 23:28 Taki właśnie mi się marzyŻeby łapał najkrótsze nawet włoski i co za tym idzie był b.dokładny.Mam dość depilacji np.nóg 3 razy w tygodniu.Używam brauna silk epil,macie coś lepszego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiecznie-zapominam-login Re: depilator doskonały:) 26.02.12, 23:58 ja też mam ten depilator i nawet króciutkie włoski takie 3 mm łapie,ciągnie,puszcza i tak kilka razy szału dostać można to nie depilacja ale sposób na samoumartwienie twój też tak ma? Odpowiedz Link
kaktus444 Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 08:25 Mam staruszka Satinelle (Philips). I działa jak złoto I to już naście lat... Myślałam o nowym, ale ten jest niezawodny i skuteczny, zatem szkoda się pozbywać dla fanaberii Odpowiedz Link
horpyna4 Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 08:47 Ja też mam takiego staruszka, jest świetny. Poza tym jest sieciowy, a nie bezprzewodowy, więc omijają mnie wrażenia związane z "siadaniem" baterii. Poprzedni depilator (innej firmy zresztą) pod koniec swojego istnienia rozładowywał się w trakcie depilacji, zwalniał i zatrzymywał się. Więc jak szukałam następnego, to musiał być sieciowy. Odpowiedz Link
asdaa Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 20:47 www.ceneo.pl/;0152316793-10.htm koleżanka ma taki i sobie bardzo chwali Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: depilator doskonały:) 28.02.12, 10:34 kaktus444 napisała: > Mam staruszka Satinelle (Philips) dokładnie, mam takiego z nakładką masującą. chyba z 10 lat mi służy jak nie dłużej i nie narzekam jednak starsze technologie nie zawsze są gorsze jak widać. Odpowiedz Link
25augustyna Re: depilator doskonały:) 28.02.12, 12:13 mam do odstąpienia depilator PLILIPS SATINELLE W ORGINALNYM PUDEŁKU. Jest to depilator bezprzewodowy. Zestaw zawiera depilator do nóg oraz precyzyjny depilator dotrudnodostępnych obszarów ( miejsc intymnych). Nieużywany. Osobom zainteresowanym mogę przesłać fotki na maila. Odpowiedz Link
kamunyak Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 09:03 A jaki numer tego brauna? Mialam wcześniej inne depilatory i dla mnie braun jest najlepszy. Oczywiście, im nowsza wersja tym lepsza, ja mam 7 - ma więcej pęset od poprzednich wersji i różne końcówki, w tym taką, która unosi płasko leżące włoski i ma ruchomą głowicę, która dopasowuje się do kształtu ciała. A teraz widziałam, że jest jeszcze nowsza wersja. Ja używam świadomie depilatora codziennie lub co drugi dzień. Po pierwsze, dzięki temu depilowanie nie boli bo włosków jest mało i są krótkie, po drugie, depilowanie trwa krótko bo jak wyżej, po trzecie, odrasta mniej włosków bowiem skutecznie usunąć można włosy tylko w określonej fazie ich wzrostu a przy częstym depilowaniu łatwiej na taka fazę trafić. Myślę, że trudno będzie znaleźć idealny, tylko dla ciebie depilator. Na jakość depilowania ma wpływ wiele czynników np. czy robisz to przed czy po prysznicu, jak mocno naciskasz na skórę, jak bardzo włoski przylegają do skóry itd. Ja pamiętam te czasy kiedy elektrycznych depilatorów nie było w ogóle i to dopiero był hardcore. Zostawało albo zwykłe golenie, albo kombinowanie z kremami depilującymi, plastrami albo kosztowne i mocno nieprzyjemne wizyty u kosmetyczki. Zwykle depilacja dotyczyła tylko sezonu letniego ze względu na swą uciążliwość i koszty. Teraz kupisz jednorazowo depilator i korzystasz z niego kiedy chcesz, nawet jeśli to trwa 10 minut co drugi dzień to i tak jest niesamowity komfort. Odpowiedz Link
wiecznie-zapominam-login Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 09:21 mam silk epil 3 też ma opcję podnoszenia włosków i badziewiaczek masujący. Wcześniej miałam braun taki dziesięcioletni i był duuuuużo lepszy, poprostu wyrywał zamiast się znęcać szarpaniem 3 mm włosków. Odpowiedz Link
krokkrokkrok Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 09:34 Ja mam philipsa z dyskami ceramicznymi (allegro.pl/depilator-philips-hp6570-hp-6570-gwarancja-i2123625789.html) i w porównaniu z poprzednim (Braun, Silk`e`pil) rewelacja. Depilacja trwa o wiele krócej, wyłapuje krótsze włoski. Odpowiedz Link
kanzashi Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 09:40 Też mam Philipsa - do nóg. Do pach używam Panasonic ES-WA20 i wydaje mi się on troszkę lepiej od owego Philipsa pomyślany pod względem np.kształtu. Niemniej jednak jestem z Philipsa zadowolona, zasilanie jest sieciowe, nie ślizga się w dłoni, wyłapuje wszystko co powinien. Odpowiedz Link
kamunyak Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 16:10 mam w domu swoje 3 poprzednie depilatory, pierwszy to był taki jeszcze z gumkami, następny satinelle philipsa, braun starszy i teraz braun 7 wlaśnie. Żaden nie wyrywa wszystkich włosków za pierwszym razem, trzeba przejechac dwa-trzy razy. Niedawno natknęłam się na philipsa i spóbowałam ponownie jak działa. Hałasuje nieziemsko i nie zauważyłam żeby jakos lepiej depilował, szarpie i zostawia włoski tak samo. Mój następny depilator, braun, był zdecydowanie lepszy. Jednak chciałam mieć podświetlenie i dodatkowe głowice np. do bikini dlatego kupiłam nowszą wersję. Nie ma takiego depilatora, który wszystko załatwi za jednym ruchem. No chyba, że te głowice ceramiczne to jakies cudo ale szczerze? to watpię. Jak ktos ma do wydepilowania dwa włoski na krzyz to moze tak. Ja jestem brunetką o mocnych gęstych włosach. Co na głowie to mi się nawet podoba ale im niżej tym mniej. Odpowiedz Link
hbinko Re: depilator doskonały:) 28.02.12, 08:04 Witam, mam od 5 lat Brauna-silk epil, jest OK, ale stępiła się część do golenia, nie wiem czy można gdzieś tą część dokupić; depilator na razie działa bez zarzutu. Odpowiedz Link
johana75 Re: depilator doskonały:) a może domowy laser? 27.02.12, 15:13 Ma któraś takie urządzenie? Ja cały czas zbieram info na ten temat bo chciałabym nabyć, epiluje się co 2 tyg. a po kilku zabiegach tylko co miesiąc a nawet 2, bo żaden laser nie usunie włosów raz na zawsze. Odpowiedz Link
headvig Re: depilator doskonały:) 27.02.12, 19:52 ja mam brauna silk e pil - seria 5. jestem niezadowolona, nie miałam wcześniej doświadczenia depilatorami, używałam plastrów albo maszynki - ale teraz gdybym miała wybierać, wybrałabym inny. ten wyrywa część włosów, a cześć po prostu urywa - odrastają po 2-3 dniach. depilacja trwa bardzo długo i jest niedokładna. często wymiękam i wyjmuję maszynkę. kupiłam go w zeszłym roku. ma jakieś rolki masujące, jakieś nakładki i rękawicę chłodzącą, ale to pic na wodę wg mnie Odpowiedz Link